Čau,
aký je rozdiel medzi buildom a verziou? Tak nejak som predpokladal, že najnovší build dostanem aktualizáciou programu na najnovšiu verziu. Zaujíma ma to hlavne vo vzťahu k Windows 10, ale pýtam sa aj všeobecne.
Dík.
Verzia vs build Vyřešeno
Verzia vs build
► Zobrazit spoiler
Re: Verzia vs build
Build je konkretni sestaveni vydany k nejakemu datu
Verze je pochopitelne Windows 10.
Verze je pochopitelne Windows 10.
A patche potom riešia čo? Verziu predsa a výsledkom je novšia verzia. Takže s tým Windows 10 neviem, či máš pravdu.
► Zobrazit spoiler
A není náhodou W10 ve skutečnosti Windows 6, stejně jako Wosmičky, W7 i WjehoVista.
Býval na to program WinVer, který ti řekl přesně jakou verzi, subverzi a build máš v počítači nainstalovanou.
To co ty pokládáš za verzi je pouze obchodní název, jméno.
Po čísle verze za tečkou následuje číslo subverze, například W98SE měly 4.2222, což označovalo W99.
Za další tečkou může být ještě hlubší rozčlenění, a tak dál až k buildu, který říká kolikátá kompilace upravených zdrojových kódů tohle je.
Patche řeší záplatování chyb, protože sám vidíš že je v tom šílený bordel ve kterém se nikdo nevyzná
A když patchem vyměníš pár instrukcí z několika miliard, myslíš že máš novou verzi? Když v autě vyměníš vadnou součástknu, máš nové auto?
Býval na to program WinVer, který ti řekl přesně jakou verzi, subverzi a build máš v počítači nainstalovanou.
To co ty pokládáš za verzi je pouze obchodní název, jméno.
Po čísle verze za tečkou následuje číslo subverze, například W98SE měly 4.2222, což označovalo W99.
Za další tečkou může být ještě hlubší rozčlenění, a tak dál až k buildu, který říká kolikátá kompilace upravených zdrojových kódů tohle je.
Patche řeší záplatování chyb, protože sám vidíš že je v tom šílený bordel ve kterém se nikdo nevyzná

A když patchem vyměníš pár instrukcí z několika miliard, myslíš že máš novou verzi? Když v autě vyměníš vadnou součástknu, máš nové auto?
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Moc tomu nerozumiem.
Ale takto:
starší build + všetky aktualizácie = najnovší build bez aktualizácií (lebo ich má už v sebe)
Platí to?

starší build + všetky aktualizácie = najnovší build bez aktualizácií (lebo ich má už v sebe)
Platí to?
► Zobrazit spoiler
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
A proč řešíš blbosti?Stáhni nejnovější verzi a máš jistotu,že ti v ní nic nechybí a předešlé chyby jsou opraveny.Co se týká systému tak samozřejmě ještě update,protože na stránkách mrkvosoftu se to cd upravuje cca. 2x do roka tak jsou aktualizace nezbytné.
Ak tomu rozumieš a vieš to vysvetliť, vysvetli prosím, ak nie, prečo sa zapájaš do diskusie, v ktorej nevieš byť prínosom?
► Zobrazit spoiler
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
A co není jasného na tom co jsem psal?
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
A jak to chceš ještě vysvětlit?Co se týče programů tak je samozřejmost aktualizace celého programu.Co windows tak aktualizace nemá nic společného s verzí celého sestavení.Je to jen jedna konkrétní co to udělá.Zbytek záplatuje chyby v systému.
Příklad u mě-aktualizace fungují normálně a poslední byla tento týden ve středu a tak bych měl mít nejnovější a aktualizovaný systém,ale protože mrkvosoft pro můj pc neuvolnil poslední verzi tak stále jedu na sestavení-verze 1511-build-10586.753 a protože nemusím mít nejnovější tak jsem si ani nový nestáhnul a nenainstaloval,i,když to jde ručně,ale žádnou výhodu v tom nevidím,protože za dva měsíce bude nové sestavení a snad opraví chyby předešlého roku.Co se týče sestavení tak-
https://technet.microsoft.com/en-us/windows/release-info.aspx
Příklad u mě-aktualizace fungují normálně a poslední byla tento týden ve středu a tak bych měl mít nejnovější a aktualizovaný systém,ale protože mrkvosoft pro můj pc neuvolnil poslední verzi tak stále jedu na sestavení-verze 1511-build-10586.753 a protože nemusím mít nejnovější tak jsem si ani nový nestáhnul a nenainstaloval,i,když to jde ručně,ale žádnou výhodu v tom nevidím,protože za dva měsíce bude nové sestavení a snad opraví chyby předešlého roku.Co se týče sestavení tak-
https://technet.microsoft.com/en-us/windows/release-info.aspx
To znamená, že toto neplatí?
"starší build + všetky aktualizácie = najnovší build bez aktualizácií (lebo ich má už v sebe)"
A teda môže nastať situácia, že mám OS síce plne aktualizovaný, avšak stále sa jedná o starší build?
"starší build + všetky aktualizácie = najnovší build bez aktualizácií (lebo ich má už v sebe)"
A teda môže nastať situácia, že mám OS síce plne aktualizovaný, avšak stále sa jedná o starší build?
► Zobrazit spoiler
-
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
starší build + všetky aktualizácie = najnovší build bez aktualizácií (lebo ich má už v sebe)"
ne je to pořád starší build,který má nejnovější aktualizace.
A teda môže nastať situácia, že mám OS síce plne aktualizovaný, avšak stále sa jedná o starší build
Ano a psal jsem ti to o mé verzi.
ne je to pořád starší build,který má nejnovější aktualizace.
A teda môže nastať situácia, že mám OS síce plne aktualizovaný, avšak stále sa jedná o starší build
Ano a psal jsem ti to o mé verzi.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”