Problém s restartem ve Windows 8 64-bit...

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

jakub.michalek
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s restartem ve Windows 8 64-bit...

Příspěvekod jakub.michalek » 08 bře 2016 23:24

Dobrý večer,

na svůj notebook TOSHIBA Satellite Pro U300 jsem si nainstaloval WIndows 8 Core 64-bit (64-bit proto, že jsem si před několika měsíci přidal 4GB RAM a 32-bit neumí adresovat více jak 4GB paměti, ale to asi víte...).Ve Windows se však vyskytuje zvláštní chyba (ona se vlastně vyskytuje ve všech 64-bitových Windowsech, které jsem na ten notebook zkoušel dát).

Nejprve vám popíši, jak na tom notebooku probíhá restart normálně:

jsem na ploše > ALT+F4 > "Restartovat" > Enter > objeví se klasická obrazovka "Restartování" s přesýpáním kuliček > notebook se vypne a po asi 3 s se opět zapne > logo > boot > zamykací obrazovka > přihlášení > Metro

Říkejte si co chcete, ale pokud by vás napadlo, že to vypnutí a zapnutí je nějaká chyba, tak není, je to úplně normální. Někdy se však notebook nerestartuje:

jsem na ploše > ALT+F4 > "Restartovat" > objeví se klasická obrazovka "Restartování" s přesýpáním kuliček > zhasne obrazovka a potom "the end," zůstane to viset a nic dalšího se nestane, můžu čekat klidně hodinu a nic.

Ovšem teď ten oříšek: různě jsem to testoval, kdy to dělá a kdy ne: pokud počítač nastartuju a potom dám hned "Restartovat," tak to normálně jde a zase to najede, ale pokud to nastartuju, dám do režimu spánku a když dám potom "Restartování," tak to právě začne viset. Ovladače všechny nainstalované mám.

Nevíte prosím, kde by mohl být problém? Děkuji všem předem za pomoc, Jakub Michálek.

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”