Windows 7 na starý notebook

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

TeSi
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Windows 7 na starý notebook

Příspěvekod TeSi » 27 úno 2010 09:19

Ahoj,
mám dva roky starý notebook ASUS X51H-AP020 (1 GB RAM - možno max. 2 GB, 120 GB HDD, sdílená grafika Intel GMA950, Intel Pentium Dual Core T2450), nyní běží na Windows XP, i když byl problém se sehnáním ovladačů, protože všude byly jenom na Vistu. Nyní jsem dostal chuť na Windows 7, dle Poradce pro upgrade na systém Windows 7 by neměl být problém s reinstallem. Ptám se ale raději odborníku, aby potom nebyly problémy a nevracel jsem se zase zpět na XP :lol:. Můžete mi tedy říct, zda bude můj notebook na tento OS stačit a zda seženu na tento OS potřebné ovladače? Nyní například pro správne fungování Wi-fi musím mít program (ovladač?) Wireless Console 2, bude mi tento program Windows 7 podporovat? Pokud vše vypadá nadějně, poraďte, jak postupovat při reinstallu (smazat celý HDD?) a kde potom stáhnout ovladače. Předem mnohokrát děkuji.

Lukáš

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Windows 7 na starý notebook

Příspěvekod memphisto » 27 úno 2010 09:22

U téhle konfigurace zůstaň radši na XP a budeš mít daleko lepší výkon. 1GB je málo, protože tolik žere W7 při běhu, když si je neupravíš a grafika je slabá, takže na nějaké hezké efekty zapomeň. Ovladače stáhneš na oficiálních stránkách ASUSu. A navíc pro tvůj notebook na Windows 7 nevydal ASUS ovladače
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

jimmy3
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jimmy3 » 27 úno 2010 09:24

S pamětí nebude problém, sestra má taky 1 GB a win 7 žerou bez zátěže +- 500MB a grafika na práci a na internet je podle mě dostačující
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10

CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 27 úno 2010 09:26

Tam nebude hlavní problém v konfiguraci, ale v tom, že prostě nejsou ovladače, jak jsem doplnil výše :wink:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

TeSi
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod TeSi » 27 úno 2010 09:27

O RAMku ani tak nejde, při nejhorším dokoupím ještě 1 GB. Spíš ta grafika. Pokud tedy nevydal ASUS ovladače, je nějaká možnost přechodu na Win 7 :huh:? Díky.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 27 úno 2010 09:31

Pokud nejsou ovladače, tak těžko, bez nich nebude W7 fungovat korektně. Pak je ale hovadina, že Průvodce přechodu napsal, že to půjde :? Tak jako zkusit to můžeš třeba ve virtuálním PC a nebo rozdělit disk na 2 části a na druhou je nainstalovat a uvidíš sám

jimmy3
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jimmy3 » 27 úno 2010 09:34

Zkusil bych to s těma ovladačema na vistu, na 99% pojedou i na win 7
CPU Intel Core i5-3210M GPU NVIDIA GeForce GT 640M RAM 8GB DDR3 HDD 1TB+1TB OS Windows 10

CPU AMD Phenom II X4 965 BE GPU SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 4G RAM 8GB DDR3 SSD 120GB HDD 500GB OS Windows 10

TeSi
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod TeSi » 27 úno 2010 09:37

Snad nebude můj případ to jedno procento :x? Jakou verzi Win 7 byste zvolili? Jak postupovat při reinstallu - vše nějak smazat???

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 27 úno 2010 10:12

Myslím, že Home Premium bude dostačující. Jinak jak to nainstaluješ záleží jen na tobě. Buď to přeinstaluješ tak, že naformátuješ disk a necháš jen XP a nebo si vytvoříš další oddíl disku a na ten nainstaluješ W7 a budeš mít dual boot a podle nálady se budeš přihlašovat pod XP nebo W7 :smile:

Dr Fuss
nováček
Stav:

Příspěvekod Dr Fuss » 27 úno 2010 16:23

Notebook starý 2 roky mi pro Windows 7 zase nepřijde zas až tak starý. Je otázka jestli je použití Win 7 tak potřebné. Je fakt že každý nový OS potřebuje více RAM a na stejném stroji je i dýchavičnější než ten předchozí.

iDkcz
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod iDkcz » 27 úno 2010 16:42

Konfigurace se neboj. Znám lidi se single core a 1gb ram a integrované grafice stejné jako máš ty a běhá jim to naprosto krásně včetně veškerých efektů.

Ať už vydal výrobce ovladače na tvůj notebook či ne, tak ty na Windows Vista bude skoro určitě fungovat.

Ohledně verze sedmiček. Vzal bych nejlevnější variantu podporující Aero efekt. Jestli je to jako u Vist, tak Home Premium.

EDIT: Ještě jsem zapoměl. Pokud budeš mít možnost, udělěj čistou instalaci systému. Sedmičky tohle rádi.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”