Jak spustit program s oprávněním správce?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1724
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Jak spustit program s oprávněním správce?

Příspěvekod atari » 12 dub 2018 10:45

PC WIN 7 PRO 64bit má dva uživatele
Účet Pepa + heslo, typ: "Správce"
Účet Alena + heslo, typ: "Standardní uživatel"

Potřebuji při přihlášení Alena spustit přes plánovač úloh program vyžadující typ účtu Správce. Nepovedlo se mi to rozchodit. Má někdo radu jak na to? (Když to zadám normálně, tak to po Aleně chce heslo pro Správce, což ji dát nemůžu)



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14784
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit program s oprávněním správce?

Příspěvekod ITCrowd » 12 dub 2018 11:21

Run as.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8873
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit program s oprávněním správce?

Příspěvekod zeus » 12 dub 2018 13:07

Tak jsem ti to nasel tady na foru ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 33054
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit program s oprávněním správce?

Příspěvekod petr22 » 12 dub 2018 13:10

Prave tlacitko - vlastnosti - spustit s opravnenim spravce (pro vsechny uzivatele).

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1724
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit program s oprávněním správce?

Příspěvekod atari » 13 dub 2018 10:02

1. Run as (http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... l-run-as/( tak se mi nepovedlo ho rzochodit. Hláší chybu, nevím proč.

2. Zkoušel jsem také runas (příkaz z Win) , ten sice fugnuje, ale vždy to po uživateli vyžaduje heslo administrátorské.

3. Rada od Zeuse (schtasks /Run /TN <taskname>) také není řešení, protože to opět vyžaduje po uživateli heslo.

4. "vlastnosti - spustit s opravnenim spravce (pro vsechny uzivatele)" to také nefunguje.

Takže mi nezbývá nic jiného, než skritp či BAT a ten převést do EXE, aby uživatel neviděl heslo. Takže místo práce nastavení v plánovači úloh za 1 minutu, tak s tím trávím spoustu času, a ještě budu, a do budoucna musím při změně hesla měnit vždy ten skript.

Hlavně že v tom Mrkvosoftu vymýšlejí všechno možný a různé ptákoviny a pak to zase ruší, místo toho aby do plánovače úloh přidali kolonku se zadáním skrytého hesla .. :thumbdown: .. :evil:

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1215
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit program s oprávněním správce?

Příspěvekod Microsheep » 13 dub 2018 11:44

Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14784
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit program s oprávněním správce?

Příspěvekod ITCrowd » 13 dub 2018 11:47

Napadá mě ještě jedna věc - od kdysi sysinternals, kterou sežral mrkvosoft, existuje utilitka psexec.exe. ona tedy slouží ke vzdálenému spuštění programu na jiném počítači, ale myslím, že by mohla fungovat i na lokálu.
Případně můžeš startovat ty programy ze vzdáleného stroje.
Kdysi na XP jsem spouštěl skript ve vbs po startu systému, který kontroloval běh služeb (v případě, že neběžely je spustil znova) a ten běžel s právy SYSTEM - logicky, user by službu nespustil. Jen si už nepamatuji, jak jsem to tehdy dělal.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1724
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit program s oprávněním správce?

Příspěvekod atari » 13 dub 2018 12:26

Jo tohle jsem zkoušel https://www.mysysadmintips.com/windows/ ... min-rights.

Problém nespočívá v tom, že by to nešlo spustit, ale v tom, že ten user vždy musí zadat administrátosrké heslo (které mu nesvěřím). Takže to heslo musím někam napsat, ale tak aby ho uživatel nemohl přečíst.

Nechápu co tam ty desítky tisíc programátorů v Mrkvosoftu dělaj celej 20let, když takovouhle jednoduchou věc nejsou schopny do plánovače naprogramovat..

Ještě jsem v diskuzi objevil toto, jenom musím zjistit, kam se to heslo uloží, aby to uživatel někde nenašel:
ja to vyresil tak, ze jsem si vytvoril Naplanovanou ulohu s pravy Administratora (pod uctem Admina) a tuto Naplanovanou ulohu jsem spoustel v davce pomoci prikazu:
C:\Windows\System32\runas.exe /noprofile /savecred /user:uzivatelXY "C:\Windows\System32\schtasks.exe /run /tn RouteADD"
Zadani hesla je pouze pri prvnim spusteni, vystraha od UAC (nebo jak se to jmenuje) se neobjevuje.


A CPAU jsem ještě našel, zkusím vyzkoušet: http://tomaskalabis.com/wordpress/varia ... nistrator/

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8873
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit program s oprávněním správce?

Příspěvekod zeus » 13 dub 2018 12:31

ITCrowd píše:Kdysi na XP ..běžel s právy SYSTEM

Nejspis

Kód: Vybrat vše

at /interactive
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Příspěvky: 14784
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit program s oprávněním správce?

Příspěvekod ITCrowd » 13 dub 2018 12:57

Jo kurňa - já jaksi zapomněl do toho posledního příspěvku napsat - do psexec se jako parametr vloží jméno a heslo, takže po uživateli už nic nepožaduje. To mi jaksi uniklo, promiň.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1724
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Jak spustit program s oprávněním správce?

Příspěvekod atari » 13 dub 2018 14:37

Tak jsem ještě našel nástupce za psexec a to PAExec, který údajně přenáší hesla šifrovaně na rozdíl psexec. V pondělí vyzkouším.
https://pcworld.cz/downloads/freeware-p ... ramu-46555


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nejde spustit program ze serveru
    od TRNX » 23 bře 2018 09:45 » v Vše ostatní (sw)
    3
    377
    od TRNX
    26 bře 2018 14:15
  • Používáte správce hesel?
    od M4RTY » 08 lis 2017 09:45 » v Vše ostatní (bezp)
    6
    709
    od Karrex
    09 lis 2017 11:07
  • Přihlášení správce do Windows 7.
    od Tom77 » 16 bře 2018 12:33 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    326
    od ITCrowd
    16 bře 2018 12:47
  • Správce sítí - jak začít?
    od Mollocro » 02 úno 2018 16:18 » v Vše ostatní (inet)
    8
    691
    od petr22
    03 úno 2018 16:35
  • Správce úloh Disk 100 %
    od Murdos188 » 11 říj 2017 04:22 » v Problémy s hardwarem
    1
    512
    od zeus
    11 říj 2017 21:05

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host