Špatně fungující systém

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

HawletKackard
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Špatně fungující systém

Příspěvekod HawletKackard » 16 dub 2020 19:07

Dobrý den. Mám velký problém s Windows 10 pro. Když ho zapnu, nefunguje menu start, vyhledávací řádek, některé ikony se změnily v "bílý papír", některé zmizely úplně a něco nejde otevřít. Naopak dostanu se třeba do GTA 5, nastavení nebo WD aplikace. Předtím mi to vyhazovalo chybu 0xc000000e. Je možné že je pokazeny disk? Je to WD green 480GB, starý asi 2 týdny. Dnes jsem ho dost často odpojoval protože jsem na druhý disk instaloval W7, je možné že jsem ho poškodil? Ale v té aplikaci mi to neukazuje žádné vady ani vadné sektory. Nebo to je vir? Mám udělat čistou instalaci? Nebo by pomohl tento postup? https://youtu.be/ldqFdcGL1X0 děkuji za každou radu :-/



Reklama
b.m
Level 2
Level 2
Příspěvky: 154
Registrován: září 17
Pohlaví: Muž

Re: Špatně fungující systém

Příspěvekod b.m » 17 dub 2020 10:51

Disk bude ok. Akorát Win se nějak pokazily. Reinstall by to určitě vyřešil.
Ryzen 7 1700 (3,8 GHz), 4 x ADATA XPG GAMMIX D10 8GB DDR4 3000, ASRock AB350M Pro4, MSI Radeon RX 480 GAMING 4G, Kingston A2000 500GB, RM 650x, Fractal Design Define Mini, SilentiumPC Fera 3

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2496
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Špatně fungující systém

Příspěvekod atari » 17 dub 2020 14:48

Rozhodně nelze tvrdit, že disk je v pořádku. Pokud na něm je výrobní vada, tak se může projevit velmi brzy po koupi. WD green jsou papírově méně kvalitní disky, ale mě již drží přes 7 let 2 kusy green. Zkontroluj přes Crystal disk info.

Pokud ho odpojuješ za chodu, nebo pod napětím, tak jsi ho mohl poškodit. Záleží v čem a jak je připojený.

Zkus nejprve vrátit Win do staršího bodu obnovení. Pokud to nepomůže, tak pak tou přeinstalací zkusit opravit. Ideální však je, naformátovat oddíl a udělat čistou instalaci.

Jestli to máš zavirovaný, to tady nepoznám. To je potřeba otestovat a na to je tady sekce bezpečnostní.

HawletKackard
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: Špatně fungující systém

Příspěvekod HawletKackard » 17 dub 2020 19:55

Pod proudem jsem to neodpojoval, jen když byl PC vypnutý. Každopádně bod obnovy nepomohl, postup z videa to nechal jej to bylo. Přeinstalovali jsem os, teď to běží v pořádku. Nicméně poslední věc co jsem stahoval bylo toto https://downloadcenter.intel.com/downlo ... Windows-7- Nemůže to tedy být vir? Je to ovladač síťového adaptéru pro Windows 7. Tedy aspoň měl by být...na těch W7 mi to problém s internetem vyřešilo tel nevim...

Dodatečně přidáno po 1 minutě 17 vteřinách:
Oprava: nepřeinstaloval, byla to čistá instalace :)

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42864
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Špatně fungující systém

Příspěvekod petr22 » 17 dub 2020 21:17

Nespolehej se na dojmy a pocity.

Disk nebude OK podle pocitu a dojmu, ale podle toho co ukaze jeho interni diagnostika,
dej sem screenshot z Crystal Disk Info nebo sem vloz log v textove podobe. Az kdyz tam nebude
chyba, tak disk MOZNA bude v poradku.

"Pod proudem jsem to neodpojoval, jen když byl PC vypnutý."

Musi byt vzadu vypnuty zdroj nebo vytazen el. kabel - zakladni deska i prednim vypinacem vypnuteho
pocitace je stale pod napetim.

HawletKackard
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: březen 20
Pohlaví: Muž

Re: Špatně fungující systém

Příspěvekod HawletKackard » 18 dub 2020 08:30

Tak tady je to Crystal disk: https://ctrlv.cz/khSb
Co myslite?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19142
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Špatně fungující systém

Příspěvekod ITCrowd » 18 dub 2020 08:40

1. Obrázky se vkládají sem jako příloha - viz. pravidla, která jsi registrací schválil
2. Těch položek je minimálně 3x tolik a bylo by dobré vidět všechny.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Špatné nastavení RAM?
    od Pandora Rosalez » 28 dub 2020 17:14 » v Problémy s hardwarem
    6
    311
    od Pandora Rosalez
    29 dub 2020 07:21
  • Špatně nahraný bios
    od Araatis » 15 kvě 2020 16:51 » v Problémy s hardwarem
    1
    165
    od drobino
    15 kvě 2020 18:16
  • Špatně kombalita dvd přehrávače s tv
    od Prd0Ch » 16 pro 2019 14:05 » v Vše ostatní (hw)
    7
    482
    od petrmet
    16 pro 2019 20:26
  • Špatné čtení disku
    od Petron » 16 lis 2019 14:54 » v Problémy s hardwarem
    3
    433
    od Petron
    16 lis 2019 19:01
  • Sony Vaio - špatné ovladač
    od petan320 » 06 led 2020 19:15 » v Administrace sítě
    1
    739
    od RIKI22
    06 led 2020 19:17

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] a 2 hosti