Win10 sa nenačítal správne Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

28nitro28
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: březen 23
Pohlaví: Muž

Win10 sa nenačítal správne  Vyřešeno

Příspěvekod 28nitro28 » 25 zář 2023 10:12

Ahojte, idem po radu ku Vám.

V práci mi na notebooku sem tam hodí modrú obrazovku "Windows sa pravdepodobne nenačítal správne" (Alebo niečo v tom znení)
Prikladám obrázok z netu
► Zobrazit spoiler


Začína to byť dosť otravné keď ho musím zakaždým reštartovať. Najviac ma to trápi keď mám rozpracovanú robotu odbehnem na dielňu a keď sa vrátim tak táto obrazovka.
Popravde ešte som sa s tým nestretol tak neviem ani v čom hľadať problém. Windopws držím pravidelne aktualizovaný aj grafický ovládač.

Info o noťase:DELL Precision 7750
i7 - 10750H
32GB RAM (vyššia RAM kvôli 3D ramenu so skenerom)
NVIDIA QAUDRO RTX3000 6GB
(čo som vyčítal z DXDIAG)

info z Winver:
Veria 22H2 (zostava operačného systému 19045.3448)

V práci máme IT technika ale teraz prechádzame z Lotus emailov na Outlook tak je zaneprázdnený (a popravde taký IT technik že sám toho zvládnem viac :D )

Ďakujem za vaše rady a čas :-)

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23629
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Win10 sa nenačítal správne

Příspěvekod ITCrowd » 25 zář 2023 11:00

No, když toho zvládneš víc, tak proč jsi tady?
Chyba může být jak v samotných windows, tak v hardwaru. Podívej se do eventlogu, zda tam nebude nějaká hláška. Pokud se vytvořily dump soubory, projdi i je. Mohlo by to napovědět, kde je chyba. A konečně - můžeš vyzkoušet live linux. A zkontroluj disk (crystaldiscinfo) a paměť (memtest).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53788
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Win10 sa nenačítal správne

Příspěvekod petr22 » 25 zář 2023 11:53

Z te chybove hlasky nejde poznat naprosto vubec nic.

Je treba prohledat Event Viewer a logy Windows aby se zjistilo k jake chybe skutecne doslo. A samozrejmne provest
test RAM pomoci Memtestu (z flashky, ne z Windows) a kontrolu vsech disku utilitou od vyrobce disku.

Nicmene - je to prace vaseho IT, ne zamestnance aby spravoval firemni notebooky !

Gratuluji k tomu, ze jste u IBM Notes vydrzeli az do roku 2023. Ostatni to vzdali i desitky let predtim. Notes uz NIKDY.
Kdyz se prechod spravne pripravi, je hotov za 1 den bez jedineho problemu (i tisice uzivatelu).

28nitro28
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: březen 23
Pohlaví: Muž

Re: Win10 sa nenačítal správne

Příspěvekod 28nitro28 » 25 zář 2023 14:45

No náš IT (nechcem nikoho urážať) tieto klasické veci robí (správa sietí, inštalácie rôznych aplikácií konkrétnym osobám ATĎ. ) no na prácu co sa týka hľadania problému tohto typu už poznám jeho odpoveď. "Neviem co s tým je..."

Ono vždy sa to stane až keď je Windows spustený. Nejakú dobu beží ako ma a keď po čase prídem tak toto. Do týždňa sa to tak stane 2x cca.

Tak pozrieť logy ak sa nejaké vytvorili?

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53788
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Win10 sa nenačítal správne

Příspěvekod petr22 » 25 zář 2023 14:58

Jak NEVIM - je to jeho prace to zjistit. Me by rekl jednou "nevim" a uz by letel.

Spravna odpoved je "Ano, pane, pokusim se to zjistit, pane!"

Jestli chces delat cizi praci, zkoumej logy. Event Viewerem bych zacal, konkretne pod Systemem v dany cas co bude jako ERROR.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23629
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Win10 sa nenačítal správne

Příspěvekod ITCrowd » 25 zář 2023 17:08

Chichi - a ukázal by ti zdvižený prostředníček doprovázený slovním komentářem.
Dnes není problém sehnat slušně placenou IT práci. A to bez "Ano, pane..." Kdyby si tohle zaměstnavatel zkusil, tak už jsem někde jinde.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9522
Registrován: srpen 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Win10 sa nenačítal správne

Příspěvekod mmmartin » 25 zář 2023 17:30

Poněkud se nám to posunulo od řešení BSOD.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

28nitro28
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: březen 23
Pohlaví: Muž

Re: Win10 sa nenačítal správne

Příspěvekod 28nitro28 » 26 zář 2023 06:16

Dobrý deň,

Tak po krátkej kontrole cez utilitku Dell som sa dopracoval ku včerajšej chybovej hláške:

► Zobrazit spoiler


Dell utility screen.png


Mohol by byť teoreticky na vine disk? Polyworks vytvára pri skenovaní celkom veľké súbory (a pri dodaní ramena s notebookom rozdelili disk 1TB SSD na 2 časti - neviem kvôli čomu to ľudia robia ) pri odliatku čo má cca 100M bodov je veľkosť súboru aj 1,5GB dat. Za 3 roky skenovania sa to nafúkne na peknú kôpku dát. Dáta väčšinou ale neodstraňujem.

Ďalej výrobca ramena nám na tento typ skeneru udáva 32GB RAM no o triedu vyšší už 64GB RAM - no nikdy mi to takto nespadlo pri meraní len čisto pri bežnej pracovnej činností (email, praca s word, excel... )

EDIT: Ten súbor memory.dmp má cez 3GB dat
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53788
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Win10 sa nenačítal správne

Příspěvekod petr22 » 26 zář 2023 07:41

Je to firemni notebook, to BSOD ma resit osoba za to zodpovedna. Tady je proste spatne to, ze si zamestnanec musi
opravovat vlastni pocitac, prestoze maji firemni IT. Pouzivat verejne diskusni forum misto firemniho helpdesku, ach jo.

Kdyz uz to tedy ma resit zamestnanec a ne IT, je neco v C:\minidump ? Z toho jde analyzovat kde nastane problem.

Co v tom Event Vieweru - je neco videt pod Systemem? Neco konkretniho - proces, aplikace, ovladac...

Alespon zakladni vec by to IT uudelat melo
1. test RAM (nejspis funkce BIOSu)
2. test disku (nejspis funkce BIOSu)
3. preinstalovat OS
4. dat jiny hardware.

To je absolutni minimum.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13.5
Guru Level 13.5
Příspěvky: 23629
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Win10 sa nenačítal správne

Příspěvekod ITCrowd » 26 zář 2023 10:00

Obvykkle ten dump bývá nikoli v C:\Minidump, ale C:\windows\minidump. Ale tazatel ten soubor našel správně, když ví, že má 3GB :-)
Může to být čímkoli, tedy i diskem - viz. můj první příspěvek.
Dohledy dellu jsou naprd. Jak jsem psal (viz. můj první příspěvek) - je třeba projít eventlog, a pokud existují dmp soubory, tak je analyzovat. I tak není zaručeno, že se podaří přesně určit, kde je chyba.
Ten ntb má dedikovanou grafiku. Tedy první, co bych zkusil ji ve správci zařízení zakázat a jet na integrovanou. Tak se vyloučí/potvrdí chyba grafiky.
Že máš provést test disku a RAM (opět už můj první příspěvek) tu bylo řečeno několikráte.
Doporučuji navštívit sekci BSOD, kde v návodu najdeš, jak se testy dělají.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

28nitro28
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: březen 23
Pohlaví: Muž

Re: Win10 sa nenačítal správne

Příspěvekod 28nitro28 » 26 zář 2023 10:16

Oukey idem to omrknúť a pozriem sa do sekcie BSOD.

Konkrétne nepíše v com je problém iba ze s hardwerom.

Ma prísť ku mne IT ohľadom migrácie emailov tak prehodím s nim ešte pár slov.

Zatiaľ ďakujem za rady ak by som na niečo nejasne natrafil ozzvem sa.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53788
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Win10 sa nenačítal správne

Příspěvekod petr22 » 26 zář 2023 10:44

Ta grafika je Geforce 1650, minimalni produkce tepla, nemyslim si ze odesla. Tyhle karty nam jeste nikdy neumrely.

Ja bych provedl ty body viz vyse, pokud se v 1. a 2. nic nenajde, tak 3. a kdyz nepomuze tak 4. Problem je treba
vyresit rychle, ne stravit X dnu resenim.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Správne nastavenie Serveru + Nextcloudu
    od mimi973 » 26 úno 2024 15:40 » v Administrace sítě
    0
    3047
    od mimi973
    26 úno 2024 15:40
  • Rychlost WIN10 - po upgrade na SSD nic moc...
    od Prema844 » 05 led 2024 14:28 » v Problémy s hardwarem
    37
    4028
    od Prema844
    17 led 2024 08:19
  • Spuštění starších aplikací na CD ve Win10/11
    od bluenite » 17 kvě 2024 18:28 » v Vše ostatní (sw)
    4
    1268
    od petr22
    17 kvě 2024 22:07

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Seznam[Bot] a 9 hostů