Jak nastavím USB externí 500GB plotnový disk (2,5‘‘ ADATA DashDrive HV620 USB 3.0 zpětně kompatibilní s 2.0, napájený z USB), aby jej systém bral jako Vyměnitelné úložiště? Ve Win98 stačilo nezaškrtnout Int13, s NT (WinXP SP3) si nevím rady. Disk je připojený přímo (kabelem výrobce) do USB 1.1/2.0 portu vzadu na PC, který je pevně na desce.
Disk jsem konfiguroval k rychlému odebrání (viz "Optimalizovat k rychlému odebrání“ na kartě ve Správci zař.) a formátoval na FAT32, přesto se v systému chová jinak než USB Flash disky: systém na něm vytváří System Volume Information (dá se vypnout, ale o to mi teď nejde) a Koš, a hlavně - pokud disk připojím před startem PC, ikona k bezpečnému odebrání HW v hlavním panelu se po najetí OS nevytvoří, a dále - při vypnutí PC disk (na rozdíl od průběhu při bezpečném odebrání HW, kdy se napájení odpojí až po zaparkování) do posledního momentu svítí a pak, po ztrátě napájení, hlasitě zabzučí.
Disk se v systému hlásí v:
- „Tento počítač“ jako „Místní disk“ (USB Flash disky se zde hlásí jako Vyměnitelný disk).
- Správce zařízení>Vlastnosti>Svazky jako Typ: „Základní“ (USB Flash disky se zde hlásí jako Vyměnitelné médium).
Google použitelného na toto téma nic...
Díky
Jak ve WinXP nastavit USB externí plotnový disk jako Vyměnitelné úložiště?
Re: Jak ve WinXP nastavit USB externí plotnový disk jako Vyměnitelné úložiště?
Díky za snahu, ale můj HDD se tak chová i přesto, že není nastavený jako bootovací.
Kvůli tomu bych tady neotravoval - pro nastavení/deaktivaci jednotky jako bootovací ani není třeba žádný sw stahovat - k tomu stačí defaultní diskpart, který má i mnohem víc možností.
Já myslím, že obdoba funkce int13 pro jednotky ve Win98 existuje i ve Win NT. A ovládá se nejspíš změnou v registru. Jen kdyby někdo věděl/poradil, kde přesně. Já nejsem v registru zrovna moc doma
Kvůli tomu bych tady neotravoval - pro nastavení/deaktivaci jednotky jako bootovací ani není třeba žádný sw stahovat - k tomu stačí defaultní diskpart, který má i mnohem víc možností.
Já myslím, že obdoba funkce int13 pro jednotky ve Win98 existuje i ve Win NT. A ovládá se nejspíš změnou v registru. Jen kdyby někdo věděl/poradil, kde přesně. Já nejsem v registru zrovna moc doma

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ale ta zmena registru je tam popsana.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
1. Není tam popsaná změna registru, ale neúspěšný pokus o nastavení změnou v registru.
2. U mého problematického HDD je hodnota „Capabilities“ stejná jako u Flash disků - 16
3. Jediný rozdíl mezi HDD a Flash disky v této větvi registru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USBSTOR
je, že u HDD schází řádek s „ParentIdPrefix“. A ten souvislost s mým problémem nemá, podle http://www.forensicswiki.org/wiki/USB_History_Viewing slouží k identifikaci písmena jednotky.
2. U mého problematického HDD je hodnota „Capabilities“ stejná jako u Flash disků - 16
3. Jediný rozdíl mezi HDD a Flash disky v této větvi registru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\USBSTOR
je, že u HDD schází řádek s „ParentIdPrefix“. A ten souvislost s mým problémem nemá, podle http://www.forensicswiki.org/wiki/USB_History_Viewing slouží k identifikaci písmena jednotky.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS Příloha(y)
od Speed_dead » 01 črc 2024 21:59 » v Windows 11, 10, 8... - 20
- 6744
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
07 črc 2024 09:58
-
-
- 3
- 3048
-
od kecalek
18 lis 2024 12:22
-
-
Nejde nastavit rozlisenie na novej OLED TV Příloha(y)
od mandes » 08 úno 2025 18:35 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4147
-
od meda2016
09 úno 2025 10:26
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11692
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
-
- 10
- 4936
-
od standacich