měl jsem notebook v režimu spánku-při startu z tohoto režimu windows nenastartovaly a doporučily restartovat pc a spustit normálně. To už se před tím několikrát stalo a notebook vždy naběhl bez problémů. Tentokrát mi ovšem po odsouhlasení této hlášky a během chroupání hdd vyskočil na noťas kocour a jak tam chvíli stál, začal noťas pípat jako když držíte dlouho klávesu u seklého pc.
Od toho okamžiku nejde notebook nastartovat a win hlásí chybu se souborem ntoskrnl.exe.
Podle postupů na netu jsem zkoušel:
1. obnovit ntoskrnl.exe z instalačního CD příkazem expand... - což proběhlo ale nepomohlo, win nestartují a hláška je pořád stejná.
2. obnovit příkazem bootcfg /rebuild
- po tomto příkazu vyběhla po chvíli hláška: "chyba - hledání instalací systému na discích se nezdařilo. Chyba může být způsobena poškozeným systémem souborů..." podle dalšího textu této hlášky jsem pak použil chkdsk, který podle svého hlášení našel a opravil chyby. Nicméně všechno je pořád stejné a nehnu se z místa. Zkuste mi poradit tak abych nemusel hned reinstalovat sysém - momentálně nemám k dispozici instalace aplikací, které tam jsou.
Za úspěšné vyřešení pošlu flašku