XP a jak ho spustit

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10307
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod zeus » 05 led 2022 19:34

Nejde, to vidime. Proc se tam ale znovu snazis nacpat W7* nevime.
Uz jsem ti psal, ze tam potrebujes pridat {ntldr}, poradil program a dokonce ITCrowd ti dodal navod pro pokrocile uzivatele. No, zrejme jsme te precenili.

*Ty nepotrebujes bcdboot, ale bcdedit.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Reklama
Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 05 led 2022 19:50

Tak jsem blb, no. Potřebuji se dostat do XP. Prosím návod pro člověka, který to nedělal. Děkuji
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 05 led 2022 22:03

Obsah PŘÍKAZOVÉHO ŘÁDKU zašlu.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 05 led 2022 22:08

Microsoft Windows [Verze 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

F:\Windows\system32>bcdedit

Správce spouštění systému Windows
--------------------
identifikátor {bootmgr}
device partition=K:
description Windows Boot Manager
locale en-us
inherit {globalsettings}
default {current}
resumeobject {0b34f2f4-6e41-11ec-a627-001fd0d1066f}
displayorder {current}
toolsdisplayorder {memdiag}
timeout 30

Zaváděcí program pro spouštění systému Windows
-------------------
identifikátor {current}
device partition=F:
path \Windows\system32\winload.exe
description Windows 7
locale en-us
inherit {bootloadersettings}
osdevice partition=F:
systemroot \Windows
resumeobject {0b34f2f4-6e41-11ec-a627-001fd0d1066f}
nx OptIn
detecthal Yes

F:\Windows\system32>
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10307
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod zeus » 06 led 2022 09:26

Ano, to uz jsme videli na obrazku na minule strance. Proc tedy nezadas prikazy z navodu?
bcdedit /create {ntldr} ..... - pro vytvoreni polozky
a dvakrat bcdedit /set {ntldr} ..... - pro jeji nastaveni
to das, ne?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Hoff
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 788
Registrován: leden 11
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Hoff » 06 led 2022 12:07

Potřebuješ se tam na něco podívat nebo něco vytáhnout?
Zkusil bych live Linux.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10307
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod zeus » 06 led 2022 13:02

Vytahnout to muze i z tech chodicich sedmicek.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 06 led 2022 19:43

NA HELP.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10307
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod zeus » 06 led 2022 20:00

Ani bcdedit, ani bootice...
Koncim a preji hodne stesti.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 07 led 2022 17:33

Z monitoru
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 07 led 2022 17:36

Easy BCD
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.

Uživatelský avatar
Peva
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 313
Registrován: listopad 17
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž

Re: XP a jak ho spustit

Příspěvekod Peva » 07 led 2022 20:27

Spustil jsem ta XP. Klávesa F12 plus restart - BOOT MENU.
Procesor INTEL / motherboard GIGABYTE / zdroj 520W / RAM 2x2Gb / dva klasické harddisky 1 TB SATA / 512 Gb SSD SATA na OS / monitor LCD 19" / OS WIN 7 - legal 32bit / dvě DVD mechaniky / jedna disketovka 3,5" / grafika GIGABYTE s 2 Gb / počítám BOINC

Mám notebook s WIN 10.

Občas jsem taky kapánek trošku natvrdlý, jak píše uživatel cervcek.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nelze spustit hru
    od Sirkosta » 12 říj 2021 18:01 » v Hry
    2
    428
    od Sirkosta
    12 říj 2021 19:19
  • Po instalaci ram nejde spustit pc
    od MarfyN » 24 pro 2021 20:52 » v Problémy s hardwarem
    2
    177
    od MarfyN
    24 pro 2021 21:02
  • nejde mi spustit Minecraft
    od TaitaH » 18 pro 2021 09:27 » v Hry
    2
    231
    od TaitaH
    19 pro 2021 16:45
  • Nelze spustit Windows 10
    od David B » 25 lis 2021 20:06 » v Windows 10, 8, 7..
    2
    208
    od petr22
    25 lis 2021 20:15
  • Chrome nejde spustit
    od krakenus600 » 16 lis 2021 15:37 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    185
    od zeus
    16 lis 2021 23:11

Zpět na “Windows 10, 8, 7..”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti