Odstranění plochy
Odstranění plochy
Zdravím, asi už jsem se úplně zbláznil, ale v ntb už mám nějakej pátek přenastavené UI Windows 10 Classic shellem tak, abych měl start jako ve win 7 a navíc jsem měl i v pravém dolním rohu supertlačítko na zobrazení plochy, no prostě se snažím zničit metro a jeho hloupé dlaždice a pracovat jako na win 7 nebo XP s obyčejnou a nejlepší plochou. Jak se ale na ni mám dostat, když mi najednou po restartu zmizelo supertlačítko zobrazit plochu, zkratka WIN+D taky nefunguje a z hloupého metra s dlaždicemi se na plochu nejde dostat, programy nejdou hodit do okna, ale jsou jen na celou obrazovku a v liště se mi objevilo tlačítko zpět, prohledat windows a zobrazení úloh. Jen když nějaký program zavřu, tak na asi nanosekundu problikne moje plocha, ale hned se objeví metro.... dřív v Classic shellu bylo pokud se nepletu nastavení: "skip Metro" .... to ale najednou zmizelo. Složka Plocha je v systému vesele dál se všemi ikonami a složkami co na ní mám. Jak se mám ale dostat na "normální" aero plochu?
Re: Odstranění plochy
Zakladni problem je v tom, ze zatimco ve Windows 7 a XP byla plocha, ve Windows 10 je jen Metro a Plocha samotna je jen Metro aplikace. Tedy pokud se po nalogovani uzivatele nespusti aplikace Plocha, tak jsou tam ty dlazdice, coz je vychozi shell Windows 8/10.
V tomhle pripade nejspis doslo k tomu, ze aktualizace WIndows provedly takovou zmenu, ze si s ni Classic Shell neporadil a nedokaze se spustit automaticky.
Nicmene jde skusit spousta veci:
- neni nejaka z tech dlazdicoidnich aplikaci Plocha? Mela by byt.
- ctrl + alt +del - spravce uloh, v nem spustit - a melo by jit spustit cokoliv
- v tech dlazdicich by melo jit najit Classic Shell
Technicky by melo stacit spustit jakkoliv Classic Shell a nastavit znova jeho chovani.
V tomhle pripade nejspis doslo k tomu, ze aktualizace WIndows provedly takovou zmenu, ze si s ni Classic Shell neporadil a nedokaze se spustit automaticky.
Nicmene jde skusit spousta veci:
- neni nejaka z tech dlazdicoidnich aplikaci Plocha? Mela by byt.
- ctrl + alt +del - spravce uloh, v nem spustit - a melo by jit spustit cokoliv
- v tech dlazdicich by melo jit najit Classic Shell
Technicky by melo stacit spustit jakkoliv Classic Shell a nastavit znova jeho chovani.
Petře vše co jsi napsal už mě napadlo.... Plochu jako aplikaci v debilních dlaždicích nemám, to mě taky překvapuje, něco jako aplikace plocha taky neexistuje. Classic Shell se tváří, jako správně nastavený, jen s tou změnou, že nikde nemůžu najít to nastavení klíčové, což je přeskočení Metra. Je možné, jsem nějak odstranil (i když jsem to nikdy neudělal) plochu jako aplikaci v Metru?
Zkusil jsem obnovu systému, po restartu notebooku se zdálo být vyhráno, při načítání se objevila plocha tak jak byla před updatem. Ale po 2-3 sekundách naběhlo zase Metro bez dlaždice plocha. Takže plocha někde v systému je, ale je prostě překrytá metrem, kterého se nejde zbavit. A jelikož nejde plocha tak nejdou aplikace dávat do oken... Fakt nevím co s tím...
Windows 10 není systém, kde bude mít z hlediska nastavení poslední slovo uživatel, ale Microsoft!
Naposledy upravil(a) X dne 04 bře 2016 22:24, celkem upraveno 1 x.
Super, ale plocha je snad součástí i win 10. Očividně někde v tom systému je, já jen potřebuju aspoň tu debilní dlaždici, ať se na tu plochu můžu dostat, nechápu ale, proč tam najednou není dlaždice a proč to najednou neumí classic shell odfiltrovat tak, aby při zapnutí PC se rovnou zapnula plocha místo start nabídky (metra), když to ještě v pondělí šlo.
negror píše:... nechápu ale, proč tam najednou není dlaždice ...
Protože si Microsoft usmyslel, že to tak prostě neumožní a aktualizace Windows 10 to zakázala / odstranila - zakázat aktualizace navíc nemůžeš.
Odinštaluj na skúšku Classic shell, či sa plocha zobrazí v metre.
Odinstaloval jsem shella a restartoval jsem systém, tlačítko start mě teď hodí přímo do toho dlaždicového humusu, dlaždice plochy tam ale stále není, při načtení už mi ani plocha neproblikla, ale ocitnul jsem se přímo v metru...... bože to je zlo..... na druhou stranu to co napsal X je myslim blbost, přece Microsoft neodstranil z win 10 plochu....
Clasic Shell som inštaloval aj ja a žiadný problém doteraz.
A když ano, tak co? Může tam být pouze Metro. Na takovéhle věci se musí uživatelé Windows 10 připravit. A také na reklamu a podobné věci.
Pozriem sa zajtra na tom NTB.Ja win10 nepoužívam.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Addon nebo jiné řešení pro odstranění „Popularních vyhledavání“ na mobilních zařízeních Příloha(y)
od Daminekkkk » 23 čer 2025 18:22 » v Vše ostatní (sw) - 0
- 525
-
od Daminekkkk
Zobrazit poslední příspěvek
23 čer 2025 18:22
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”