Ahoj,nazdar.
Mám dilema a nevím jak se rozhodnout.Tento týden mám poslední možnost přejít zdarma z Win 7 Proffesienal 64 na Win 10.A pořád nevím jak se rozhodnout.Mohl by mi tu někdo napsal stručně a výstižně klady a zápory Win 10 oproti Win 7.
Vím akorát to,že jednou budu muset stejně přejít na ty 10ky.Sedmičkám myslím skončí podpora v roce 2020.Popravdě moc se mi přecházet nechce,na druhou stranu mám celkem čerstvě (od vánoc) poskládaný Pc,takže by to ještě nebyl takovej šrumec co se týče zalohováni atp..
Díky všem co mi pomohou rozhodnout se v této otázce nesmrtelnosti chrousta.
Win 10 přejít ?
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Win 10 přejít ?
Nikoliv pristi tyden, ale posledni tyden cervence.
Navic na Windows 10 neni nutne predchazet, ale pouze aktualizovat licenci - napr. na prazdny HDD nainstalovat Windows 10 s klicem od Windows 7 cimz dojde k upgrade licence.
Sedmickam skoncila podpora na zacatku roku 2015, vychazeji uz pouze bezpecnostni aktualizace.
Navic na Windows 10 neni nutne predchazet, ale pouze aktualizovat licenci - napr. na prazdny HDD nainstalovat Windows 10 s klicem od Windows 7 cimz dojde k upgrade licence.
Sedmickam skoncila podpora na zacatku roku 2015, vychazeji uz pouze bezpecnostni aktualizace.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
A co by jsi udelal ty na mem miste?
Určitě přejít, dokud jsou zdarma. Návrat na 7 můžeš kdykoliv. Licence se váže na základní desku. Jak psal Petr22 stáhni si si ISO 10 windows a hod je na prázdný HDD a dej tam licenci z windows 7
Case: Fractal Define R5 4x fan Noctua Redux.
Cpu: AMD Ryzen 5 2600
Psu: EVGA SuperNOVA 750 G2 750W
Gpu: MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING X
Ram: Corsair DDR4 3600MHz CL16
MB: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II
- i na XP ještě vycházejí aktualizace, jen se musí vědět jak ...
- mám na tabletu Win 8.1 a aktualizace jsou mi zcela k ničemu, musel jsem je kvůli MS vypnout (tlačení Win 10) a přemýšlím, že je budu kvůli tomu reklamovat a žádat slevu
- budu nyní přecházet z Win XP na Win 7, ale jenom kvůli tomu, že mi odešel harddisk a budu upgradovat skoro komplet PC, Win 10 si do počítače nikdy nepustím, už jen Win 8.1 na tabletu trpím jen kvůli tomu, že je to nejlepší na dotykáč, jinak je to ale ubohý a ošklivý systém, stejně jako Win 10, Vista, ME ...
- mám na tabletu Win 8.1 a aktualizace jsou mi zcela k ničemu, musel jsem je kvůli MS vypnout (tlačení Win 10) a přemýšlím, že je budu kvůli tomu reklamovat a žádat slevu
- budu nyní přecházet z Win XP na Win 7, ale jenom kvůli tomu, že mi odešel harddisk a budu upgradovat skoro komplet PC, Win 10 si do počítače nikdy nepustím, už jen Win 8.1 na tabletu trpím jen kvůli tomu, že je to nejlepší na dotykáč, jinak je to ale ubohý a ošklivý systém, stejně jako Win 10, Vista, ME ...
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Taky jsem se tomu bránil,ale už jedu půl roku a zatím si nemůžu stěžovat.Systém je v základu pořád stejný a ty blbosti kolem dlaždic a podobně jsem zlikvidoval a přizpůsobil win 7 jako jsou gadgety nabídka start a pod.Dokonce se mě podařilo rozjet hry z roku 96 a 2003 což nedokázaly ani sedmy nebo 8-8.1.Stíhal jsem koupit čtyři licence windows 7 Pro jeden kousek za 163Kč a tři půjdou na win 10 a jedna zůstane sedma.A jestli to časem dopadne-
http://www.svethardware.cz/microsoft-chce-spojit-licenci-windows-10-s-online-uctem/42614
tak si myslím,že přechod ze staršího stroje se ještě skoro zadarmo vyplatí.Pokud se týká nového pc tak nic jiného než w10 nemá smysl.Nové procesory nebudou mít podporu starých systémů a co se týče grafiky tak directx 12+bude kodek H265 a to jak pro videa tak vysílání tv a jít na starý systém nemá smysl.
http://www.svethardware.cz/microsoft-chce-spojit-licenci-windows-10-s-online-uctem/42614
tak si myslím,že přechod ze staršího stroje se ještě skoro zadarmo vyplatí.Pokud se týká nového pc tak nic jiného než w10 nemá smysl.Nové procesory nebudou mít podporu starých systémů a co se týče grafiky tak directx 12+bude kodek H265 a to jak pro videa tak vysílání tv a jít na starý systém nemá smysl.
Taky je mám skoro rok a spokojenost.
Case: Fractal Define R5 4x fan Noctua Redux.
Taky jsem dlouho zvažoval jestli přejít na Windows 10 a nyní se na to chystám. Spíše se trochu obávám jestli to při mých znalostech a schopnostech v této oblasti bez problémů zvládnu upgradovat. Z Windows 7 který nyní mám jsem spokojený, ale můj názor je, že čím dál tím více asi bude vhodné a možná i trochu nutnosti přejít na ten Windows 10 a tak proč nevyužít tu možnost a nepřejít už nyní dokud je to zdarma. Také mne k tomu Windows 10 trochu táhne zvědavost jaký tento OS je.
Jestli přecházet nebo ne to se asi takto jednoznačně nedovíš, protože se najde dost takových co budou proti, ale i takových co budou pro. Ono údajně by mělo jít do měsíce po tom upgrade se vrátit zpět na původní Windows.
Jestli přecházet nebo ne to se asi takto jednoznačně nedovíš, protože se najde dost takových co budou proti, ale i takových co budou pro. Ono údajně by mělo jít do měsíce po tom upgrade se vrátit zpět na původní Windows.
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nejen to.Uděláš formát a dáš čisté win 7 kdykoli.
A když už bude ten Windows upgradovaný a přeregistrovaný na Windows 10 tak to i přes to bude možné takto kdykoliv zdarma vrátit na Windows 7?richchie píše:Nejen to.Uděláš formát a dáš čisté win 7 kdykoli.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, protože původní licence je W7 a nikdo Ti ji nevezme.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”