Instalační flash Win 10

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2609
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Instalační flash Win 10

Příspěvekod liborek » 28 zář 2021 14:36

Na radu v jiném tématu jsem so odtud https://tb.rg-adguard.net/public.php stáhl verzi windows 21H1 a chtěl jsem v Rufusu udělat boot flashku. Ovšem nejde mi v něm nastavit systemFat32 nabízí mi jen NTFS. Takže asi stáhnout jiný soubor? Nebp přímo MediaTool ? To NTFS by vadilo nebo ne?
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Reklama
Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5488
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Instalační flash Win 10

Příspěvekod gogo1963 » 28 zář 2021 14:48

co je to za flash? Rufus má fat32 nastavený jako default ... s ntfs problém být nemusí, může ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21700
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Instalační flash Win 10

Příspěvekod ITCrowd » 28 zář 2021 15:10

Pokud budeš instalaci spouštět z win, je to jedno.
Pokud BIOS umí boot UEFI, pak Fat32, pokud MBR, pak NTFS. Ale rufus to dle volby uefi/mbr nastaví sám.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2609
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: Instalační flash Win 10

Příspěvekod liborek » 28 zář 2021 16:27

Udělal jsem ještě Flashku pomocí MediaTool. Ale jinak obrázky. Ať tam dám jakoukoli flash nebo MBR či GPT, vždy se mi nabízí je NTFS. Jiná volba tam není. Musí to být tím souborem. Moc se v tom nevyznám a tak se ptám jen abych se přiučil.
rufus 1.jpg

rufus 1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21700
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Instalační flash Win 10

Příspěvekod ITCrowd » 28 zář 2021 16:31

ITCrowd píše:Pokud BIOS umí boot UEFI, pak Fat32, pokud MBR, pak NTFS. Ale rufus to dle volby uefi/mbr nastaví sám.

Ve všech třech případech máš BIOS UEFI.
Až se dostanu doma k PC, mrknu na to, jak to vlastně je... Už jsem to dlouho netvořil. Je klidně možné, že už je to všechno jinak.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2609
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: Instalační flash Win 10

Příspěvekod liborek » 28 zář 2021 16:39

A to nejde nastavit když neumí UEFI? Možná blbá otázka. Jsou tam jen ty dvě možnosti -BIOS/UEFI-CSM/ a UEFI ne CSM.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21700
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Instalační flash Win 10

Příspěvekod ITCrowd » 28 zář 2021 16:39

Něco o tom se řešilo zde: viewtopic.php?f=46&t=220300#p1724605
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5767
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Instalační flash Win 10

Příspěvekod RIKI22 » 28 zář 2021 16:46

Ak disk na ktorom máš OS je MBR, tak si aj tak priprav inštalačku.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21700
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Instalační flash Win 10

Příspěvekod ITCrowd » 28 zář 2021 16:55

Ono ani tak nezáleží na tom jaký je disk, záleží na tom, co umí bios.
Pokud umí uefi, pak nastavit uefi a gpt. Pokud umí mbr, pak nastavit BIOS a mbr. A v BIOSu to tak musíš nastavit. Jde o správné nabootování instalačky.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
liborek
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2609
Registrován: prosinec 05
Bydliště: Kroměříž
Pohlaví: Muž

Re: Instalační flash Win 10

Příspěvekod liborek » 28 zář 2021 16:56

Pokud tam dám ten obraz co mám stažený, tak tam NEJDE dát FAT32. Pokud dám MBR, tak mám pořád na výběr jen NTFS. Takže jak jsem psal musí to být tím ISO souborem.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5767
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Instalační flash Win 10

Příspěvekod RIKI22 » 28 zář 2021 16:57

To len preto , aby sa nezamotal s tým , že bude musieť pri inštalácií cez boot, ak ju spustí v UEFI robiť konvert disku, ak je teraz MBR.NTFS nieje problém.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5488
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Instalační flash Win 10

Příspěvekod gogo1963 » 28 zář 2021 16:59

když si tu flashku naformátuješ na fat32 přes pravý klik a formát, v rufusu bude default fat32 ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Instalační připravenost
    od xinnnb » 28 dub 2021 11:15 » v Administrace sítě
    9
    671
    od petr22
    28 dub 2021 13:28
  • Kam se ukládají instalační soubory programů ve win10?
    od bluenite » 12 led 2021 00:34 » v Windows 10, 8, 7..
    8
    660
    od bluenite
    15 led 2021 19:17
  • Multiboot flash disk
    od BigSandy » 18 lis 2021 08:56 » v Programy ke stažení
    5
    135
    od BigSandy
    18 lis 2021 12:20
  • Nejde Flash biosu.
    od liborek » 21 bře 2021 12:15 » v Problémy s hardwarem
    21
    1076
    od flacek
    23 bře 2021 18:04
  • Problém s USB flash diskem
    od voby » 23 říj 2021 23:16 » v Problémy s hardwarem
    1
    158
    od ITCrowd
    24 říj 2021 09:53

Zpět na “Windows 10, 8, 7..”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot] a 2 hosti