Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 296
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod Minapark » 14 bře 2020 13:29

Zdravím, mám Win 8.1 a chci přejít na Win 10. Mám procesor 7th Gen AMD PRO A12-9800E a na Win 8 není podpora. Jen na 7 a 10.
Ale líbí se mi rychlé spouštění (dlaždice, Metro - jak chcete) z Win 8.1 a chtěl bych mít stejné možnosti i ve Win 10.
Na jiném počítači Win 10 mám, vím tedy jak vypadají dlaždice tam.
Ví někdo jak zachovat dlaždice z Win 8.1 a použít je ve Win 10? Je nějaká možnost?
Naposledy upravil(a) Minapark dne 14 bře 2020 13:58, celkem upraveno 1 x.


Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

Reklama
Uživatelský avatar
rhsCZ
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1063
Registrován: červen 13
Bydliště: Jedna Velká díra ve středu Evropy :D
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod rhsCZ » 14 bře 2020 13:31

můžeš zkusit režim tabletu, ale úplně stejné to nebude.


můj NTB: lenovo ideapad z50-75
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„V životě nevěř tomu, kdo tě klame, ale nezklam toho, kdo ti věří.“
„Největší chyba, kterou v životě můžete udělat, je mít pořád strach, že nějakou uděláte.“-Elbert Hubbard

flowem
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2401
Registrován: březen 13
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod flowem » 14 bře 2020 13:35

Pravý klik na plochu - Přizpůsobit - Start a vpravo "Používat celoobrazovkovou nabídku Start". Tohle?
AMD Ryzen 7 2700 + Fera 2 | MSI B350 PC MATE | Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 | Kingston A2000 1TB | Sapphire NITRO+ RX 480 4GB | EVGA 500B

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 41748
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod petr22 » 14 bře 2020 13:38

"Mám procesor R7 a na Win 8 není podpora. Jen na 7 a 10."

Podpora je pouze na Windows 10.

Tu hruzu z Windows 8.1 urcite zachovat do Windows 10 nechces, na to co je Win 10 si zvyknes za par minut.

Jedine co jde udelat je toto:
https://www.howtogeek.com/366819/how-to ... indows-10/

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 296
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod Minapark » 14 bře 2020 14:15

Procesor R7 nemám - oprava: mám 7th Gen AMD PRO A12-9800E APU
A jinak to zvětšení na full obrazovku znám, díky.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.

Minapark
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 296
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Jdou nějak použít dlaždice (Metro) z Win 8.1 ve Win 10?

Příspěvekod Minapark » 28 bře 2020 09:27

petr22 píše:Tu hruzu z Windows 8.1 urcite zachovat do Windows 10 nechces, na to co je Win 10 si zvyknes za par minut.


Představ si že chci. To bych to nepsal. Hlavně kvůli skrytému menu, které zobrazuje všechny programy postupně dle instalace včetně vyhledávání. To jsem dost používal. To mi chybí.
Už jsem ale musel přejí na Win 10 kvůli AMD, tak z 8-ček teď už nic nezachráním. Mám ale zálohu dat z C.
Na nové dlaždice si zvykám, je tady dost nastavení, to jo, ale to skryté mi chybí.
Jedině něco samostatnou cestou. Zkouším různé programy a menu a starty a není to ono.
Zeptáš-li se, budeš chvíli vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Metro 2033 ( error - Executable )
    od Glazz » 09 lis 2019 14:43 » v Hry
    1
    273
    od Prophet
    09 lis 2019 14:44
  • Metro exodus - přepnutí do win
    od Martinisko » 28 kvě 2019 06:19 » v Hry
    3
    570
    od petr22
    28 kvě 2019 07:16
  • Nelze použít hdd
    od Norman » 23 kvě 2019 20:07 » v Problémy s hardwarem
    3
    418
    od JegenaJk
    23 kvě 2019 20:41
  • Rychlý disk M.2 nejde použít?
    od Rado4 » 28 úno 2020 23:36 » v Problémy s hardwarem
    23
    1136
    od Santo
    01 bře 2020 14:52
  • Lze nějak zprovoznit instalaci 16bit programu na Win 10 64 bit?
    od spartane » 27 pro 2019 16:37 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    17
    1108
    od ITCrowd
    01 led 2020 14:10

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 21 hostů