Nastavení Windows XP Vyřešeno
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Nastavení Windows XP
Zdravím, často tu na fóru čtu něco jako: "když si systém dobře po instalaci nastavíš tak s ním nemůžeš mít problém".Dost by mě zajímalo jak je myšleno "nastavení systému".Já po instalaci čistého OS nainstaluji ovladače, antivir, aktualizuji automatické aktualizace, nainstaluji potřebné programy, vypnu nějaké zbytečnosti které se spouští po startu a to je tak všechno.Dá se ještě nějak jinak systém nastavit aby byl co nejspolehlivější a nejrychlejší?
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nastavení Windows XP
Nainstalovat to nejnutnější a nic víc! Windows se zaneřádí nejvíce stálým instalováním, zkoušením různých programů, opětným jejich odinstalováním a stahováním všeho možného z netu, kde se i občas uloví do PC nežádoucí host. Nutností je pravidelné čištění a údržba, na což je na netu více či méně účinných a spolehlivých programů. I mezi nimi se najdou takové, které spíše škodí než PC prospívají.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
co se týká "lehkého" nastavení, tak třeba snížit stránkovací soubor pokud máš dost paměti (popřípadě ho vypnout) a taky ubrat standardnímu nastavení, kolik mají zabírat body obnovy, povypínat zbytečné služby, odškrtnout restartování po chybě pro lepší diagnostiku problému atd. a hlavně se držet toho, co psal Pic
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak já mám na zkoušení programů a stahování starší pc, takže mi to nedělá probémy.Jen třeba jak psal tady viewtopic.php?f=46&t=34232&start=24 hned nahoře tomina tak jsem právě nevěděl jaký to nastavení má na mysli.
AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz / CoolerMaster Hyper 212+ / Gigabyte 870A-UD3 / Kingston DDR3 4096 MB 1600MHz / Nvidia GeForce GTX 560 / 3X SAMSUNG F3 1TB + WD Green 1TB + SSD Samsung 840 EVO 120GB / SEASONIC 620W BRONZE / CoolerMaster Elite 330 / Windows 8 Pro
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nastavení Windows XP Vyřešeno
Ono je to dost subjektivní tvrdit to a to a ten zas to a to
taky se tu bavíme v obecné rovině protože mezi běžnými uživateli existuje mnoho doporučení a rad a ne vždy to další jedinec pochopí.
Tomina to myslel dobře že je pro něho při jeho nastavení XP systém ideálně vyladěn příkladem ale jak přesně to nevíme jen má prostě pocit že mu jede líp jako třeba Visty.
memphisto tu vlastně naznačil lehká nastavení a pokud chceš víc je to o tom že buď pohledáš na netu a nebo se zeptáš více lidí na jejich doladění systému - ale pozor každá uprava sebou nese rizika metody pokus -omyl a taky se to může celé pokazit.
řekl bych že je to běh na dlouhou trať a jde tu o informace a to hledat hledat hledat.
taky se tu bavíme v obecné rovině protože mezi běžnými uživateli existuje mnoho doporučení a rad a ne vždy to další jedinec pochopí.
Tomina to myslel dobře že je pro něho při jeho nastavení XP systém ideálně vyladěn příkladem ale jak přesně to nevíme jen má prostě pocit že mu jede líp jako třeba Visty.
memphisto tu vlastně naznačil lehká nastavení a pokud chceš víc je to o tom že buď pohledáš na netu a nebo se zeptáš více lidí na jejich doladění systému - ale pozor každá uprava sebou nese rizika metody pokus -omyl a taky se to může celé pokazit.
řekl bych že je to běh na dlouhou trať a jde tu o informace a to hledat hledat hledat.
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- CrasherKill
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Já jsem se svým systémem spokojen, jen mě zajímalo, jestli to prostě někdo nějak speciálně nenastavuje.Takže díky všem, myslím, že je to vyřešené 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 7890
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30