Nejde nainstalovat systém.
Nejde nainstalovat systém.
Zdravím,mám prosbu o pomoc,snad mi poradíte.Syn od kolegy mi donesl "Acer Aspire 2920Z",že ho od někoho koupil,ale že se na něho musí nainstalovat systém.A to je ten problém.Nejsem žádný odborník,ale pár notebooků a PC jsem už přeinstaloval.Ale tento nejde.Do biosu se normálně dostanu i nastavím,ale to je vše.Při instalaci to normálně kopíruje soubory,ale když má naběhnout instalace Windows,tak se restartuje a stále dokola.Schválně jsem zkoušel několik instalaček,i XP(disk na IDE) a Win7.Nemá to nic společného s warezem,jen jsem to zkoušel a Vistu mám originál CD,šlo o vyzkoušení .Instaloval jsem z vlastní mechaniky,z externí mechaniky,dal jsem i instalačku na USB a stále to samé.Zkusil jsem přehodit disk za disk který je 100% v pořádku a stále stejný výsledek.Nakonec jsem dal na USB "Live Linux Slax",ani to nenaběhne,ale v úvodní nabídce mi nabídl test pamětí a ten proběhl bez problémů.V mém notebooku Slax nabíhá normálně.A tím jsem s veškerými mými znalostmi skončil.Tak pokud se najde někdo,kdo má představu čím by to mohlo být,budu rád.Dopředu díky.
-
- Pohlaví:
Re: Nejde nainstalovat systém.
Vítej na PC-HELP!
Pokud nenaběhne ani linux, pak bych to viděl na HW závadu.
Pokud nenaběhne ani linux, pak bych to viděl na HW závadu.
Vyber disk a skús to bez disku.Ja by som skúsil vymeniť tú Ram, aj keď píšeš, že test prebehol v poriadku.
"ITCrowd" díky za uvítání.A oběma díky za odpovědi.Jaká by to mohla být HW závada ? A vyzkoušel jsem to i bez disku a s jinou pamětí se stejným výsledkem.Něco jsem vyfotil na obrazovce,snad to k něčemu pomůže.
Ak máš chuť skúšať, tak ešte skús nejaké Greenie :
http://distrowatch.com/?newsid=08430
http://distrowatch.com/?newsid=08430
-
- Pohlaví:
Stejný výsledek se dal předpokládat - obě paměti již testem prošly OK.
Zkusil bych HirensBootCD, po nabootování zkus spustit miniXP.
další možnost je test HW pomocí UBCD http://pctuning.tyden.cz/software/ochra ... _zavolanou
Zkusil bych HirensBootCD, po nabootování zkus spustit miniXP.
další možnost je test HW pomocí UBCD http://pctuning.tyden.cz/software/ochra ... _zavolanou
Tak po několika pokusech jsem zkusil stáhnou ještě Win8.Přes několik pokusů jsem se dostal na výběr disku,potom na instalaci.Instalace proběhla až po restart,který je na konec před nastavením systému.Po restartu systém nenaběhl a tímto na fotu mě informoval.
Dodatečně přidáno po 2 hodinách 34 minutách 40 vteřinách:
Tak jsem dal HirensBoot na USB a miniXP normálně naběhl.
Dodatečně přidáno po 2 hodinách 34 minutách 40 vteřinách:
Tak jsem dal HirensBoot na USB a miniXP normálně naběhl.
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Některé notebooky mají ochranu před nelegálním operačním systémem a jiný než ten orginál tam prostě nedáš.Probíhá to tak jak jsi to popsal.Normálně nainstaluješ jiný operační systém a po posladním restartu tento systém už nenaběhne.Navíc je to už obsaženo v biosu a s tím nic neuděláš. 
Zkus někde sehnat legální W.Vista. Ten by tam měl jet.

Zkus někde sehnat legální W.Vista. Ten by tam měl jet.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Neviem čo si v biose skúšal ale skúsil si vôbec zrušiť položku Secure boot alebo niečo podobné.Možno by bolo lepšie dať sem screen z biosu.Pozri sa v biose či tam nemáš položku Boot manager.Ak áno vypni to.
Tak jsem ještě udělal několik pokusů,až se mi podařilo nainstalovat XP.Takže shrnuto,není to Biosem,ale je tam nějaký
problém s hardwarem.Systém je naprosto nestabilní,při běžném prohlížení internetu celkem drží,ale při jakékoli větší
činnosti nebo zátěži buď zamrzne nebo se restartuje.Ať to je pokus o stažení z netu nebo nějaké instalaci.Zajímavé je
to,že třeba při instalaci ovladače se 2x restartoval a potřetí instaloval bez problémů.A to skoro u všeho.A proto asi nešel ani instalovat systém,až po několika pokusech.Drbal jsem se s tím do půlnoci a dnes dopoledne.Je jasné že radit takhle na dálku je problém a proto díky za snahu,ale už mu ho dám zpátky a ať se rozmyslí sám,co s ním.Tak ještě jednou díky a i když se to nevyřešilo,tak stejně zas vím nějaké věci navíc.
problém s hardwarem.Systém je naprosto nestabilní,při běžném prohlížení internetu celkem drží,ale při jakékoli větší
činnosti nebo zátěži buď zamrzne nebo se restartuje.Ať to je pokus o stažení z netu nebo nějaké instalaci.Zajímavé je
to,že třeba při instalaci ovladače se 2x restartoval a potřetí instaloval bez problémů.A to skoro u všeho.A proto asi nešel ani instalovat systém,až po několika pokusech.Drbal jsem se s tím do půlnoci a dnes dopoledne.Je jasné že radit takhle na dálku je problém a proto díky za snahu,ale už mu ho dám zpátky a ať se rozmyslí sám,co s ním.Tak ještě jednou díky a i když se to nevyřešilo,tak stejně zas vím nějaké věci navíc.
-
- Pohlaví:
Vzpomínáš na můj první příspěvek?
Na tom není nic zajímavého. Windows vzhledem k rozličnosti hardwaru tohle prostě dělají, tedy aspoň historicky to dělaly vždy. Typický příklad je např. spouštěcí disketa pro windows98, kde se pokouší postupně zavádět tuším tři ovladače pro CD-ROM, tedy aspoň do doby, než se nějaký "chytne".
Co se týče instalace, pokud instalátor při instalaci havaruje, pak se po restartu a znovuspuštění instalátoru krok, kde naposled havaroval prostě vynechá.
ITCrowd píše:Pokud nenaběhne ani linux, pak bych to viděl na HW závadu.
Zajímavé je
to,že třeba při instalaci ovladače se 2x restartoval a potřetí instaloval bez problémů.A to skoro u všeho.A proto asi nešel ani instalovat systém,až po několika pokusech.
Na tom není nic zajímavého. Windows vzhledem k rozličnosti hardwaru tohle prostě dělají, tedy aspoň historicky to dělaly vždy. Typický příklad je např. spouštěcí disketa pro windows98, kde se pokouší postupně zavádět tuším tři ovladače pro CD-ROM, tedy aspoň do doby, než se nějaký "chytne".
Co se týče instalace, pokud instalátor při instalaci havaruje, pak se po restartu a znovuspuštění instalátoru krok, kde naposled havaroval prostě vynechá.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3259
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
08 zář 2024 15:12
-
- 2
- 2952
-
od petr22
04 pro 2024 14:59
-
-
Nejde nainstalovat aktualizace Win 10 64 (KB5046613)
od Minapark » 16 lis 2024 09:04 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3937
-
od Minapark
20 lis 2024 12:00
-
-
-
Nejde nainstalovat ma Amdroid 14 Spotify
od Tazator » 26 zář 2024 15:03 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 2554
-
od Tazator
30 zář 2024 06:02
-
-
-
TCL 40S615 - Cant load Android system Příloha(y)
od Daniel_Jackson » 25 zář 2024 10:58 » v Vše ostatní (hw) - 2
- 3212
-
od Daniel_Jackson
27 zář 2024 22:17
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”