disk A

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

slavek
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: prosinec 03
Pohlaví: Nespecifikováno

disk A

Příspěvekod slavek » 06 pro 2003 00:50

Ahoj.Potřeboval bych poradit.
Při startu Win.XP se mi neobjevi disketova jednotka,ale po restartu už je vše O.K.Nainstaloval jsem novy Win.,ale nepomohlo to.Děkují za rady



Reklama
Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

správce zařízení

Příspěvekod Rimmer » 06 pro 2003 13:09

Ahoj, mrkni se co najdeš ve SPRÁVCI ZAŘÍZENÍ napsaného o floppy mechanice, dost by to pomohlo v hledání příčiny proč ti FDD tak zlobí, jestli tam třeba není chyba 37 nebo 39.
(tím samozř. myslím právě ten případ, kdy se ti ona disketová jednotka nezobrazí)
..............
Rimms

slavek
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: prosinec 03
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod slavek » 06 pro 2003 16:28

Upřesnují:CHyba je v standartnim řadiči disketové jednotky(žlutý vykřičnik, kod 10).Žadne přeinstalovani nepomaha.

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

__

Příspěvekod Rimmer » 07 pro 2003 00:51

No, mohl by jsi se zkusit mrknout, na kterem IRQ a DMA ten radic disketove jednotky je. (otevri ho dvojklikem a mrkni)
Ja ho mam na IRQ 6 a DMA 02 a rekl bych ze je to standardni stav.
Jo a taky by jsi mohl zkusit odebrat veskere radice PC a pak nasledne restartovat PC.
Rimms

slavek
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: prosinec 03
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod slavek » 07 pro 2003 12:14

IRQ je take 6,DMA 2.Nepomohlo odinstalovani všech řadiču.Zajimave je,že se to pravidelne střida.Jednou to načte a po druhe ne.PC je nové.MB SOLTEK 4 VT8367-8233,čip-VIA KT266/A.Bios PHOENIX LTD 6.00PG.
CPU Athhlon 2000XP.Zatim děkuji za spolupráci.

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6557
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

divný

Příspěvekod Ltb » 07 pro 2003 13:12

Zdravím, no to je opravdu zvláštní. Jednou se načte, podruhé ne...potřetí už zas ano. ?? o tom jsem ještě neslyšel:)
zkusím taky zapátrat..někde. Možná by jsi mohl Slávku ještě zkusit v nastavení BIOSU pohrát si s přidělováním IRQ/DMA atd. Myslím že tím nemáš co zkazit a mohlo by to klidně kolizí s nějakým jiným zařízením být.
Také bych zkusil osvědčenou metodu vyndat všechna zařízení, která jsou "navíc" - tzn. zvuková karta, modem, síťová karta atpod.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • SSD DISK
    od m.vlada » 11 pro 2019 22:38 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    452
    od gogo1963
    12 pro 2019 02:50
  • Disk
    od Sonnyy » 22 pro 2019 14:50 » v Kancelářské balíky
    17
    2192
    od dvorakj
    30 pro 2019 00:58
  • Disk na 100%
    od origon2 » 15 dub 2020 15:21 » v Problémy s hardwarem
    2
    241
    od dvorakj
    15 dub 2020 19:39
  • Vadný disk?
    od Bermiin » 13 led 2020 18:23 » v Problémy s hardwarem
    22
    882
    od Bermiin
    15 led 2020 20:40
  • nový m2 disk
    od Postak_pat » 13 led 2020 06:57 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    6
    432
    od vuLva
    13 led 2020 11:51

Zpět na “Windows 10, 8, 7, Vista, XP…”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti