Zdravím, mám takový problém, přítelkyni přestal fungovat NTB Acer aspire v7 - dotykový ultrabook mez mechaniky, načítá se pouze logo Acer a po chvilce opět restart a tak pořád dokola. Tak jediné co jde je přeinstalovat windows (nouzový režim se nespustí a při obnově tovární nastavení se objevuje, že došlo k problému), stáhl jsem tedy W10 ze stránek Microsoftu a přes program Windows 7 USB/DVD Download tool jsem vytvořil bootovací USB flash disk. Dále jsem v BIOSU nastavil Boot priority na 1. USB HDD, viz. příloha, ale při restartu NTB to dělá stále to samé a nevím jak ten widows teda přeinstalovat.
Můžu tedy poprosit o nějaké rady?
Předem děkuji za odpověď :)
Pomoc s reinstalem W10 Vyřešeno
Re: Pomoc s reinstalem W10
Ahoj.
Jestli neprojde tovární nastavení, tak to bude pravděpodobně vada HW.
Špatný disk popř. RAM. Zkusil bych nejdřív pustit nějaký test disku na vadné sektory.
Doporučuji Hirens Boot, kde jsou všechny potřebné utility.
Pokud přesto budeš chtít zkusit instalaci z flashky, tak budeš muset vypnout "Secure boot" a možná ještě přepnout ten "Boot mode".
zatím ahoj.
Jestli neprojde tovární nastavení, tak to bude pravděpodobně vada HW.
Špatný disk popř. RAM. Zkusil bych nejdřív pustit nějaký test disku na vadné sektory.
Doporučuji Hirens Boot, kde jsou všechny potřebné utility.
Pokud přesto budeš chtít zkusit instalaci z flashky, tak budeš muset vypnout "Secure boot" a možná ještě přepnout ten "Boot mode".
zatím ahoj.
Díky za rady, po změne Boot modu jsem se dostal k instalaci W10, ale narazil jsem na problém a to takový, že mi NTB nepovolí windows nainstalovat na HDD, viz. příloha, nevíš co s tím :/
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkoušel jsi spustit recovery pro obnovu Win.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Bozan píše:Díky za rady, po změne Boot modu jsem se dostal k instalaci W10, ale narazil jsem na problém a to takový, že mi NTB nepovolí windows nainstalovat na HDD, viz. příloha, nevíš co s tím :/
No evidentně té instalačce vadí ty ostatní oddíly, co jsou na tom disku.
Kdyby jsi je zrušil, instalace by prošla, ale přijdeš tím o recovery oddíl a všechna data.
Takže si to dobře rozmysli

Ak je disk GPT , tak si sprav inštalačné USB cez Rúfus nie Windows 7 USB/DVD tool a hlavne ,nastav si Rúfus pre UEFI a v biose si nastav späť Boot mode UEFI.
Pic píše:Zkoušel jsi spustit recovery pro obnovu Win.
Zkoušel, napsalo to, že došlo k problému :/
Dodatečně přidáno po 41 vteřinách:
mydlin píše:Bozan píše:Díky za rady, po změne Boot modu jsem se dostal k instalaci W10, ale narazil jsem na problém a to takový, že mi NTB nepovolí windows nainstalovat na HDD, viz. příloha, nevíš co s tím :/
No evidentně té instalačce vadí ty ostatní oddíly, co jsou na tom disku.
Kdyby jsi je zrušil, instalace by prošla, ale přijdeš tím o recovery oddíl a všechna data.
Takže si to dobře rozmysli
Data mám všechny zazálohovaný, takže se může klidně vše smazat, to neni problém :)
Dodatečně přidáno po 1 minutě 1 vteřině:
RIKI22 píše:Ak je disk GPT , tak si sprav inštalačné USB cez Rúfus nie Windows 7 USB/DVD tool a hlavne ,nastav si Rúfus pre UEFI a v biose si nastav späť Boot mode UEFI.
Dobře, zkusím to takhle, díky :)
Dodatečně přidáno po 18 minutách 23 vteřinách:
Tak když jsem to nabootoval přes Rufus a zkusil přes UEFI, tak mi vyjede tahle chyba, viz. příloha :/
Dúfam, že si dobre spravil ten USB kľúč.Skús to cez boot menu.Ja väčšinou takto.V biose na 1. mieste si nechaj disk, nebudeš musieť potom meniť poradie v boot po reštarte..Acer by mal mať vyvolanie Boot menu cez F12.Samozrejme Boot menu musíš povoliť aj v biose.Potom by si mal mať ponuku , možnosť spustiť USB klasicky aj v UEFI.Skús či to tak bude.Neviem ,či pri UEFI nemá potom byť na 1.mieste v boot ten Windows manager.
mydlin píše:Pokud přesto budeš chtít zkusit instalaci z flashky, tak budeš muset vypnout "Secure boot"
Windows 8 a 10 nejedou bez Secure Bootu, bohužel ... Windows 7 ano, naštěstí.
Re: Pomoc s reinstalem W10 Vyřešeno
Tak teď jsem přišel ze školy, že zkusím další vaše rady a po zapnutí se spustila instalace Windowsu a už instaluji, tak snad to doběhne bez problému, nechám vlákno ještě odemčené, kdyby něco, pak hodím Lock, zatím vám moc děkuji za rady a nápady :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 6842
-
od Dyonysos
Zobrazit poslední příspěvek
14 led 2025 16:19