Hard reset přes ethernet

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6815
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod faraon » 01 říj 2019 14:59

Ty mechaniky jsou typické linuxácké řešení, primitivní a naprosto spolehlivé. Ale jsou k tomu potřeba dva počítače "namířené" proti sobě :)

Programově ovládat tlačítko reset asi nepůjde, ale zvládlo by to i nějaké Arduino, které by sedělo na síti poblíž a čekalo na nějaký povel. Ať je ten IoT také k něčemu užitečný.


GOTT is REAL, unless declared INTEGER

Reklama
gogo1963
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1128
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod gogo1963 » 01 říj 2019 15:56

https://www.evexpert.cz/p/326/usb-watch ... ing-device tohle by bylo příliš násilné řešení?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39541
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod petr22 » 01 říj 2019 15:58

Presne neco takoveho jsem myslel.

A ejhle, ono se to dokonce prodava hotove.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17138
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 01 říj 2019 17:24

Jenže to testuje ping. To je mi k ničemu. Kdyby PC přestal pingat, nebyl by přístup ani přes ethernet.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39541
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod petr22 » 01 říj 2019 17:28

Tech podminek je tam vic, podivej se na web te aplikace.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17138
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod ITCrowd » 01 říj 2019 17:36

Není tam to, co požaduju. Hard reset přes ethernet. Hlídá to bsod, grafiku, web. Jedině nasimulovat BSOD, pak by to restartlo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
HappyMental
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1306
Registrován: září 11
Bydliště: Nýdnol, Bulharsko
Pohlaví: Muž

Re: Hard reset přes ethernet

Příspěvekod HappyMental » 02 říj 2019 00:38

Co něco takového? https://www.ebay.com/itm/1-2-4-8-Ch-5V- ... 0005.m1851

Šlo by to připojit na resetovací tlačítko a podle všeho se to dá ovládat i přes příkazy: https://www.youtube.com/watch?v=26XHb_cpiAA
i7-4790 | GTX 1070 | HyperX 18GB | ASRock B85M Pro4 | Corsair RM550x | Crucial BX500 240GB | Crucial MX500 500GB | Seagate Mobile HDD 1TB | W10 Pro
ThinkPad L560, ThinkPad E430


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ethernet
    od Froxen » 06 úno 2019 19:29 » v Sítě - hardware
    8
    615
    od ITCrowd
    07 úno 2019 07:59
  • PC se samo probouzí (asi ethernet)
    od xxx68 » 07 lis 2019 19:17 » v Problémy s hardwarem
    2
    183
    od petr22
    07 lis 2019 19:23
  • Přepínatelná ethernet rozdvojka
    od 8700 » 23 říj 2019 16:23 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    7
    311
    od Rewqa
    23 říj 2019 18:03
  • Výběr Ethernet kabelu s napájením
    od AngelikaB » 01 říj 2019 18:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    10
    455
    od Coxx-cz
    01 říj 2019 20:54
  • Hard disk partition - k čemu je datadrive D:?
    od Svářeč » 04 úno 2019 18:20 » v Vše ostatní (hw)
    2
    431
    od Svářeč
    04 úno 2019 18:34

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], vojtoun a 13 hostů