Při hrách na full screen Mimo rozsah Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3
Level 3
Příspěvky: 597
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Při hrách na full screen Mimo rozsah  Vyřešeno

Příspěvekod vojak3 » 29 led 2018 23:20

Zdravíčko, když zapnu hru na full screen tak mi naskočí mimo rozsah, vím že mi to nedělalo dříve a pak to zničeho nic začlo - následně zas opravilo a zas pokazilo. Pak jsem kupoval SSD tak jsem jdával novej systém a furt to nejde. Mám podezření na to že to dělá jak furt přepínám obraz na monitor a TV. Hry běžej normálně když nahoře maj tu lištu na minimalizování, full screen a křížek - jakmile to hodim na full screen tak Mimo rozsah, na TV běží normláně ful screen. Díky :)


Windous 10 64bit, CPU: Intel i5-4460 Haswell (3,2GHZ), Grafická karta: ASUS GTX960 2GB, Ram:8GB, Zdroj: Seasonic 500W

Reklama
Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 561
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Při hrách na full screen Mimo rozsah

Příspěvekod TRNX » 30 led 2018 07:16

Pokud máš zapojené v PC monitor i TV zároveň, zkus odpojit TV. V nastavení zobrazení bych si pohrál s rozlišením a můžeš zkusit taky dát na monitoru auto režim.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S9+ / Exynos 9810 / 6 GB RAM / Android 9

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3
Level 3
Příspěvky: 597
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Při hrách na full screen Mimo rozsah

Příspěvekod vojak3 » 30 led 2018 19:29

Tak jsem odpojil kabel od TV a furt nic, zkusil několik rozlišení a furt nic. Jak udělat to automatické nevím :/
Windous 10 64bit, CPU: Intel i5-4460 Haswell (3,2GHZ), Grafická karta: ASUS GTX960 2GB, Ram:8GB, Zdroj: Seasonic 500W

Nimcek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 86
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Při hrách na full screen Mimo rozsah

Příspěvekod Nimcek » 30 led 2018 19:44

Vyzkoušej v nastavení monitorů, jestli není TV jako primární monitor, popřípadě to zmeň tak, aby PC monitor byl primární.
Nimcek :geek:
CPU: i7 8700k - 5,0GHz all cores avg temp. 68-70 °C+ Olymp alpenföhn
MB: ASUS PRIME Z370-P
GPU: EVGA GTX 1080 Ti FTW3
RAM: 2x8GB Kingston HyperX DDR4 3200MHz
SSD:NVMe Corsair 240 Force MP500, HDD: Seagate 3GB
PSU:EVGA 750w ,
CASE: Fractal Design define R5, Win10 home
Monitor : SAMSUNG U28E590

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3
Level 3
Příspěvky: 597
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Při hrách na full screen Mimo rozsah

Příspěvekod vojak3 » 30 led 2018 19:48

Monitor mám nastavenej jako hlavní a zkoušel jsem to spustit i když jsem měl rozšířené nastavení aby ukazoval obraz jak na monitoru tak na TV + jsem zkoušel mít zaplej jen monitor a taky nic. každopádně si ted nemohu zahrát hru na monitoru na full
Windous 10 64bit, CPU: Intel i5-4460 Haswell (3,2GHZ), Grafická karta: ASUS GTX960 2GB, Ram:8GB, Zdroj: Seasonic 500W

Nimcek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 86
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Při hrách na full screen Mimo rozsah

Příspěvekod Nimcek » 30 led 2018 21:23

Mohu doporučit odinstalovat GPU drivers, včetně registrů ve Windows, a nainstalovat znova nejnovější co jsou ve stable verzi. Osobně, jelikož mám více disků, bych volil formát C: a vše znovu. Jedině tím se spolehlivě vyloučí softwarová chyba.
Nimcek :geek:
CPU: i7 8700k - 5,0GHz all cores avg temp. 68-70 °C+ Olymp alpenföhn
MB: ASUS PRIME Z370-P
GPU: EVGA GTX 1080 Ti FTW3
RAM: 2x8GB Kingston HyperX DDR4 3200MHz
SSD:NVMe Corsair 240 Force MP500, HDD: Seagate 3GB
PSU:EVGA 750w ,
CASE: Fractal Design define R5, Win10 home
Monitor : SAMSUNG U28E590

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3
Level 3
Příspěvky: 597
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Při hrách na full screen Mimo rozsah

Příspěvekod vojak3 » 30 led 2018 21:54

A registry myslíš skrz ccleaner vyčistit ? Já bych řekl že bude problém někde v nastavení
Windous 10 64bit, CPU: Intel i5-4460 Haswell (3,2GHZ), Grafická karta: ASUS GTX960 2GB, Ram:8GB, Zdroj: Seasonic 500W

Nimcek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 86
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Při hrách na full screen Mimo rozsah

Příspěvekod Nimcek » 30 led 2018 21:57

Nevím úplně přesně, ale po odinstalování ovladačů se musíš dostat do složky %appdata, a smazat vše, co s tím souvisí.
Nimcek :geek:
CPU: i7 8700k - 5,0GHz all cores avg temp. 68-70 °C+ Olymp alpenföhn
MB: ASUS PRIME Z370-P
GPU: EVGA GTX 1080 Ti FTW3
RAM: 2x8GB Kingston HyperX DDR4 3200MHz
SSD:NVMe Corsair 240 Force MP500, HDD: Seagate 3GB
PSU:EVGA 750w ,
CASE: Fractal Design define R5, Win10 home
Monitor : SAMSUNG U28E590

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3
Level 3
Příspěvky: 597
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Při hrách na full screen Mimo rozsah

Příspěvekod vojak3 » 31 led 2018 17:51

Tak jsem odinstaloval ovladače a chtělo to restart. Tak jsem ho provedl a když PC má naběhnout na Windous tak Mimo rozsah. Jak to napravit ? Ted už se nedostanu ani do PC :thumbdown:
Windous 10 64bit, CPU: Intel i5-4460 Haswell (3,2GHZ), Grafická karta: ASUS GTX960 2GB, Ram:8GB, Zdroj: Seasonic 500W

Nimcek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 86
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Při hrách na full screen Mimo rozsah

Příspěvekod Nimcek » 31 led 2018 18:14

Zkus přepojit kabel z monitoru do konektoru na základní desce ( btw. Windows by měl mít základní sadu ovladačů pro většinu GPU)
Nimcek :geek:
CPU: i7 8700k - 5,0GHz all cores avg temp. 68-70 °C+ Olymp alpenföhn
MB: ASUS PRIME Z370-P
GPU: EVGA GTX 1080 Ti FTW3
RAM: 2x8GB Kingston HyperX DDR4 3200MHz
SSD:NVMe Corsair 240 Force MP500, HDD: Seagate 3GB
PSU:EVGA 750w ,
CASE: Fractal Design define R5, Win10 home
Monitor : SAMSUNG U28E590

Uživatelský avatar
vojak3
Level 3
Level 3
Příspěvky: 597
Registrován: duben 10
Pohlaví: Muž

Re: Při hrách na full screen Mimo rozsah

Příspěvekod vojak3 » 31 led 2018 18:17

Odpojil jsem monitor a napojil TV skrz HDMI a naskočilo to tak jsem vymazal soubory zbytkove s C disku a provedl čistku registru srkz CCleaner a ted stahuji ovladače.

Dodatečně přidáno po 15 minutách 32 vteřinách:
Tak jsem provedl čistou instalaci a už to jde a i hry běžej na full screen. Takže to bylo asi něco v ovladačích ?
Windous 10 64bit, CPU: Intel i5-4460 Haswell (3,2GHZ), Grafická karta: ASUS GTX960 2GB, Ram:8GB, Zdroj: Seasonic 500W


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Notebook problém s grafikou pri hrách
    od riki202 » 21 črc 2018 12:39 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    6
    388
    od riki202
    21 črc 2018 14:00
  • Blbnúce RMS grafiky pri hrách
    od patrik27 » 22 pro 2018 23:02 » v Problémy s hardwarem
    0
    201
    od patrik27
    22 pro 2018 23:02
  • Černá obrazovka ve hrách při FullScreen
    od PanAnarki » 16 lis 2018 13:21 » v Problémy s hardwarem
    0
    262
    od PanAnarki
    16 lis 2018 13:21
  • Rozsah vnitrni site
    od shockwave » 01 led 2019 12:49 » v Sítě - hardware
    4
    545
    od ITCrowd
    01 led 2019 19:49
  • Jak vypočítat rozsah v pixelech mezi jednotlivými sloupci dle šířky okna a velikosti textu?
    od strangereu » 18 pro 2018 21:32 » v Programování a tvorba webu
    5
    1089
    od strangereu
    18 pro 2018 22:48

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů