windows 10 nebo win7
windows 10 nebo win7
Vyplati se zustat na win7? Nebo mam zkusit tu win 10? jake ma nevyhody win 10? :)
- x-rated
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: windows 10 nebo win7
jestli používáš nějakej speciální program, tak by bylo fajn nejdřív zjistit, jestli na w10 bude fungovat, jinak neni důvod používat historickej systém 

9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full
- TeIkQ
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
záleží na tobě, já zůstal u sedmiček, a v blízké době nehodlám přejít na 10, nemám sebemenší důvod.
W10 máš zdarma, tak si ho když tak vyzkoušej, a uvidíš sám, ale jak už tady psal x-rated, jestli hraješ nějakou hru, nebo používáš nějaký specifický program, ověř zda ti bude fungovat.
neříkám,že Windows 7 je bez chyb, jen si nemyslím, že by 10-tka byla lepší
W10 máš zdarma, tak si ho když tak vyzkoušej, a uvidíš sám, ale jak už tady psal x-rated, jestli hraješ nějakou hru, nebo používáš nějaký specifický program, ověř zda ti bude fungovat.
neříkám,že Windows 7 je bez chyb, jen si nemyslím, že by 10-tka byla lepší
A.E „Kdybych měl k dispozici hodinu na zvládnutí problému, na kterém by závisel můj život, strávil bych 40 minut jeho studiem, 15 minut jeho analýzou a 5 minut jeho řešením.“
Výhody u windows 10 je líp optimalizovaný systém a je znatelný rozdíl v FPS u her. Má skvělí prohlížeč microsoft edge, vice možností v ovládačích GPU ( nevím jestli to bylo přidáno i do ostaních verzi). Blízká vidina Directx 12.
Pokud použiváš SSD celý start je mnohem rychlejší než u Win 7. Obsahuje mnohem hezčího a funkčně bohatšího Správce úloh než win 7. Windows 10 mají moderní aplikace. Upgrade je zdarma. Déle trvající podpora a rozvoj.
Nevýhody ? Celý systém působý rozmazaně s nízkou kvalitou ikon. Nezahraješ si hry s ochranou SecuROM a SafeDisc. (přiklad. BioShock či Mass Effect). Obsahuje zbytečnosti jako OneDrive a plno aplikací, který nejdou odebrat jako email, Windows Store. Další co mě osobně vadí jsou vynucené aktulizacea taky to špehovaní, který si musí člověk povidínat.
Windows 10 již použivám od doby co vyšli a měli ze záčáku nějaký neduhy, který byli opraveny a pořád je co zlepšít, ale jsem s nimi asi nejspokojenější, u ostatních mi vždy toho spoustu vadilo a musel jsem to sám mazat nebo vypínat ( samozřejmě je to i u windows 10, ale ne tak v extrémním množství ) Rozhodně doporučuji všem, který jsou nespokojeni ze svím stávajcím systémem.
Pokud použiváš SSD celý start je mnohem rychlejší než u Win 7. Obsahuje mnohem hezčího a funkčně bohatšího Správce úloh než win 7. Windows 10 mají moderní aplikace. Upgrade je zdarma. Déle trvající podpora a rozvoj.
Nevýhody ? Celý systém působý rozmazaně s nízkou kvalitou ikon. Nezahraješ si hry s ochranou SecuROM a SafeDisc. (přiklad. BioShock či Mass Effect). Obsahuje zbytečnosti jako OneDrive a plno aplikací, který nejdou odebrat jako email, Windows Store. Další co mě osobně vadí jsou vynucené aktulizacea taky to špehovaní, který si musí člověk povidínat.
Windows 10 již použivám od doby co vyšli a měli ze záčáku nějaký neduhy, který byli opraveny a pořád je co zlepšít, ale jsem s nimi asi nejspokojenější, u ostatních mi vždy toho spoustu vadilo a musel jsem to sám mazat nebo vypínat ( samozřejmě je to i u windows 10, ale ne tak v extrémním množství ) Rozhodně doporučuji všem, který jsou nespokojeni ze svím stávajcím systémem.
Procesor: I3 6100
Zakladní deska: ASROCK Z170 PRO4
Chlazení: NOCTUA NH-D15S
SSD: Kingston HyperX Savage SSD 120GB
HDD : 500GB Seagate
GPU: Zatím není.
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4
ZROJ: EVGA 430W
CASE : In-Win 805C GOLD, zlatá
Zakladní deska: ASROCK Z170 PRO4
Chlazení: NOCTUA NH-D15S
SSD: Kingston HyperX Savage SSD 120GB
HDD : 500GB Seagate
GPU: Zatím není.
RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR4
ZROJ: EVGA 430W
CASE : In-Win 805C GOLD, zlatá
Sedmičky jsem používal prakticky od doby, co je Microsoft vypustil, bez větších problémů. Nedal jsem na ně dopustit, v porovnání s předchozími OS od Microsoftu byly jasně nejlepší. Teď mám Win 10 PRO a zpátky bych už nešel, a to jsou "desítky" podle některých zatím polotovar. Ale vyzkoušet a rozhodnout budeš muset sám. 

Přechod na 10 se maximálně vyplatí a to hlavně kvůli hrám a to už nyní a to hlavně kvůli http://www.svethardware.cz/recenze-wind ... arty/41026 ...
Všeobecně grafárna ani nemusí využít celou pamět a přesto je znatelný rozdíl .. viz witcher 3, kde minimálně v novigradu byl poměrně znatelný stutter na 7 a na 10 je to v pohodě.
Batman AK běží na 10 taky mnohem lépe.
Ale rozdíl minimálně v průměrném FPS mezi 10/7 není žádný ...
Všeobecně grafárna ani nemusí využít celou pamět a přesto je znatelný rozdíl .. viz witcher 3, kde minimálně v novigradu byl poměrně znatelný stutter na 7 a na 10 je to v pohodě.
Batman AK běží na 10 taky mnohem lépe.
Ale rozdíl minimálně v průměrném FPS mezi 10/7 není žádný ...
Záleží taky jestli ntb nebo stolní PC. U řady notebooků je alespoň upgrade na W10 stále dost problematický kvůli nekompatibilitě specifického software a ovladačů OEM.
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek