Win 10 problém

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Dojvi
Level 1
Level 1
Příspěvky: 79
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod Dojvi » 10 pro 2019 13:43

Tak flash biosu jsem udělal na tu novější verzi 1.3 ale bohužel beze změn pořád stejný problém

Dodatečně přidáno po 1 minutě 26 vteřinách:
Bios píše Memory size 4096MB
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



Reklama
Uživatelský avatar
gogo1963
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2311
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod gogo1963 » 10 pro 2019 13:59

co máš za windows, kdes to koupil? Jdi do biosu a podívej se, kolik vidí RAM ... máš 2x4?

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5009
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod RIKI22 » 10 pro 2019 14:35

Práve preto som to napísal.Na predošlom screene to má.OS zobrazuje nainšlovaných 8GB ale používa zrejme iba 4GB,ktoré vidí aj bios.Ak je ram dobre osadená a bios ju nevidí,skús nechať iba tu jednu funkčnú ram.

Uživatelský avatar
gogo1963
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2311
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod gogo1963 » 10 pro 2019 14:54

j omluva, ten poslední post na předešlé stránce jsem nečetl ... a co čtu manuál, první ram musí být ve slotu 1 .. první od CPU ... teď je to většinou jinak, dává se do 2 a 4, tady do 1 a 3 pro dual channel

Dojvi
Level 1
Level 1
Příspěvky: 79
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod Dojvi » 10 pro 2019 16:00

foto
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
gogo1963
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2311
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod gogo1963 » 10 pro 2019 16:06

zkus jen jednu v prvním slotu, pak tu druhou v prvním slotu

Dojvi
Level 1
Level 1
Příspěvky: 79
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod Dojvi » 10 pro 2019 16:26

Já nevím jsem začátečník ale mám tam dvě ramky každá má 2GB to je dohromady 4GB a počítač mi ukazuje 4 GB ram tak proč to zkoušet?

Uživatelský avatar
gogo1963
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2311
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod gogo1963 » 10 pro 2019 16:28

odkud to mám vědět? Na obrázku předtím je napsáno "nainstalovaná paměť 8GB" ... co jsem si měl myslet? :D

RIKI22
Master Level 7
Master Level 7
Příspěvky: 5009
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod RIKI22 » 10 pro 2019 16:32

Skús dať screen z CPU-Z položka Memory.

Uživatelský avatar
gogo1963
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2311
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod gogo1963 » 10 pro 2019 16:34

poslední možnost je nabootovat z flashky live linux, pokjud to normálně naběhne, je to nekompatibilita windows se starým hardwérem ... mnohem novější HW má s widlemi problémy ... u mě třeba po startu widle nevidí zvukovku ASUS, musím restartovat 2x!, jednou nepomůže, pak ji vidí ... nikde žádné řešení ...

Dojvi
Level 1
Level 1
Příspěvky: 79
Registrován: listopad 19
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod Dojvi » 10 pro 2019 17:02

Před tím jsem měl win7 a žádný problém dělá to až jsem tam dal ty win10 tak že bude určitě problém v tom že to není kompatibilní asi.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18012
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Win 10 problém

Příspěvekod ITCrowd » 10 pro 2019 18:14

Live linux je k ničemu. Očividně je problém nabootovat z disku. Live linux z disku nebootuje.
Můžeš to zkusit rozhrábnout tak, že nainstaluješ linix na disk, co tam máš teď. Pokud bude bootovat, pak je HW v pořádku. Pokud ne, pak je úplně jedno, jaký systém má startovat, nenastartuje žádný. Ani ty wokna 7.
Osobně stále vidím problém v tom, že BIOS ten disk nedetekuje. Proto z něj nejde bootovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s ram
    od mtc » 31 led 2020 17:59 » v Problémy s hardwarem
    5
    154
    od petr22
    31 led 2020 18:34
  • pc problem
    od stanost50 » 01 lis 2019 16:12 » v Problémy s hardwarem
    2
    358
    od stanost50
    01 lis 2019 16:20
  • Problém s RAM
    od DennySSD » 22 pro 2019 14:02 » v Problémy s hardwarem
    5
    248
    od petr22
    25 pro 2019 12:53
  • Problém s Win 10
    od masterduke81 » 26 pro 2019 12:44 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    193
    od gogo1963
    26 pro 2019 12:55
  • Problém s CPU
    od Iva Janečková » 27 led 2020 12:56 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    366
    od xbs
    27 led 2020 14:39

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti