Na nasledujucom obrazku je problem, ktory chcem vyriesit:

Ako je vidiet, tak pri klepnuti praveho tlacitka mysi na disk (dokonca aj na systemovy) nie je na prvom mieste "open" ale "auto". Pri klepnuti lavym tlacitkom sa teda disk neda otvorit, vobec to nereaguje a treba to otvarat cez taketo menu.
A teraz detaily (pokusim sa strucne aj ked neviem ako sa mi to podari):
Na mojom PC mam nahodene dva systemy, jeden "nehudobny" a jeden "hudobny". Takto to uz pouzivam dost dlho.
Mam 3 SATA HDD, z coho SATA1 je nehudobny a SATA2+3 su hudobne. Pouzivam to tak, ze v aplikacnom windovse mam vypnute hudobne disky a naopak (ukazka je na obrazku, konkretne ide o vypnute disky v nehudobnom windowse:

S takymto nastavenim mi to vzdy fungovalo a nikdy nebol problem. Nehudobny windows mi bezal na Seagate a hudobny na Maxtoroch. Toto pisem preto, ze som pred casom vymenil Seagate za dalsi Maxtor a zaroven som kupil externy USB disk tiez Maxtor. Vymena a kupa bola asi pred troma mesiacmi a odvtedy som nemal spusteny hudobny windows.
Vcera som sa rozhodol hudobny win preinsatlovat a nanovo nahodit hudobne aplikacie. Po instalaci bolo vsetko uplne v pohode, teda disky sa normalne dali otvarat lavym tlacitkom. Avsak po zapojeni nehudobneho disku do dosky a pripojeni externeho disku a naslednom povypinani jednotlivych diskov v jednotlivych systemoch sa udialo to, co je vidiet na hornom obrazku. A co je este nepochopitelnejsie, udialo sa to iste rovnako aj v uz nainstalovanom nehudobnom windowse.
Pochopil by som, keby to robilo na priklad s USB klucom, kde je nejaka hudba... Ale to ze sa to udialo aj so systemovym diskom nechapem. Pritom to nezavinuje ziadny autorun, na dalsom disku som mal len obycajne subory. Na skusku som jeden z diskov preformatoval a po formate sa ako prazdny v pohode otvaral lavym tlacitkom.- Dokonca som nan na skusku buchol nejaku hudbu a aj tak to v pohode fungovalo. Cize ako keby to nesuviselo so samotnym obsahom disku ale s niecim inym.
Je to chyba? A da sa s tym nieco robit? Alebo sa mi biju disky aj ked su povipinane? Nechapem...
Sakra dufam ze som sa teraz aspon trochu vykecal a pochopiet co som chcel povedat:) A dik za rady.