BitLocker nemohu najít, ale jak ho mám tedy vypnout? Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 359
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

BitLocker nemohu najít, ale jak ho mám tedy vypnout?

Příspěvekod Minapark » 27 pro 2019 12:37

Zdravím všechny, přeji hezký zbytek roku.

Mám Win 8.1Pro a v něm jde zapnout šifrovací program "BitLocker". Ale jak ho vypnu, když ho nemůžu nikde najít? Ani na disku C, ani v ovládacích panelech.
Našel jsem spoustu návodů, ale já se k "MENU" BitLockeru prostě nedostanu a proto ho nevypnu. Pouze formátem disku a to je k ničemu.
Prosím, poradí mi někdo?
Teď mě napadá, šlo by to případně nějakou přeinstalací? To jsem nezkoušel, protože jinak funguje dobře.


Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

Reklama
Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 978
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: BitLocker nemohu najít, ale jak ho mám tedy vypnout?

Příspěvekod Coxx-cz » 27 pro 2019 12:39

Co mas za stroj? A jak jsi prisel na to ze jej mas zapnuty? Jinak k vypnuti bitlockeru je potreba klic ktery se generuje pri jeho zapnuti.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44752
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: BitLocker nemohu najít, ale jak ho mám tedy vypnout?

Příspěvekod petr22 » 27 pro 2019 12:41

Sprava Bitlockeru je ve Windows primo "Spravovat nastroj Bitlocker" se to jmenuje
a jde to ovladat i pres priikazovou radku pomoci "manage-bde".

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 359
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: BitLocker nemohu najít, ale jak ho mám tedy vypnout?

Příspěvekod Minapark » 27 pro 2019 12:53

Coxx-cz píše:Co mas za stroj? A jak jsi prisel na to ze jej mas zapnuty? Jinak k vypnuti bitlockeru je potreba klic ktery se generuje pri jeho zapnuti.


Mám desktop Asus 4jadro 2200Mhz (mě to stačí).
Když dám pravé tlačítko, tak jde zapnout a funguje.
Heslo i klíč mám, nejde mi o to ho otevřít, ale nadobro vypnout.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 33 vteřinách:
petr22 píše:Sprava Bitlockeru je ve Windows primo "Spravovat nastroj Bitlocker" se to jmenuje
a jde to ovladat i pres priikazovou radku pomoci "manage-bde".


To "manage-bde" mi jde i vyhledat jako .exe. Ale když ho spustím, jen to problikne a zmizí.
Ale vypadá to nadějně. Ta ikona je stejná jako u "BitLockera".
"Spravovat nastroj Bitlocker" v PC nemám.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 978
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: BitLocker nemohu najít, ale jak ho mám tedy vypnout?

Příspěvekod Coxx-cz » 27 pro 2019 12:58

Zkus to pres prikazovej radek jak psal petr22. Pokud se ti prikazovej radek zavre tak to stejny zkus jeste pres PowerShell.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44752
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: BitLocker nemohu najít, ale jak ho mám tedy vypnout?

Příspěvekod petr22 » 27 pro 2019 12:59

"Ale když ho spustím, jen to problikne a zmizí."

Kdyz ti reknu ze to mas ovladat pres prikazovou radku, tak to nepoustej z Windows.

Proc asi pisu "ovladat prez prikazovou radku".........

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 359
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: BitLocker nemohu najít, ale jak ho mám tedy vypnout?

Příspěvekod Minapark » 27 pro 2019 13:11

Tak na vysvětlenou.
Dával jsem to do "spustit", to jsem tedy popleta. Proto to nešlo.

V příkazovém řádku to něco vypsalo. Ale v současnosti nemám žádný disk zapnutý s BitLockerem.
Ten příkaz "manage-bde" má vypnou BitLocker? Ale na jaké jednotce, kdybych jich zapnul víc?
Ještě se podívám na ten PowerShell.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44752
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: BitLocker nemohu najít, ale jak ho mám tedy vypnout?

Příspěvekod petr22 » 27 pro 2019 13:14

Ten prikaz "manage-bde" zobrazi napovedu se seznamem parametru.

"Manage-bde -status" ukaze jestli se Bitlocker nekde pouziva atd.

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 359
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: BitLocker nemohu najít, ale jak ho mám tedy vypnout?

Příspěvekod Minapark » 27 pro 2019 13:32

bitl1.png
Co to teda znamená?

A kdyby to šlo nějak nastavit, aby to fungovalo jako tady (obrázek 4).
https://pctuning.tyden.cz/hardware/disk ... er?start=6
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 44752
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: BitLocker nemohu najít, ale jak ho mám tedy vypnout?

Příspěvekod petr22 » 27 pro 2019 13:49

Co znamena co ?

Vzdyt ti to doslova ukazalo navod, jak se prikaz manage-bde pouziva, staci si ho precist
a ridit se podle nej.

Ale co ti brani to nastavit podle PCtuningu, vzdyt to tam mas popsane jak to udelat prikazama
v Powershellu i s obrazkama. Co na tom nefunguje ?

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 359
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: BitLocker nemohu najít, ale jak ho mám tedy vypnout?

Příspěvekod Minapark » 27 pro 2019 14:56

Petr22 sorry. "Co znamená co? ..ti to ukázálo návod... "atd.
Ani pomocí příkazového řádku, ani pomocí PowerShell to nejde vypnout. Třeba to dělám blbě, ale nevypnu to.
Možná návod česky polopatě by pomohl. Programovat neumím, a anglicky jen trochu z PC. Těm tabulkám rozumím tak na 20%.

Takže co mi na tom nejde? To že nezruším šifrování. A jsem na začátku....
Chtěl bych to asi takhle, ale jak toho docílím?
vypnoutbitlocker.png


Dodatečně přidáno po 10 minutách 19 vteřinách:
Zkusil jsem teď nainstalovat Free BitLocker Manager" a bez úspěchu. Tabulka je prázná, žádný disk.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1592
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: BitLocker nemohu najít, ale jak ho mám tedy vypnout?

Příspěvekod Microsheep » 27 pro 2019 15:47

Nevím, co vymýšlíš, ale pokud se máme někam posunout. Spusť powershell jako správce dej příkaz Get-BitLockerVolume a ukaž výsledek nebo to samé ale dej příkaz manage-bde -status. Problém je, že neděláš, co se po tobě chce, ale všechno okolo ano.
pwrs.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nemohu najít funkční firmware na tento mobil
    od HelFix » 27 pro 2019 22:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    9
    1412
    od MrAnnix99
    30 pro 2019 22:43
  • Nemohu propojit mobil s počítačem
    od HelFix » 27 pro 2019 15:28 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    10
    850
    od HelFix
    27 pro 2019 17:38
  • Nemohu spustit Bios či Boot menu
    od back » 12 dub 2020 14:04 » v Problémy s hardwarem
    2
    414
    od back
    12 dub 2020 17:43
  • NB se nechce vypnout/restartovat
    od PeterInva » 14 kvě 2020 11:24 » v Problémy s hardwarem
    15
    764
    od PeterInva
    26 kvě 2020 12:51
  • HPET - vypnout/zapnout?
    od flowem » 15 pro 2019 12:42 » v Vše ostatní (sw)
    3
    622
    od petr22
    15 pro 2019 13:06

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] a 8 hostů