Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 309
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod Minapark » 14 bře 2020 13:29

Zdravím, mám Win 8.1 a chci přejít na Win 10. Mám procesor 7th Gen AMD PRO A12-9800E a na Win 8 není podpora. Jen na 7 a 10.
Ale líbí se mi rychlé spouštění (dlaždice, Metro - jak chcete) z Win 8.1 a chtěl bych mít stejné možnosti i ve Win 10.
Na jiném počítači Win 10 mám, vím tedy jak vypadají dlaždice tam.
Ví někdo jak zachovat dlaždice z Win 8.1 a použít je ve Win 10? Je nějaká možnost?
Naposledy upravil(a) Minapark dne 14 bře 2020 13:58, celkem upraveno 1 x.


Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

Reklama
Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1115
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod rhsCZ » 14 bře 2020 13:31

můžeš zkusit režim tabletu, ale úplně stejné to nebude.


můj NTB: lenovo ideapad z50-75
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„V životě nevěř tomu, kdo tě klame, ale nezklam toho, kdo ti věří.“
„Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte.“-Elbert Hubbard

flowem
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2509
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod flowem » 14 bře 2020 13:35

Pravý klik na plochu - Přizpůsobit - Start a vpravo "Používat celoobrazovkovou nabídku Start". Tohle?
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43139
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod petr22 » 14 bře 2020 13:38

"Mám procesor R7 a na Win 8 není podpora. Jen na 7 a 10."

Podpora je pouze na Windows 10.

Tu hruzu z Windows 8.1 urcite zachovat do Windows 10 nechces, na to co je Win 10 si zvyknes za par minut.

Jedine co jde udelat je toto:
https://www.howtogeek.com/366819/how-to ... indows-10/

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 309
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod Minapark » 14 bře 2020 14:15

Procesor R7 nemám - oprava: mám 7th Gen AMD PRO A12-9800E APU
A jinak to zvětšení na full obrazovku znám, díky.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 309
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod Minapark » 28 bře 2020 09:27

petr22 píše:Tu hruzu z Windows 8.1 urcite zachovat do Windows 10 nechces, na to co je Win 10 si zvyknes za par minut.


Představ si že chci. To bych to nepsal. Hlavně kvůli skrytému menu, které zobrazuje všechny programy postupně dle instalace včetně vyhledávání. To jsem dost používal. To mi chybí.
Už jsem ale musel přejí na Win 10 kvůli AMD, tak z 8-ček teď už nic nezachráním. Mám ale zálohu dat z C.
Na nové dlaždice si zvykám, je tady dost nastavení, to jo, ale to skryté mi chybí.
Jedině něco samostatnou cestou. Zkouším různé programy a menu a starty a není to ono.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 309
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod Minapark » 14 čer 2020 14:13

Ahoj, tak po dlouhém hledání svitla naděje. Na videu má ve Win 10 Metro z Win 8 !!
Potřebuji vložit 2 soubory dll do Windows a jeden patch do registru.
Mám to ale udělat pomocí programu IDA.
A tady končím. Nevíte někdo jak na to?
Link videa. https://www.youtube.com/watch?v=cT4SrOqutxg
Je tam i stručný popis opravy.
P.S. Dnes jsem dostal informaci, že prý jde vybírat ze 3 variant dlaždic (Metra). Nic jsem ale nanašel.

doplňuji: tady to nastaví z vlastností z hlavního panelu, ale já už to ve Win10 64 nemám.
https://www.youtube.com/watch?time_cont ... e=emb_logo
Naposledy upravil(a) Minapark dne 21 čer 2020 05:32, celkem upraveno 2 x.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1115
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod rhsCZ » 17 čer 2020 00:11

To je nějaká stará verze windows 10 z roku 2015. v nejnovější verzi to zřejmě není, protože danou funkci nemohu najít v dll souborech.


můj NTB: lenovo ideapad z50-75
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„V životě nevěř tomu, kdo tě klame, ale nezklam toho, kdo ti věří.“
„Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte.“-Elbert Hubbard

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 309
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod Minapark » 21 čer 2020 05:47

Máš pravdu, on má Build 10240, já Build 1909. Ale stále je to jen sofwarová záležitost. Nevzdávám to!
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43139
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod petr22 » 21 čer 2020 10:44

Tim se nema smysl zabyvat - co fungovalo v roce 2015 nemusi fungovat v roce 2020.

Mezi buildem 1509 a 1909 jsou 4 roky rozdilu, tedy 8 buildu.

Kazdy build Windows 10 je kompletne nova verze operacniho systemu.

Jestli v buildu 1509 byla podpora neceho z predchozi verze Windows tak uz je davno pryc.
Je to softwarova zalezitost - jenze bez podpory v OS nezprovoznitelna.

Proto se u software vzdy udava pozadavek na konkretni build Windows 10, protoze lidi si
mysli ze Windows 10 jsou jen jedny.

Predpokladam ze je ti jasne, ze jediny zpusob jak ti na foru pomoct ze se tim bude nekdo
vazne zabyvat a prijde na to sam, pricemz ja to povazuji za hledani rovnaku na ohejbak,
kdy se snazis zprovoznit neco co je udelane prave proto aby to nefungovalo.

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 309
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod Minapark » 06 črc 2020 15:53

Je mi to jasný, ale nevzdávám to. Na tomhle videu asi od 2 minuty je krásně vidět o co mi jde. Tohle mi prostě v desítkách chybí... Zobrazit všechny aplikace a programy, pěkně a přehledně. Bylo tu vždy všechno.
https://youtu.be/2PbfOz55rdk?t=118
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Metro 2033 ( error - Executable )
    od Glazz » 09 lis 2019 14:43 » v Hry
    1
    329
    od Prophet
    09 lis 2019 14:44
  • Rychlý disk M.2 nejde použít?
    od Rado4 » 28 úno 2020 23:36 » v Problémy s hardwarem
    23
    1366
    od Santo
    01 bře 2020 14:52
  • Lze nějak zprovoznit instalaci 16bit programu na Win 10 64 bit?
    od spartane » 27 pro 2019 16:37 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    17
    1385
    od ITCrowd
    01 led 2020 14:10
  • Dá se nějak změnit heslo od facebooku na to původní?
    od Terry2 » 08 kvě 2020 10:55 » v Komunikace na internetu
    5
    486
    od X
    08 kvě 2020 15:21
  • Jaký použít program na zašifrování složky?
    od Peťa » 15 čer 2020 18:59 » v Vše ostatní (bezp)
    4
    598
    od Lagaeri
    16 čer 2020 20:30

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host