Problém pri inštalácií Windows 10

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

krakenus600
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Problém pri inštalácií Windows 10

Příspěvekod krakenus600 » 27 srp 2020 21:52

ale ked dám mbr tak ako vravím zobrazí sa len logo windows a dalej ma nepustí a ja mám ten american megatrends cmos utility namiesto klasického bios utility a tam nie sú žiadne nastavenia biosu



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19477
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém pri inštalácií Windows 10

Příspěvekod ITCrowd » 27 srp 2020 22:00

Ta deska je stará, takže to nastavení uefi nemá.
Ta první flashka nebyla mbr.
Nejspolehlivější je instalační DVD, tam je to bez komplikací.
A je klidně možné, že w10 na tom HW nerozjedeš.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

krakenus600
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Problém pri inštalácií Windows 10

Příspěvekod krakenus600 » 27 srp 2020 22:04

bola ved tam sú v rufuse len dve nastavenia mbr alebo gpt prvé som dal mbr tam ma pustilo po logo ked som dal gpt vyhodilo chybu skúšal som aj Check the BIOS for a setting called any of these and set it to ENABLED

"Non-Execute Memory Protection"
"Data Execution Prevention"
"No Execute Memory Protection"
"Execute Disable Function" with a sub-menu of 'No-Execute Page Protection Technology."
"CPU protection"
or similar wording
lenže ani jedna možnost tam neni v nastaveniach

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19477
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém pri inštalácií Windows 10

Příspěvekod ITCrowd » 27 srp 2020 22:07

Flasjka vytvořená v rufusu pro mbr není fat32. Aspoň mě se to takto chová. A tys tam měl fat32.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

krakenus600
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Problém pri inštalácií Windows 10

Příspěvekod krakenus600 » 27 srp 2020 22:13

Dobre skúsim este stiahnut windows priamo zo stránky nie ten čo mám ja a dám to este raz na mbr

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19477
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém pri inštalácií Windows 10

Příspěvekod ITCrowd » 27 srp 2020 22:19

No, jestli jsi to stahoval z nějakého warezu, tak se nediv...
A jestli tam máš 4GB ram a méně, tak 32 bitovou verzi.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

krakenus600
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Problém pri inštalácií Windows 10

Příspěvekod krakenus600 » 27 srp 2020 22:31

Nie to bol originál čo som mal aj na prvom hdd a ram mám 16gb takže v pohode

krakenus600
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Problém pri inštalácií Windows 10

Příspěvekod krakenus600 » 27 srp 2020 22:45

No tak mám origo windows zo stránky dal som mbr a tentokrát mi logo windows len na sekundu zasvieti a potom čierna obrazovka a vlavo hore podtržník

krakenus600
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: únor 19
Pohlaví: Muž

Re: Problém pri inštalácií Windows 10

Příspěvekod krakenus600 » 27 srp 2020 23:03

Tak už fakt netuším kde je problém...

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19477
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Problém pri inštalácií Windows 10

Příspěvekod ITCrowd » 27 srp 2020 23:23

Ještě mě napadlo - jestli máš flashku v USB3, dej ji do USB2
Nebo zkus instalovat z DVD, jak jsem psal výše.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

martin.100
Level 1
Level 1
Příspěvky: 74
Registrován: duben 17
Pohlaví: Muž

Re: Problém pri inštalácií Windows 10

Příspěvekod martin.100 » 28 srp 2020 06:38

Zobrazené podtržítko vlevo nahoře - to vypadá na špatně nastavené boot menu v biosu. Je rozdíl v boot z HDD (MBR) nebo Windows boot manager (UEFI)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s Windows 7
    od Gedy » 06 pro 2019 18:26 » v Problémy s hardwarem
    3
    393
    od Pic
    07 pro 2019 00:19
  • Problém po aktualizaci windows 10
    od Jurektom » 18 dub 2020 21:17 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    7
    508
    od dvorakj
    19 dub 2020 12:30
  • WINDOWS BOOT PROBLEM
    od macangam » 24 čer 2020 22:46 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    325
    od ITCrowd
    25 čer 2020 10:58
  • Windows 10 - problem s ovladači pro COM a LPT port
    od BigSandy » 05 úno 2020 10:42 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    17
    851
    od ITCrowd
    05 úno 2020 14:45
  • Windows 10 update problém
    od MarekSvk » 21 zář 2019 18:06 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    8
    781
    od RIKI22
    22 zář 2019 18:37

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 5 hostů