Zapnout SMB1 už jsem mu taky radil už ve druhém příspěvku.
Sám mám NAS z roku 2000 bez možnosti upgradu a ten vyšší SMB nemá. A není to důvod k tomu ho neprovozovat, pokud máš ošetřeno jinak.
A on, pokud se nepletu, tak provozuje XP. Takže jeho to možná zajímat bude.
Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Jak nastavit síťový disk z WIn11 na NAS
Jaka je tam verze OS ? Web vyrobce ukazuje ze muze byt 4.0 az 6.2.
-
- Level 6
- Pohlaví:
Grander píše:Čili ty používáš k přihlášení k síťovému disku hlavní admin účet celého NASu? To je řekl bych přinejmenším ne úplně korektní přístup. Lepší by imho bylo na NASu vytvořit user účet (samozřejmě s příslušnými oprávněními pro použití disku) a teprve s nim se z Win k disku přihlašovat.
Na to jsi přišel jak? Já jsem tu nas nezprovozňoval. Primátně na ní běží aplikace pro činžák, ale jelikož bylo pár pozic volných, tak jsem se dohodnul a mám tam jeden svůj disk.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 49 vteřinách:
ITCrowd píše:A on, pokud se nepletu, tak provozuje XP. Takže jeho to možná zajímat bude.
Provozuju jeden počítač s Win Xp kvůli činžáku. Co řeším, tak je přístup na NAS ze svého soukromého počítače s Win11 na disk v NAS, kde mám jeden svůj HDD.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- nováček
- Pohlaví:
Možná je to hloupá otázka, ale máš ve svém pc zapnutou funkci "zjišťování sítě", abys viděl ostatní prvky a pc v síti?
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Do nastaveni toho NASu nemas pristup pokud to spravne chapeme, je z roku 2012, nejspise nikdy neaktualizovany a zabzpeceni
nikdo neresi. Tedy je vysoce pravdepodobne, ze to podporuje pouze SMB1.
Jelikoz Windows 11 maji SMB1 ve vychozim stavu zakazane (protoze bezpecnost), tak ho musis aktivovat - viz postup vyse.
Pokud ma zarizeni vyplou podporu SMB1, tak se na nej nemaji jak pripojit Windows XP. Kazde normalni zarizeni dnes pouziva SMB3.
nikdo neresi. Tedy je vysoce pravdepodobne, ze to podporuje pouze SMB1.
Jelikoz Windows 11 maji SMB1 ve vychozim stavu zakazane (protoze bezpecnost), tak ho musis aktivovat - viz postup vyse.
Pokud ma zarizeni vyplou podporu SMB1, tak se na nej nemaji jak pripojit Windows XP. Kazde normalni zarizeni dnes pouziva SMB3.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
Henor píše:Možná je to hloupá otázka, ale máš ve svém pc zapnutou funkci "zjišťování sítě", abys viděl ostatní prvky a pc v síti?
To preci k tak trivialnimu ukonu, jako je namapovani sitove jednotky, vubec nepotrebuje.
petr22: to, ze NASku nespravuje Speed_dead neznamena, ze se o ni nestara nekdo jiny.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Ted koukam na prvni screenshot.
V napovede je napsano, jak ma zapsana cesta vypadat, hned pod oknem kam se ma cesta zapsat.
Vidim dobre ze v te vepsane ceste je obracene lomitko nez ma byt ? Je tam / misto \, v napovede pod tim je \
Tedy cesta - ktera je zamatlana aby nebyla videt - je ve formatu \\SERVER:PORT/DISK misto \\SERVER:PORT\DISK ?
V napovede je napsano, jak ma zapsana cesta vypadat, hned pod oknem kam se ma cesta zapsat.
Vidim dobre ze v te vepsane ceste je obracene lomitko nez ma byt ? Je tam / misto \, v napovede pod tim je \
Tedy cesta - ktera je zamatlana aby nebyla videt - je ve formatu \\SERVER:PORT/DISK misto \\SERVER:PORT\DISK ?
-
- Level 4
- Pohlaví:
Hned 3. příspěvěk píše že zkoušel oboje / i \ a ITCrowd již na to upozornil v 2. příspěvku
„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Pripojoval bych to pres NET USE z prikazove radky.
Tam se da dozvedet nejaka smysluplna chyba.
"Nejde" nestaci pro analyzu chyby, je treba znat k jake chybe presne dojde
Tam se da dozvedet nejaka smysluplna chyba.
"Nejde" nestaci pro analyzu chyby, je treba znat k jake chybe presne dojde
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 22
- 8086
-
od Speed_dead
16 srp 2024 10:20