Jak nainstalovat Windows 8 se všemi nastaveními, aplikacemi a aktualizacemi z Flash disku za 10 minut ???

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

2Kubous
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak nainstalovat Windows 8 se všemi nastaveními, aplikacemi a aktualizacemi z Flash disku za 10 minut ???

Příspěvekod 2Kubous » 19 pro 2015 13:23

Dobrý den, můžete mi prosím pomoci?
Chci udělat jednu věc, ale nevím jsetli je to prakticky proveditelné.

Cca 2x do roka reinstaluji svůj Windows 8. Se všemi nastaveními, nainstalováním aplikací, a čekáním na stažení aktualizací (a restartům) to trvá cca 8 - 12 hodin. (A

to mám Crucial SSD 250 GB, CPU (2 x 2,16 GHZ) a 4 GB RAM)

Má představa je takováto:
Mám čerstvě nainstalované W8 se všemi nastaveními aktualizacemi a mými aplikacemi. Celkově to zabírá asi 45 -55 GB.
Teď celý tento čerstvý windows hodím na 64 GB Flash disk.
Pak vezmu uplně nový a prázdný SSD disk, dám jej do svého notebooku. A místo klasické instalace vložím do USB 3.0 připravený 64 GB Flash disk a dám instalovat.
A za 9,5 minuty mám komplet hotovou instalaci, který mi obvykle zabere 12 hodin.

Je to možné? Jasně teoreticky jo, ale má s tím někdo z vás praktické zkušenosti?
Všem děkuji za odpovědi.

(Zkoušel jsem Obraz disku, bitovou kopii, Windows To Go, EASEUS Todo Backup (free), Acronis True Image...)

Reklama
Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Re: Jak nainstalovat Windows 8 se všemi nastaveními, aplikacemi a aktualizacemi z Flash disku za 10 minut ???

Příspěvekod Martab » 19 pro 2015 13:26

Vítej na PC-help.

nějak nevím na co se ptíš, ale přes bitovou kopii jde obnovit naprosto jednoduše a bez problémů, jak dlouho to trvá záleží na rychlosti disku a PC.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

forjoyrider
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Re: Jak nainstalovat Windows 8 se všemi nastaveními, aplikacemi a aktualizacemi z Flash disku za 10 minut ???

Příspěvekod forjoyrider » 19 pro 2015 13:58

Já mám odzkoušený Acronis a Ghost. Používám už ale jenom Acronis.
Podrobný návod krok po kroku:
Jak zálohovat systémový disk - bitová kopie operačního systému

Ovšem když obnovíš systém po dvou letech, tak stejně budeš muset aktualizovat minimálně operační sytém. Také budeš možná překvapen, že v záloze si měl plno software, co už nepoužíváš. Já si dělám vícero verzí záloh. Se softwarem co předpokládám, že budu používat i za pár let a i užší zálohu s méně softwarem.

Další problém je, že za dva roky už také počítač nemusí být funkční, takže držení zálohy bylo ulně zbytečné. Zálohu lze vždycky použít jen na identický hardware.
Naposledy upravil(a) forjoyrider dne 19 pro 2015 14:05, celkem upraveno 1 x.

2Kubous
nováček
Stav:

Příspěvekod 2Kubous » 19 pro 2015 14:05

dík za odpověď
jde mi o to že mám nový notebook bez OS (tedy s čistým HDD)
vložím do notebooku Flash disk a za 10 min mám vše nainstalováno.

Jasně, jak říkáš - bitová kopie : ale co jsem zatím zkoušel, tak při obnovení z flashky chtělo nějaký program pro obnovení (program co rozezná a zpracuje tu bitovou kopii co mám na flešce.
Takže naprosto nepoužitelné. (Strčím flashku s bitovou kopií do notebooku s prázdným diskem a nic se prostě nestane, nenačte...)

Už se dá pochopit o co mi jde?

forjoyrider
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod forjoyrider » 19 pro 2015 14:08

Samozřejmě, že pokud budeš chtít obnovit zálohu, tak musíš nejdříve z nějakého média spustit ten software, přes kterou si jí dělal.

V tom software pak nastavíš odkud se má záloha načíst (jiný flash, externí disk) a kam se má obnivit (interní HDD v notebooku). Už chápeš?

Studuj:
Jak zálohovat systémový disk - bitová kopie operačního systému
Naposledy upravil(a) forjoyrider dne 19 pro 2015 14:10, celkem upraveno 1 x.

2Kubous
nováček
Stav:

Příspěvekod 2Kubous » 19 pro 2015 14:09

dík za odpověď forjoyridere
kouknu na ten odkaz
mě jde ale o to aby to šlo na jakýkoli notebook - ne jen na ten jeden

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 19 pro 2015 14:10

Jo tak, no to potřebuješ ale bitovou kopii ze stejného PC kam ji chceš instalovat (nejde udělat instalaci na jiném PC a tu pak přes bitovou kopii přenést na jiné (leda že by mělo stejný HW).

Obnova z bitové kopie se spouští z instalace (tedy klasicky vložit CD, spustit instalaci a vybrat Bitovou kopii).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

forjoyrider
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod forjoyrider » 19 pro 2015 14:12

mě jde ale o to aby to šlo na jakýkoli notebook - ne jen na ten jeden

Tak to bohužel nejde. Pouze identický hardware. Takže pojede to jedině na naprosto stejném notebooku na jakém byla záloha vytvořena.
Naposledy upravil(a) forjoyrider dne 19 pro 2015 14:12, celkem upraveno 1 x.

2Kubous
nováček
Stav:

Příspěvekod 2Kubous » 19 pro 2015 14:12

"Samozřejmě, že pokud budeš chtít obnovit zálohu, tak musíš nejdříve z nějakého média spustit ten software, přes kterou si jí dělal."
to je ten problém
existuje způsob, kdy pouze vložíš flashdisk a za pár minut máš v pc celý operační systém v celé své kráse i s aplikacemi a hrami co chceš?

forjoyrider
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod forjoyrider » 19 pro 2015 14:16

existuje způsob, kdy pouze vložíš flashdisk a za pár minut máš v pc celý operační systém v celé své kráse i s aplikacemi a hrami co chceš?

Pokud bude například Acronis na flash disku dostatečné velikosti. TAk tu zálohu můžeš uložit na ten samý flash disk, ze kterého budeš spouštět ten zálohovací a obnovovací software (acronis). Takže to lze, ale jak už bylo řečeno, tak pouze na tom notebooku, ve kterém byla záloha provedena (nebo identickém notebooku).

TAky by se mi líbilo, kdyby tu zálohu šlo obnovit všechny notebooky. Bohužel ale každý používá jiné ovladače atd., takže to nejde. Nebo alespoň ne se zachováním 100% funkčnosti systému.
Naposledy upravil(a) forjoyrider dne 19 pro 2015 14:37, celkem upraveno 3 x.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 19 pro 2015 14:22

Tak tak, i tu instalaci Windowsů si můžeš hodit na tu samou flešku kde máš tu zálohu, pokud je dost místa.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 19 pro 2015 14:24

Muzes udelat instalacni flashku Windows a na ni do adresare WindowsBackup dat tu bitovou kopii - instalace Windows je to, co k obnove bitove kopie potrebujes.

Nicmene porad ti obnova pujde jen na hw kompatibilnim s danou instalaci a licenci Windows.

A porad mudes muset instalovat vsechny aktualizace vysle od doby vytvoreni bitove kopie.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze nainstalovat Windows 11
    od helpmeboys » 04 pro 2024 14:52 » v Vše ostatní (sw)
    2
    2959
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    04 pro 2024 14:59
  • Zbook G6 - windows na pomalejším disku Příloha(y)
    od Qinter » 08 črc 2024 20:30 » v Vše ostatní (hw)
    30
    10512
    od Qinter Zobrazit poslední příspěvek
    30 črc 2024 22:40
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    8020
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30
  • Nefunkční USB Flash Disk?
    od Dolpi » 01 zář 2024 10:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3414
    od Dolpi Zobrazit poslední příspěvek
    01 zář 2024 22:17
  • Nelze nainstalovat W10 Příloha(y)
    od sasshrek » 08 zář 2024 13:26 » v Windows 11, 10, 8...
    4
    3268
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    08 zář 2024 15:12

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”