Díky moc za odpověď a předem říkám, že ti co tu začnou tvrdit, že to stejně nefunguje a stejně ta baterie ztratí kapacitu, tak to dle reálných zkušeností není pravda. Měl jsem totiž lenovo s nevyjimatelnou baterii cca dva roky a prakticky se kapacita od nové nesnížíla.
Omezení nabíjení baterie na 60%
-
Maverickone
- nováček
- Pohlaví:

- Stav:
Omezení nabíjení baterie na 60%
Ahoj, jde nějak nativně nastavit aby při nabíjení notebooku se baterie nabila pouze do 60-50% ? Bohužel nemám vyjimatelnou baterii na notebooku a když jsem použival lenovo, tak na to měli jednoduchý program (lenovo settings) teď však mám acer a ti žádný takový sw nemají (aspon podle toho co jsem hledal) a ten od lenova samozřejmě na aceru nefunguje.
Zajímá mě, jestli to teda nejde nějak nastavit ve windowsech 10 už nativně nebo popřípadě jestli neznáte nějakou app podobnou té od lenova.
Díky moc za odpověď a předem říkám, že ti co tu začnou tvrdit, že to stejně nefunguje a stejně ta baterie ztratí kapacitu, tak to dle reálných zkušeností není pravda. Měl jsem totiž lenovo s nevyjimatelnou baterii cca dva roky a prakticky se kapacita od nové nesnížíla.
-
zeus
- Elite Level 10.5

- Pohlaví:

- Stav:
Re: Omezení nabíjení baterie na 60%
Co Moznosti napajeni primo ve Windows?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
Maverickone
- nováček
- Pohlaví:

- Stav:
díval jsem se na to, ale nic jako omezení nabíjení jsem nanešel. Fakt to tam je? kdyžtak dal by si screen?
Omezeni nabijeni baterie na 50% je principialne nesmysl, protoze baterii poskozuje misto aby ji prospelo. Navic kdyz odpojis adapter mas baterii nabitou jen z poloviny. Cely rozdil je v tom, ze Lenovo pouziva kvalitnejsi baterie, v lacinem klumpru jako je Acer je holt baterie stejne kvality, stejne jako lacine HP a podobne. U starsich notebooku vyssi tridy ty baterie funguji i po 7 letech, i kdyz jen na hodinu
Baterie v Lenovu vydrzi dele aniz by ses o ni jakkoliv staral, notebooku Lenovo mame stovky kusu. Triky s nabijenim na jinou kapacitu maji na zivotnost baterie minimalni vliv.
Baterie v Lenovu vydrzi dele aniz by ses o ni jakkoliv staral, notebooku Lenovo mame stovky kusu. Triky s nabijenim na jinou kapacitu maji na zivotnost baterie minimalni vliv.
Pokud se baterie nepoužívá, tak pro zachování její životnosti výrobci doporučují uchovávat jí nabitou na cca 70%, a nabít na 100% teprve pře jejím použitím.
-
Maverickone
- nováček
- Pohlaví:

- Stav:
Takze ji mam nabijet normalne do 100% a po vybiti nechat zase nabit kolem 8% s tim, ze pujde tak jako tak do kytek za par chvil?
a nebo ji klidne nechat v kuse v nabijecce celou dobu? Je v tom nejaky rozdil?
A existuje teda na to nejakej sw ?
A existuje teda na to nejakej sw ?
Ntb nabíjejí automaticky na 100%, takže s tím těžko něco uděláš. O nějakém sw nevím.
Dodatečně přidáno po 5 minutách 45 vteřinách:
Někteří doporučují baterii z ntb vyndávat když jí delší dobu nepužíváš. Údajně to však prý zase snižuje životnost součástek v napájení, když ntb používaš bez baterie.
Dodatečně přidáno po 5 minutách 45 vteřinách:
Někteří doporučují baterii z ntb vyndávat když jí delší dobu nepužíváš. Údajně to však prý zase snižuje životnost součástek v napájení, když ntb používaš bez baterie.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:

- Stav:
Domnívám se, že bateriím spíše škodí co do životnosti nedostatečné nabíjení, než plné nabití. Současně používané baterie mají úplně jiné vlastnosti než ty klasické a z toho se tradují do dnes různě šířené nepravdivé informace. A to neplatí jen o bateriích.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Já s Tebou souhlasím. Jenže ty píšeš o nedostatečném nabíjení a to je něco jiného než udržování nepoužívané baterite při 70% nabití, což jednoznačně bateriím prospívá. Výrobci to vědí velice dobře a proto to doporučují.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 9
- 5257
-
od muffin105
Zobrazit poslední příspěvek
24 lis 2024 14:41
-
-
-
Ochrana proti nadměrnému nabíjení u mobilu
od walderan » 19 led 2025 21:41 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 3899
-
od kecalek
20 led 2025 16:06
-
-
-
Whatsapp - omezení příchozích hovorů
od teichmann.ondrej » 23 kvě 2025 13:29 » v Programy ke stažení - 0
- 25294
-
od teichmann.ondrej
23 kvě 2025 13:29
-
-
- 11
- 15270
-
od meda2016
14 srp 2025 15:34
-
-
Baterie v notebooku - jak se k tomu postavit?
od uzivatel123 » 22 pro 2024 16:40 » v Vše ostatní (hw) - 3
- 3979
-
od kecalek
22 pro 2024 21:08
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”