Ahoj/dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak je možné, že se mi nainstaloval Windows 11 bez mého svolení?
Mám notebook s Windows 10 a před pár dny když jsem ho šel vypnout tak tam byla aktualizace (což je běžné). Ale trvalo to nějak hodně dlouho a probíhala jinak než jindy. Tak jsem po vypnutí notebook znova zapnul a byl tam nainstalovaný Windows 11. Jak je to sakra možné když jsem nikdy v životě nedal souhlas k instalaci Windows 11. Tak jsem notebook vrátil zpět na windows 10 (což do 10 dní mohu). Pár dní na to opět to samé Windows 11.
Předem prosím nepište blbosti jako: nech si Windows 11 je lepší nebo podobně.
Děkuji všem za odpověďi
Samovolná instalace Windows 11
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Re: Samovolná instalace Windows 11
Neni mozne, aby se Windows 11 nainstalovaly bez souhlasu uzivatele.
Nekdo musel vzdy schvalit instalaci aktualizace. V logu Windows lze najit presny cas a datum kdy to bylo.
Nekdo musel vzdy schvalit instalaci aktualizace. V logu Windows lze najit presny cas a datum kdy to bylo.
-
- nováček
- Pohlaví:
Nejsem si vědom, že bych někdy odsouhlasili 11ky.
Na internetu jsem se dozvěděl, že poslední verze Windows 10 je 22H2. A následuje tato aktualizace.
Z internetu:
U zařízení verze 22H2, která přijímají aktualizace přímo ze služby služba Windows Update nebo služby WSUS (Windows Server Aktualizace Services), získají automaticky balíček povolení instalací aktualizace funkcí na Windows 11 verze 23H2
Na internetu jsem se dozvěděl, že poslední verze Windows 10 je 22H2. A následuje tato aktualizace.
Z internetu:
U zařízení verze 22H2, která přijímají aktualizace přímo ze služby služba Windows Update nebo služby WSUS (Windows Server Aktualizace Services), získají automaticky balíček povolení instalací aktualizace funkcí na Windows 11 verze 23H2
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
To je povedený trik MS, kdy musíš pozorně číst, co ti k upgradu nabízí a co odmítáš.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Ty odsouhlasis instalaci aktualizace Windows - u ktere je napsane, ze je to upgrade na Windows 11.
Sama od sebe se nenainstaluje.
Toto je minimalne 2 roky stare:
Z internetu:
Posledni verze Windows 10 je z roku 2022, toto sestaveni W11 je z roku 2023.
Toto je minimalne 2 roky stare:
Z internetu:
Posledni verze Windows 10 je z roku 2022, toto sestaveni W11 je z roku 2023.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
Tak si 11 zatim zakaz v registru Policies, TargetReleaseVersionInfo.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- nováček
- Pohlaví:
Tak si 11 zatim zakaz v registru Policies, TargetReleaseVersionInfo.
A jak?
Dodatečně přidáno po 2 minutách 46 vteřinách:
Ty odsouhlasis instalaci aktualizace Windows - u ktere je napsane, ze je to upgrade na Windows 11.
Já tomu vůbec nerozumím, ale aktualizace se mi instalují automaticky nebo snad ne?
A jak?
Dodatečně přidáno po 2 minutách 46 vteřinách:
Já tomu vůbec nerozumím, ale aktualizace se mi instalují automaticky nebo snad ne?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
Jak? Takhle snadno - a je to i s obrazky.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Ale on už má 11 ky nainstalované.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
Navrat na 10 uz jednou zvladl, da to i podruhy.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
Michal109 píše:Nejsem si vědom, že bych někdy odsouhlasili 11ky.
Z internetu:
Takže si to nečítal celé, neposunul si si to dole! A dole bolo - Ponechať súčasnú verziu W10 - stačilo na toto kliknúť a už sa ti nebude nič ponúkať! A pokiaľ by si chcel prejsť na W11 - stačí to potom povoliť. Ale na toto všetko potrebuje potom tvoj súhlas. A ty si tým, že si NEODMIETOL upgrade, dal povolenie na upgrade na W11. Mne to ponúkalo pred rokom - a do februára t.r. nič neponúkalo, potom t.r. ponúklo znova a "odmietol" som a znova nič neponúka. Výhovorka "nič som neodklikol" - to je práve tvoja chyba - ty si to POVOLIL. Veď aj pravidelné aktualizácie sa vykonajú automaticky v uvedený čas, pokiaľ TY SÁM si ich nepozastavíš.
-
- Level 5.5
- Pohlaví:
Na druhou stranu zas dobre zname uz z upgradu na Win10 praktiky MS, kdy se nekterym uzivatelum opravdu upgrade na Win10 nainstaloval bez souhlasu (pry omylem), neustale se menilo to, jak ten upgrade odmitnout. Nekdy se muselo kliknout na krizek a zavrit okno, pozdeji se tim zavrenim okna ten upgrade potvrdil...
Cekam, kdy neco podobneho prijde s upgradem na Win11.
Cekam, kdy neco podobneho prijde s upgradem na Win11.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3572
-
od Petison
21 črc 2024 14:06
-