Oba existující uživatelské účty nefunkční kvůli chybnému nastavení oprávnění účtů v registru

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Altern
nováček
Pohlaví: Muž

Re: Oba existující uživatelské účty nefunkční kvůli chybnému nastavení oprávnění účtů v registru

Příspěvekod Altern » 20 kvě 2024 15:41

petr22 píše:Pripoj ten comp primo do netu. Kdyz jsme instalovali jeste XP, byly zavirovane driv nez skoncila instalace.

Jedina vec co dokaze skutecne zabezpecit takto deravy os je napr. Integrity Control od McAfee.

Prejmenovat admina a smazat mu registr nicemu nepomuze, jen se pak do OS sam nemuzes dostat.
Nenapadnutelny OS se takto vytvorit neda a rozhodne ne z 25 let stare verze Windows ktera ma tisice
bezpecnostnich chyb bez aktualizace za 10+ let od ukonceni podpory. Nakaza se do PC nedostane tak,
ze uhadne heslo lokalniho admina.

V kazdem pripade - Konboot nic nemeni, co bylo rozbite v registru bylo rozbite uz predtim. Konboot jen
umozni prihlaseni jakehokoliv uzivatele ktery ntim ziska prava admina a muze provest zmeny aby ta prava
mel i po restartu.

Jenže - můj názor - jakýkoli profi produkt síce ochrání před útokem amatéra, ale naopak může systém profesionálně/skrytě otevřít korporátu ještě víc, než jeho autoři :D

U tak starého os už asi nebude moc zájem tvořit na něj trojany. A žádná ochrana ani aktualizace spolehlivě neochrání před novým právě vytvořeným šmejdem.

Dvacet let mi systém jel stabilně a bsod jsem viděl pouze jednou - po instalu sp3 :D Z toho cca deset let s deaktivovaným avastem, který jsem jednou za čas aktivoval, vytvořil boot cd s aktuální databází a přes noc nechal udělat úplnou kontrolu.

P.s.: - jsi si jistý, že konboot nic nemění trvale?
- znáš nějaký zcela bezpečný os?

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Re: Oba existující uživatelské účty nefunkční kvůli chybnému nastavení oprávnění účtů v registru

Příspěvekod petr22 » 20 kvě 2024 16:08

Integrity Control nedovoli zmenit zadne soubory na disku ani modifikovat nic jineho.

Pokus s XP dopadl aktualne uplne stejne: https://cdr.cz/clanek/co-se-stane-po-pr ... hp.context

Ne zcela bezpecny, ale hodne bezpecny OS je MAC OS - tam virus v podstate jeste nikdo nevidel. Pouze teoreticke hrozby a zranitelnosti.

Altern
nováček

Příspěvekod Altern » 21 kvě 2024 00:23

petr22 píše:Integrity Control nedovoli zmenit zadne soubory na disku ani modifikovat nic jineho.

Pokus s XP dopadl aktualne uplne stejne: https://cdr.cz/clanek/co-se-stane-po-pr ... hp.context

Ne zcela bezpecny, ale hodne bezpecny OS je MAC OS - tam virus v podstate jeste nikdo nevidel. Pouze teoreticke hrozby a zranitelnosti.

Jakým způsobem tedy Integrity Control absolutně bezpečně rozpozná uživatele od útočníka?

Mé zkušenosti s WinXP jsou, jak už jsem napsal, opačné. A styl v onom článku je jedním z důvodů, proč se všemu, publikovanému v souvislosti se Seznamem, už mnoho let důsledně vyhýbám. Takto by podle mého názoru text formulovala presstitutka, placená Microsoftem :D
Kdyby ten "novinář" byl jen trochu objektivní, pak by nemohl nezmínit, že každý nový os přináší nové problémy a že je značně rizikové pořizovat si ho dřív, než rok po uvedení na trh.

Vzhledem k tomu, že s virem jsem ještě neměl problém, dám přednost vlastní zkušenosti a důslednému zálohování všeho důležitého.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Operační systém nefunkční kvůli nastavení oprávnění v registru
    od Altern » 14 kvě 2024 01:47 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    4047
    od Uziv00
    14 kvě 2024 08:31
  • excel tabulka - oprávnění
    od Myerina » 28 kvě 2024 07:17 » v Kancelářské balíky
    3
    4817
    od mmmartin
    28 kvě 2024 23:45
  • Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
    od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2635
    od mmmartin
    21 zář 2024 10:40
  • Žádám o uzavření účtu a smazání příspěvků
    od Uziv00 » 16 črc 2024 09:30 » v PC-HELP - připomínky k fóru
    1
    3770
    od Ltb
    16 črc 2024 10:10
  • Nefunkční RGB na GPU
    od Pupíí » 14 kvě 2024 18:46 » v Problémy s hardwarem