Nastavení vzdálené plochy

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

deepstar
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: červenec 19
Pohlaví: Muž

Nastavení vzdálené plochy

Příspěvekod deepstar » 02 črc 2019 16:55

Několik uživatelů se ve firmě připojuje na vzdálenou plochu. Mají PC s Win10 Pro. Chtěl bych jim nastavit, aby se po připojení automaticky spustil určený program. Jenže v nastavení chybí záložka "Programy". Ve Win7 tato volba je k dispozici, na Win10 není. Je to opravdu verzi Windows nebo to může být v nastavení "bezpečnostní" politiky v systému?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17305
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení vzdálené plochy

Příspěvekod ITCrowd » 02 črc 2019 17:18

Vítej na PC-HELP!
Máš pravdu. Ve w7 záložka je, ve w10 ji nemám.
Pokud chceš něco spouštět, pak to můžeš startovat jako logon skript po přihlášení. Jestliže to má být pro každého uživatele jiné, pak vytvořit profily. Pro editaci použij zásady skupiny (gpedit).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39933
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení vzdálené plochy

Příspěvekod petr22 » 02 črc 2019 18:21

Nastav to konkretnimu uzivateli v domene.

Je to jednodussi nez na kazde PC zvlast.

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9495
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení vzdálené plochy

Příspěvekod zeus » 02 črc 2019 19:02

Nemam ozkouseno, ale nestaci primo editovat RDP soubor nebo pouzit ten z W7?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

deepstar
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: červenec 19
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení vzdálené plochy

Příspěvekod deepstar » 03 črc 2019 09:29

Tak jsem zkusil vytvořit vzdálené připojení na počítači s Win7, ale program se mi nespustí. Ani když RDP soubor přenesu na Win10. Vyskočí hláška, že program nebyl nalezen. Přitom cesta k němu je správná. Může to být způsobeno tím, že vzdálený server nepovolí RD spustit program? Lze někde v nastavená nastavit autorizaci spouštění programů přes vzdálené připojení" Protože jsem ještě zkoušel jinou aplikaci pro RDP přístup (TSX Client Manager) a ten mi nahlásí chybovou hlášku "Následující program není v seznamu autorizovaných programů". To ale netuším co znamená...
Mohl bych to uživatelům nastavit bez toho automatického spouštění, budou na RD používat jen ten jeden program, ale chci pokud možno co nejvíce zjednodušit uživatelům ten přístup a případně jim ubrat možnost se "hrabat" na vzdáleném serveru (ať už omylem nebo záměrně).

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17305
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení vzdálené plochy

Příspěvekod ITCrowd » 03 črc 2019 09:37

Co jsi zadal do těch řádků?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

deepstar
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: červenec 19
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení vzdálené plochy

Příspěvekod deepstar » 03 črc 2019 09:44

V RDP souboru z Win7 pro spuštění programu na vzdáleném serveru je tam řádek alternate shell:s:c:\MoneyS5\S5.exe. V TSX Clientovi mi to ale vytvoří řádek pro spuštění tento příkaz: remoteapplicationprogram:s:c:\xxxxxxx

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17305
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení vzdálené plochy

Příspěvekod ITCrowd » 03 črc 2019 10:11

Rozumíš česky?
Tak sem dej screen, když to neumíš opsat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9495
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení vzdálené plochy

Příspěvekod zeus » 03 črc 2019 10:38

Kdyz ti to nejde na strane klienta, budes to stejne muset nastavit na serveru. Ono je to rychlejsi i spolehlivejsi reseni. A uz jsem treti, kdo ti ho radi ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Portování a nebo program k ovládání vzdálené plochy.
    od LegendCZ » 21 zář 2019 17:26 » v Vše ostatní (inet)
    3
    788
    od ITCrowd
    21 zář 2019 19:48
  • Nastavení plochy
    od Fask » 26 pro 2018 15:42 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    2
    624
    od šulda
    26 pro 2018 18:31
  • Vzdálené ovládání a skrytá obrazovka
    od S.RealD » 30 dub 2019 00:00 » v Administrace sítě
    11
    1408
    od Akrej
    01 kvě 2019 12:50
  • Po aktualizaci Win10 se NTB Dell zasekne na načítání plochy
    od safpet » 24 zář 2019 08:17 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    30
    1938
    od zeus
    30 zář 2019 13:13
  • Sháním propojovací plochý a zahnutý USB A -> USB C kabel
    od Peťa » 03 srp 2019 19:48 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    10
    894
    od HappyMental
    04 srp 2019 17:11

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 12 hostů