Win10 -sekání,pády,zpomalení

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

multa62
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 139
Registrován: únor 09
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Muž

Win10 -sekání,pády,zpomalení

Příspěvekod multa62 » 20 úno 2020 17:42

Zdravím všechny a zoufale prosím o radu,
už takřka půl roku se trápím s PC ,který jsem postavil.Mám SSD disk pro OS v portu M2.2 na MB a dva plotnové HDD zapojené v SATA portech.OS je Win10 Profesional.
Z počátku to šlapalo velmi svižně a já byl nadšený,ovšem najednou mi zmizly data z plotnového disku.Bios jej viděl,ale prázdný.No a tak to vlastně jde pořád dokola.Reinstalace OS(data jsem vytáhl Recuvou),chvili to jede pak PC nejde vypnout,nebo se sekne Total Comander.,nebo jiný program .Vždy však dojde k radikálnímu zpomalení OS a odezvy na příkaz,nebo se to blokne úplně a PC musím vypnout ,,natvrdo" .Reinstaloval jsem OS nejméně 5x a protože při této činnosti vždy odpojuji plotnové HDD,přišel jsem na to,že stačí odpojit HDD a systém potom normálně najede včetně HDD,které jedou v pořádku a data jsou čitelná.A tak to funguje pořád dokola.Už jsem zoufalý a nevím jak dál.Dnes mi pro změnu zmizly data na externím HDD,který používám na zálohy. Moc prosím šikuly v tomto fóru o radu jak dál,já už fakt nevím jak dál.Mám tu jeden SSD volný,tak mne napadlo jej vyměnit a nový OS nainstalovat na něj,ale je jen do SATA portu.


Win10/Pro; CPU-Ryzen 5/2600;AGP Asus Rog Strix B450 gaming;SSD-Kingston 240GB;RAM 8GB
GPU-GeForce GTX 1060 3G ;;zdroj Corsair 450W ;;

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18404
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Win10 -sekání,pády,zpomalení

Příspěvekod ITCrowd » 20 úno 2020 17:44

Seatava je ta, co máš v podpisu?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2341
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Win10 -sekání,pády,zpomalení

Příspěvekod atari » 20 úno 2020 17:46

První co je potřeba udělat, tak zkontrolovat disky například Crystaldisk info.
Pokud po odpojení HDD vše funguje, tak bude zřejmě chyba v HDD.

multa62
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 139
Registrován: únor 09
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Muž

Re: Win10 -sekání,pády,zpomalení

Příspěvekod multa62 » 20 úno 2020 19:36

Ano,sestava je ta,co je v podpisu.
HDD jsem Crystalem již projížděl a na nic nepřišel.Asi zkusím vyměnit ten volný SSD a přeinstalovat OS.Jinak fakt nevím.
Win10/Pro; CPU-Ryzen 5/2600;AGP Asus Rog Strix B450 gaming;SSD-Kingston 240GB;RAM 8GB
GPU-GeForce GTX 1060 3G ;;zdroj Corsair 450W ;;

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2341
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Win10 -sekání,pády,zpomalení

Příspěvekod atari » 21 úno 2020 07:58

multa62 píše: ... přišel jsem na to,že stačí odpojit HDD a systém potom normálně najede včetně HDD,které jedou v pořádku a data jsou čitelná ...
... Dnes mi pro změnu zmizly data na externím HDD,který používám na zálohy ...


Tohle jsou matečné. Vyspecifikuj to přesně a jednoznačně, co to dělá.

multa62
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 139
Registrován: únor 09
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Muž

Re: Win10 -sekání,pády,zpomalení

Příspěvekod multa62 » 21 úno 2020 12:54

Promiň,ale vzhledem k tomu,že to zlobí už více jak půl roku,je ta specifikace dost problematická.Klíčovým problémem je hlavně výrazné zpomalení systému a na to se nabalí problémy další.Např. pracuji v Total CMD ,dojde ke zpomalení ,TCM se blokne a už s tím neudělám vůbec nic,jedině vypínacím tlačítkem vypnout natvrdo.Pak už systém třeba vůbec nenajede. Vím,že ta lokalizace je potom problematická a obvykle to skončilo reinstalací OS.Pak byl třeba 14 dní klid a opět problém ,třeba naposledy s Pinnacle studiem a jiným SW.Potom je opravdu těžké lokalizovat TO,co to způsobuje.Vyzkoušel jsem vše ,co mne napadlo,(např. přehození dat.kabelů pro plotnové HDD,přepojení napájecích kabelů pro HDD,aktualizaci ovladačů pro graf.kartu atd.atd.),výsledek je pořád stejný-tedy žádný.Poslední,co mne napadlo je tedy výměna systémového SSD disku za nový(udělám dnes) a uvidím ,co se bude dít.Jinak opravdu nevím.Ještě je možnost,že tam mám nějakého ,,sviňáka" ,takže ještě projedu nějakým SW na nalezení .Prozatím děkuji za Vaši snahu pomoci,budu rád,když mne nakopnete směrem,kterým by jste to řešili sami.Ještě jednou díky.
Win10/Pro; CPU-Ryzen 5/2600;AGP Asus Rog Strix B450 gaming;SSD-Kingston 240GB;RAM 8GB
GPU-GeForce GTX 1060 3G ;;zdroj Corsair 450W ;;

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18404
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Win10 -sekání,pády,zpomalení

Příspěvekod ITCrowd » 21 úno 2020 13:01

Pracuji v tcmd - co konkrétně? Kopírování? Přesouvání? Malého souboru? Velkého?
Ale souhlasím s tím vyzkoušení obyč ssd. To by mohlo něco napovědět.
"Bios jej viděl,ale prázdný." Bios data nevidí nikdy.
Jinými slovy - zahlcuješ to tu dezinformacemi a nic konkrétního z tebe nevypadne. Takže se není čeho chytit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2341
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Win10 -sekání,pády,zpomalení

Příspěvekod atari » 21 úno 2020 14:00

multa62 píše:přišel jsem na to,že stačí odpojit HDD a systém potom normálně najede včetně HDD,které jedou v pořádku a data jsou čitelná.

Tak to vyselektujeme za tebe. Tohle znamená že když odpojíš HDD, tak vše funguje správně bez chyb?
A součaně to znamená že máš celkem 3 nebo více HDD, když píšeš v množném čísle.

multa62
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 139
Registrován: únor 09
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Muž

Re: Win10 -sekání,pády,zpomalení

Příspěvekod multa62 » 22 úno 2020 09:45

Zdravím a děkuji za odpovědi,
Ad-ITCrowd-máš v pravdu,jenže ten problém je dlouhodobý a závada se projeví třeba až po 14 dnech,člověka to uklidní ,myslí se ,že na to přišel a pak přijde facka z jiné strany a to je pak těžké vzpomenout si ,co přesně jsem dělal ,ale plně chápu,že je těžké radit,když nevíš,čeho se vlastně máš chytit.Naposledy jsem si hrál s Pinnacle studiem a kopíroval jsem z externího HDD hudbu do Studia.Když jsem disk druhý den potřeboval,tak jsem zjistil,že je nečitelný(viz příloha)-no a tak je to pořád dokola a pak píšu nesmysly-tímto se všem omlouvám.Takže né Bios,ale správce disků je správně.
Systémový disk jsem vyměnil za SSD Kingston 500 Gb- zatím to jede bez problémů,tak doufám,že to vydrží.
Ad-atari- taktéž díky a omluva za chybějící informace.
Disky mám opravdu 3 ks-psal jsem to úplně na začátku,takže 2x plotnové HDD po 1 TB a systémový SSD 256 MB-ten jsem včera vyměnil za Kingston 500 GB a po reinstalaci OS a zapojení obou plotnových vše šlape skvěle (ale jak dlouho ???).
Nemyslím si,že závadu způsobovaly plotny,protože jsem je vypínal oba a potom ,,na střídačku" nechal jen jeden.Chvíli byl klid a pak se to zopakovalo.
Teď nainstaluji Recuvu a zkusím ty data z ext.disku vytáhnout,tak mi držte palce.Díky a zdravím.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Win10/Pro; CPU-Ryzen 5/2600;AGP Asus Rog Strix B450 gaming;SSD-Kingston 240GB;RAM 8GB
GPU-GeForce GTX 1060 3G ;;zdroj Corsair 450W ;;

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18404
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Win10 -sekání,pády,zpomalení

Příspěvekod ITCrowd » 22 úno 2020 10:06

Ten disk 7 - formát dat raw, to rozhodně není v pořádku.
Log CDI tohoto disku by se docela hodil.
A jestliže je to ten externí, proč je tak blbě rozdělený? Navíc s nevyužitým (prázdným) místem?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2341
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Win10 -sekání,pády,zpomalení

Příspěvekod atari » 22 úno 2020 10:32

multa62 píše: ...že stačí odpojit HDD a systém potom normálně najede včetně HDD,které jedou v pořádku ...

Ale já se ptal na počet jen HDD. Z této věty vyplývá, že jeden HDD je odpojen a další HDD (které jedou - množné číslo), takže jich je více.

Je potřeba rozlišovat co je HDD a SSD. Než to odešleš na web, tak si vždycky představ, že to čte někdo, kdo o tom nic neví, a zda ja napsáno přesně to co si myslíš, že píšeš.

multa62
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 139
Registrován: únor 09
Bydliště: Havířov
Pohlaví: Muž

Re: Win10 -sekání,pády,zpomalení

Příspěvekod multa62 » 22 úno 2020 12:20

ITCrowd- ten disk jsem nerozdělil já a vůbec nevím,jak k tomu došlo,prostě jeden den to bylo v pořádku(nedělené) a druhý den to bylo tak jak vidíš. Proč,je mi záhadou.Ten Log CDI ,kde to najdu ?
atari- promiň,asi jsem Tě špatně pochopil,takže ještě jednou-plotnové HDD jsou dva.Vypínání bylo různé ve snaze se někam posunout-tedy jeden-druhý-oba.Systémový SSD jel samozřejmě pořád.Stejně nic nepomohlo.
A perlička nakonec- Včera jsem vyměnil systémový SSD disk za nový,provedl novou instalaci Win10 a nakonec jsem zapojil oba plotnové HDD,zdůrazňuji,že jeden z nich (tera) je dělený (příloha) .Šlapalo to jak hodinky.
Když jsem chtěl otevřít disk (spodní F:) tak se to zase radikálně zpomalilo a bylo po legraci.PC nešel ani vypnout a po 8.minutách čekání jsem jej vypnul natvrdo.Opět jsem vypnul disk (spodní F:) PC najel rychle a jede svižně jako předtím.Samozřejmě se nabízí odpověď ,že závadu způsobuje disk F: ,ale tomu já již moc nevěřím,protože jsem to už zažil.I při odpojeném disku F:
se to stejně pos...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Win10/Pro; CPU-Ryzen 5/2600;AGP Asus Rog Strix B450 gaming;SSD-Kingston 240GB;RAM 8GB
GPU-GeForce GTX 1060 3G ;;zdroj Corsair 450W ;;


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Neustálé pády Win10
    od Monda » 02 zář 2019 17:47 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    7
    704
    od Monda
    03 zář 2019 17:15
  • Sekání obrazu Win7 x Win10
    od Cyberjohny » 21 zář 2019 22:48 » v Hry
    8
    1027
    od petr22
    22 zář 2019 13:03
  • Necekany pády pc
    od divad1992 » 20 pro 2019 11:52 » v Problémy s hardwarem
    6
    362
    od Vanicpe
    21 pro 2019 19:56
  • Záloha win10
    od shockwave » 06 říj 2019 07:46 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    10
    925
    od petr22
    07 říj 2019 15:17
  • Instalace win10
    od Dojvi » 07 pro 2019 15:21 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    48
    1702
    od gogo1963
    07 pro 2019 19:59

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] a 12 hostů