Utracet penize nemusi, tazatel ma v pocitaci M.2 NVMe SSD, ktere NEPOUZIVA. Staci dat Windows na nej.
Softwarove opravit SSD lze, ale v pripade uspechu by mel dat zvonit v kostele na zvony, protoze nastal zazrak.
Jakmile se zacne SSD nahodne zpomalovat pri cteni, tak jsem jeste nezazil, ze by se to vyresilo jinak nez vymenou.
Obsah disk lze vymazat pres DISKPART pomoci funkce CLEAN (pozor ale, musis to delat na spravnem disku!). Je ale
velka pravdepodobnost, ze se problem bude opakovat.
zpomalený W10
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: zpomalený W10
Naposledy upravil(a) petr22 dne 01 lis 2024 09:59, celkem upraveno 1 x.
-
- nováček
- Pohlaví:
petr22 píše:Proc nenaklonujes ten stavajici disk na M.2 disk, kdyz tam je ?
Je obrovska skoda nevyuzit M.2 disk na system.
neumím přepínat systémy z dvou disků, BIOS je anglicky, a angličtinou nevládnu..
Když dám do jednoho šuplíku win a do druhého Mint tak se mě neptá co chci startovat, najede win.
Asi bych potřeboval polopatický návod...
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Zapojis oba disky soucasne, pri startu PC zmacknes F11 a vyberes disk, ze ktereho chces spustit system.
-
- Master Level 8
- Pohlaví:
Ja používam AOMEI s ktorým si sa nezhodol ale tak daj sem screen zo Správa diskov z toho disku.Alebo si z disku ešte neodstránil nič.Ten NIUBI Partition si mal nainštalovaný? Ak áno ,tak skús iba portable verziu.
-
- nováček
- Pohlaví:
skoro jste mě přesvědčili na použití M.2, ale nastal problém. Už je to nějaký pátek a já ten disk namohu najít. Stáří je hrozná nemoc.
Všechny pokusy na format starého ztroskotaly, tak jsem na starý disk natáhl bitzálohu a ejhle, systém je rychlejší.
Přikládám benchmark, nechápu to :
Všechny pokusy na format starého ztroskotaly, tak jsem na starý disk natáhl bitzálohu a ejhle, systém je rychlejší.
Přikládám benchmark, nechápu to :
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Hele, taky už mi ten němec dávno schovává věci. Lehko to přehodíš až se ten SSD objeví, už víš co a jak
Člověk se pořád učí.
-
- Level 5.5
- Pohlaví:
Na pctuning foru je o tom zpomalovani SSD docela dlouhe vlakno (aktualne 47 stran):
https://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=295770
Ty SSD nezacnou zpomalovat hned, ale casem a vetsinou na mistech, kde jsou dlouho ulozena data, ktera se nemeni.
https://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=295770
Ty SSD nezacnou zpomalovat hned, ale casem a vetsinou na mistech, kde jsou dlouho ulozena data, ktera se nemeni.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Predtim jsi psal, ze ten M.2 disk je v pocitaci, tedy by mel byt v M.2 slotu na zakladni desce.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
petr22 píše:Jakmile se zacne SSD nahodne zpomalovat pri cteni, tak jsem jeste nezazil, ze by se to vyresilo jinak nez vymenou.
Viz. Zivanuv odkaz, overeno na vlastni kuzi (tedy SSD) refreshem, tedy v podstate tim, co udelal Sabrik.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- nováček
- Pohlaví:
petr22 píše:Predtim jsi psal, ze ten M.2 disk je v pocitaci, tedy by mel byt v M.2 slotu na zakladni desce.
neuvědomuji si že bych psal něco o umístění m.2, ani jsem řeči o m.2 nevytáhl na přetřes já.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
"Na m.2 je nějaký win který tam byl při koupi desky ke kterému nemám kód, ale PC mi vyhovuje tak jak je teď."
Je to nejlepsi a nejrychlejsi disk, ktery mas, bylo by dobre ho najit.
Je to nejlepsi a nejrychlejsi disk, ktery mas, bylo by dobre ho najit.
-
- nováček
- Pohlaví:
našel jsem starý počitač Asrock N68C-s, proc Athlon II, DVD, zdroj VS350, mem 4GB, TV karta, 2x zvukovka, nějaká grafika, asi 15 starých pamětí, 3 procesory, desku, grafiku a spoustu kabelů. Vše půjde na SD, i když mi srdce krvácí.
ALE M.2 ne a ne najít :)
pro zajímavost z odkazu: Degradace SSD
DOC: a nemáš vykoumané, jestli "opětovný zápis" tu buňku fixne? Pokud ano, tak pak by stačila nějaká obdoba linxového touch https://www.geeksforgeeks.org/touch-com ... -examples/ ve Windows a mohlo by to být workaround?
Ano fixne, jakmile se přepíšou tak se disk pak zase chová jako novej. Klonovat ale disk a zero-fillovat a znovu nalejvat každejch pár měsíců neni zrovna optimum, a BFU tohle nikdy dělat nebude.
ALE M.2 ne a ne najít :)
pro zajímavost z odkazu: Degradace SSD
DOC: a nemáš vykoumané, jestli "opětovný zápis" tu buňku fixne? Pokud ano, tak pak by stačila nějaká obdoba linxového touch https://www.geeksforgeeks.org/touch-com ... -examples/ ve Windows a mohlo by to být workaround?
Ano fixne, jakmile se přepíšou tak se disk pak zase chová jako novej. Klonovat ale disk a zero-fillovat a znovu nalejvat každejch pár měsíců neni zrovna optimum, a BFU tohle nikdy dělat nebude.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 3671
-
od vica
01 říj 2024 20:44
-