Aktualizace Bios

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

urbape
Level 2
Level 2
Příspěvky: 248
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Aktualizace Bios

Příspěvekod urbape » 03 srp 2020 18:41

Zdravím, potřebuji aktualizovat svuj bios ale přes Q-Flash mi to hlasí..the current flash utility is outdated
Aktualní bios potřebuji aby fungovalo nové GPU GTX 750 TI - OC- 2GB
Už si nevím rady a ani APP Centrum nepomohlo
Zakladní deska: Gigabyte GA-H61MA-D3V (rev. 2.0) OS W10 PRo

Za každou radu či pomoc předem Děkuji.


CPU:Intel Core i7 -3610QM, 2.3GHz Ram 8GB HDD 1TB GPU:Nvidia Geforce GT 630M 2GB OS: Windows 7 Ultimate 64b

Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18283
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: Aktualizace Bios

Příspěvekod xbs » 03 srp 2020 19:33

jax přišel nato, že pro funkčnost danej grafárny je zapotřebí aktualizovat BIOS?

urbape
Level 2
Level 2
Příspěvky: 248
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Aktualizace Bios

Příspěvekod urbape » 04 srp 2020 23:50

Protože po zapojení grafické karty se po zapnuti pc objeví pouze uvodní logo a dál nic. Na ofiko stránkach Gigabyte kde jsem stahnul bios je u verze F5 napsáno.. Improve PCIEx16 graphic card compatibility.. a já mám verzi biosu F3.
CPU:Intel Core i7 -3610QM, 2.3GHz Ram 8GB HDD 1TB GPU:Nvidia Geforce GT 630M 2GB OS: Windows 7 Ultimate 64b

Uživatelský avatar
atari
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2545
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Aktualizace Bios

Příspěvekod atari » 05 srp 2020 08:47

Je víc způsobů jak aktualizovat, například zde: http://www.gigabyte.cz/microsites/73 . Já Gigabyte nepoužívám, takže nevím jak je odkaz aktuální, ale najdeš různé návody na netu.

Zkusil bych ještě vyresetovat BIOS do továrního nastavení, a pak zkusit aktualizaci.

Zivan
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1561
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Aktualizace Bios

Příspěvekod Zivan » 05 srp 2020 12:18

U BIOSu verze F4 je cervene napsano, ze mas pouzit @BIOS (to je myslim aktualizace přes Windows) nebo efiflash.exe (což je zas DOS). Takže předpokládám, že s updatem pomoci Q-Flash je nejaky problem. Z toho navodu od atari si vyber postup 2 nebo 3. Ja se vetsinou snazim drzet DOSu, kdyz to jde.

urbape
Level 2
Level 2
Příspěvky: 248
Registrován: říjen 11
Pohlaví: Muž

Re: Aktualizace Bios

Příspěvekod urbape » 07 srp 2020 10:33

Tak problém vyřešen, aplikaci @BIOS jsem použil na systemu win 8.1 a aktualizace se podařila.. každopaně díky za rady..
CPU:Intel Core i7 -3610QM, 2.3GHz Ram 8GB HDD 1TB GPU:Nvidia Geforce GT 630M 2GB OS: Windows 7 Ultimate 64b


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výměna grafiky - aktualizace bios
    od Cowan » 15 pro 2019 22:57 » v Problémy s hardwarem
    28
    1698
    od Cowan
    22 pro 2019 21:40
  • Aktualizace BIOS s nefunkční baterií
    od nekrosnake » 25 dub 2020 17:34 » v Vše ostatní (sw)
    15
    1102
    od hroch123
    08 kvě 2020 08:31
  • Bios
    od enzik28 » 21 led 2020 22:45 » v Taktování a další úpravy PC
    5
    1612
    od Azmir
    21 led 2020 23:00
  • Bios
    od ondrrras » 26 bře 2020 14:57 » v Problémy s hardwarem
    2
    596
    od ondrrras
    26 bře 2020 15:11
  • RX 570 BIOS
    od samosato » 06 dub 2020 18:05 » v Problémy s hardwarem
    0
    245
    od samosato
    06 dub 2020 18:05

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Karrex a 2 hosti