Převod ISO do VMDK. Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

ski1961
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 334
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Převod ISO do VMDK.

Příspěvekod ski1961 » 26 úno 2019 12:41

Prosím, poradí někdo, jak převést ISO obraz do VMDK ? aby se např. ve VMware dal lehce otevřít hotový virtuál ? protože vytvářet virtuál nově z ISO přímo ve VMware je strašně zdlouhavé..díky


MB: ASRock A320M-HDV R3.0
CPU: AMD Athlon 200GE Vega
GPU: AMD Radeon Vega 3
RAM: 16GB Kingston HyperX Fury DDR4 2666 MHz (kit 2x8GB)
HDD: SSD Samsung 850 EVO 120GB ( systém ) + HDD Seagate 250 GB Sata2 + HDD WD Blue 1TB Sata3
DVD/RW: LG GSA-H62N Sata
PSU: Corsair VS 350
OS: Windows 10 Pro 64bit

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16988
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Převod ISO do VMDK.

Příspěvekod ITCrowd » 26 úno 2019 12:45

ISO jako obraz jde připojit např. místo mechaniky.
Pokud potřebuješ hotový obraz z už existujícího systému, pak použij wmvare converter.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

ski1961
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 334
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Re: Převod ISO do VMDK.

Příspěvekod ski1961 » 26 úno 2019 13:05

@ITCrowd
nechci hotový obraz z existujícího systému..chci si prostě z nějakého sw z ISO obrazu vytvořit VMDK, aby se dal lehce otevřít ve VMware přes nabídku "open a virtual machine"..ted např jsem si si stáhnul už hotový VMDK nějakého softu, abych ho mohl testovat ve virtuálu a přes tuto nabídku se mi lehce spustí..vím, že přes tu nabídku " create a new virtual machine" se z ISO dá virtuál vytvořit, ale trvá to dlouho a nemohu pak ho lehce přenést třeba do jiného virtuálu v jiném PC, jako přes to vmdk..nevím, jestli se dobře vyjadřuji a zda je mi rozumět..nejsem v tomhle žádnej znalec..
1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MB: ASRock A320M-HDV R3.0
CPU: AMD Athlon 200GE Vega
GPU: AMD Radeon Vega 3
RAM: 16GB Kingston HyperX Fury DDR4 2666 MHz (kit 2x8GB)
HDD: SSD Samsung 850 EVO 120GB ( systém ) + HDD Seagate 250 GB Sata2 + HDD WD Blue 1TB Sata3
DVD/RW: LG GSA-H62N Sata
PSU: Corsair VS 350
OS: Windows 10 Pro 64bit

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 584
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Převod ISO do VMDK.

Příspěvekod TRNX » 26 úno 2019 13:11

Ty si pleteš pojmy s dojmy. Možnost "open a virtual machine" slouží k tomu, aby si otevřel už hotový virtuální systém - např. v práci si vytvořím virtuálku Win 10. Něco na ní rozpracuji a protože chci pokračovat v práci doma, tak zkopíruju na flashku soubor VMDK a doma (na jiném stroji) pomocí možnosti "open a virtual machine" vyberu soubor VMDK a můžu pokračovat tam kde jsem skončil v práci.

Rozdíl mezi create a open je ten, že při vytváření se tě to ptá na různé věci (název, procesor, RAM, síť, atd.). U open to převezme nastavení z toho VMDK, které si na něj aplikoval při vytváření.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S9+ / Exynos 9810 / 6 GB RAM / Android 9

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39124
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Převod ISO do VMDK.

Příspěvekod petr22 » 26 úno 2019 13:13

ISO jsou instalacni soubory, image instalacniho DVD.

VMDK je image harddisku obsahujici uz nainstalovany system.

Jediny zpusob jak udelat z ISO VMDK je nainstalovat system ve virtualu.

To je jako kdybys mel instalacni DVD Windows nebo Linuxu, strcil ho do mechaniky
a tim z toho chtel mit uz nainstalovane Windows/Linux aniz bys OS instaloval.

Jediny zpusob jak udelat to co chces je nekde sehnat VMDK uz s nainstalovanym OS.

Je to pomale ? Delej to na rychlejsim pocitaci. Instalace Windows 10 do virtualu trva
cca 10 minut.

ski1961
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 334
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Re: Převod ISO do VMDK.

Příspěvekod ski1961 » 26 úno 2019 13:49

děkuji chlapci za vysvětlení..už to trochu chápu..pro mě to byla trochu španělská vesnice a neuměl jsem se asi dobře vyjádřit..

díky @TRNX za uvedení toho příkladu, to mi dost pomohlo se trochu zorientovat, jak to vlastně je..

přesto mi tedy vzniká ještě jedna otázka..stáhnul jsem si přímo z Microsoftu přes ten jejich Microsoft Tool Win10 ISO, přesto, když dám vytvořit nový virtuál a najdu cestu, kde ho mám, tak ho nedetekuje viz obrázek..když tam dám jiné ISO třeba se starým XP tak ho detekuje..nevíte v čem je zaase problém tady ?
1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MB: ASRock A320M-HDV R3.0
CPU: AMD Athlon 200GE Vega
GPU: AMD Radeon Vega 3
RAM: 16GB Kingston HyperX Fury DDR4 2666 MHz (kit 2x8GB)
HDD: SSD Samsung 850 EVO 120GB ( systém ) + HDD Seagate 250 GB Sata2 + HDD WD Blue 1TB Sata3
DVD/RW: LG GSA-H62N Sata
PSU: Corsair VS 350
OS: Windows 10 Pro 64bit

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39124
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Převod ISO do VMDK.

Příspěvekod petr22 » 26 úno 2019 13:52

Na tom vubec nezalezi.

Bootuje ten instalator nebo ne ?

Uživatelský avatar
TRNX
Level 3
Level 3
Příspěvky: 584
Registrován: březen 17
Pohlaví: Muž

Re: Převod ISO do VMDK.

Příspěvekod TRNX » 26 úno 2019 13:58

V pohodě, taky vždy pochopím více z praktické ukázky. Neptal se tě VMware při vytváření, jaký OS chceš instalovat? Screen1 je ze serverového prostředí ESXi, screen 2 pak z klientské aplikace Oracle VM VirtualBox. (Screen2 je ten první obrázek, Screen1 ten spodní).

Může být taky chyba ve špatně vytvořeném ISO obrazu, ale pokud si to přes ten MS Toolkit stáhnul a proběhlo do 100% bez chyb, neměla by být chyba. Spíše si myslím, že ten VMware nevím o jaký Win se jedná popř. jestli je to 32/64bit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Lenovo IdeaPad 700-15ISK / Intel Core i7-6700HQ Skylake / NVIDIA GTX 950M 4GB GDDR3 / 16GB RAM DDR4 / WIN 10
Lenovo ThinkPad E580 / Intel Core i5-8250U Kaby Lake R / Radeon RX550 / 8GB RAM DDR4 / WIN 10
Samsung Galaxy S9+ / Exynos 9810 / 6 GB RAM / Android 9

ski1961
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 334
Registrován: duben 15
Pohlaví: Muž

Re: Převod ISO do VMDK.  Vyřešeno

Příspěvekod ski1961 » 26 úno 2019 14:09

chlapci je to v pohodě..taky jsem mohl zkusit dát next, jestli mi to pustí dále a pustí v pohodě..mě jen zmátla ta hláška o té nedetekci. Nejdříve jsem si myslel, jestli to nemá Microsoft nějak ošetřené z té jejich stránky, aby nešel z toho virtul vytvořit, protože když jsem si doma zkusil udělat ISO ze starého DVD s XP, tak ten mi to detekovalo, tak to byla jen taková moje laická domněnka..

Takže ještě jednou Vám děkuji za osvětlení, ted už vím, jak to asi funguje..ten příklad byl pro mě suprový, dle takových se laik, který o tom moc neví dokáže celkem chytit a udělat si představu.
MB: ASRock A320M-HDV R3.0
CPU: AMD Athlon 200GE Vega
GPU: AMD Radeon Vega 3
RAM: 16GB Kingston HyperX Fury DDR4 2666 MHz (kit 2x8GB)
HDD: SSD Samsung 850 EVO 120GB ( systém ) + HDD Seagate 250 GB Sata2 + HDD WD Blue 1TB Sata3
DVD/RW: LG GSA-H62N Sata
PSU: Corsair VS 350
OS: Windows 10 Pro 64bit


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Převod hry mezi steam účtama
    od lucaso84 » 04 lis 2018 08:51 » v Hry
    8
    757
    od lucaso84
    04 lis 2018 14:05
  • Adaptér pro převod internetu z USB kabelu do routeru?
    od postcd » 26 črc 2019 22:12 » v Sítě - hardware
    6
    963
    od dvorakj
    05 srp 2019 22:23
  • Převod ze Cinchů na dvi s videme i zvukem
    od ABPotkan » 15 led 2019 17:04 » v Vše ostatní (hw)
    2
    336
    od ABPotkan
    15 led 2019 19:57
  • Urgentní - Win10, převod diplomky psané v MS Word 2007 do PDF/A a1
    od Klisnic » 08 kvě 2019 12:19 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    320
    od petr22
    08 kvě 2019 12:31

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti