petr22 píše:Pripoj ten comp primo do netu. Kdyz jsme instalovali jeste XP, byly zavirovane driv nez skoncila instalace.
Jedina vec co dokaze skutecne zabezpecit takto deravy os je napr. Integrity Control od McAfee.
Prejmenovat admina a smazat mu registr nicemu nepomuze, jen se pak do OS sam nemuzes dostat.
Nenapadnutelny OS se takto vytvorit neda a rozhodne ne z 25 let stare verze Windows ktera ma tisice
bezpecnostnich chyb bez aktualizace za 10+ let od ukonceni podpory. Nakaza se do PC nedostane tak,
ze uhadne heslo lokalniho admina.
V kazdem pripade - Konboot nic nemeni, co bylo rozbite v registru bylo rozbite uz predtim. Konboot jen
umozni prihlaseni jakehokoliv uzivatele ktery ntim ziska prava admina a muze provest zmeny aby ta prava
mel i po restartu.
Jenže - můj názor - jakýkoli profi produkt síce ochrání před útokem amatéra, ale naopak může systém profesionálně/skrytě otevřít korporátu ještě víc, než jeho autoři

U tak starého os už asi nebude moc zájem tvořit na něj trojany. A žádná ochrana ani aktualizace spolehlivě neochrání před novým právě vytvořeným šmejdem.
Dvacet let mi systém jel stabilně a bsod jsem viděl pouze jednou - po instalu sp3

P.s.: - jsi si jistý, že konboot nic nemění trvale?
- znáš nějaký zcela bezpečný os?