nejasnosti - win profily, A-squared free

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

helpikdis
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

nejasnosti - win profily, A-squared free

Příspěvekod helpikdis » 06 kvě 2010 22:09

Dobrý den,
doma mám ve winXP 2 účty. 1/ správcovský - do něho se logiji já, 2/ účet s omez. oprávněním - tam se loguje rodina (resp stačí kliknutí), 3/ administrátor - zobrazuje se jen v nouzovém režimu

ot:
1/ Ke kontrole pc používám SAS, A-squared, Spyware Terminator (real-time + antivir) a MBAM. Když je ve svém účtu aktualizuji a přihlásím se do profilu rodičů, aktualizace se nepřenesou (vyjma MBAM ;) - super). Musím aktualizovat každý program vždy 2x. Jde to nějak obejít? Chci mít samozřejmě ochráněn počítač v každém profilu ne jen u svého. Nebo aktualizovat antimalw. sw v účtu rodičů nemusím?

2/ Pokud bych posílal na toto fórum logy z tohoto PC, budete chtít vědět z jakého to bylo účtu? Není to problém, rodiče tam účet nemají, jen mě napadlo, že scan z mého a s rodičičovského profilu by mohl být jiný!!! Slyšel jsem, že jsou viry, které se projevují jen v jednom profilu a v ostatních profilech se neprojevují (zřejmě by byly uložené v Doc. and Sett.) . Likvidace viru se provádějí předpokládám v účtu správce, je to tak?

3/ Často není zmiňvaný A-squared. Přitom je free, v češtině, má výborné detekce, pravidelně se aktualizuje, je tu možnost posílat soubor na analýzu přímo k nim a oni pošlou na mail výsledek, po každé aktualizaci se na základě aktualizace překontrolovává karanténa a případně dojde k navrácení souborů do systému. Je pro jeho nezmiňování nějaký důvod?

Děkuji za odpovědi. Doufám, že toto téma si přečte více lidí, rád bych znal vzorek odpovědí ne jen od jednoho člověka se suběktivním názorem (bez urážky)

Ještě jednou děkuji.

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: nejasnosti - win profily, A-squared free

Příspěvekod jaro3 » 06 kvě 2010 22:45

To je věčná diskuze , který antivir je lepší...

Testy antivirů se provádějí, ale realita nemusí být totožná, viz třeba:
http://www.viry.cz/go.php?p=viry&t=novinka&id=2655

Pokud si s antivirem spokojen , je to OK.....
ochrana je dobrá.

Důvod , proč se zde nepoužívá, Používám osvědčené nástroje , ale je možné , že ho jednou budu doporučovat.

Účty-- dle mě nemají vliv na hledání nákaz.Skenuje se celý PC, tedy hlavně disk na kterém je OS.Účty na to nemají žádný vliv.Combofix atd. obchází všechny ochrany a práva , takže nahlíží i tam , kam se normálně nedostaneš.

Různá nastavení-účty se obcházejí.Aktualizaci budou muset provádět oni, i když lze prostřednictvím sdílení nasdílet , že antivir bude pro všechny uživatele nasdílen. Bude se muset nejspíše pracně nasdílet všechny antiviry a antispywary atd. , aby k nim měli přístup všechny uživatelé.

vše je jen subjektivní názor , můžeš se zde podívat na desítky témat , který antivir je nejlepší. Každý samozřejmě propaguje ten svůj.

Likvidace viru se provádějí předpokládám v účtu správce
-není to tak.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

helpikdis
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod helpikdis » 08 kvě 2010 02:02

Zdravím,
jak jsem psal, Super AntiSpyware (SAS) používám pravidelně :wink: a ano tušíte správně, mám neplacenou verzi, jelikož nechci platit :James008: . Je ochuzen "jen" real-time achranou, kterou mi poskytuje Spyware Terminator.

SAS je zde na foru často používaný k nalezení haveti spolu s MBAM, který používám také jako free verzi, oba k občasnému scanu. SAS i MBAM ve free verzi nemají automatckou aktualizaci a protože nejsou v real-time režimu, je to vcelku jedno. Když chci testovat, aktualizuju :wink: . Mimochodem, jako jediný se zmiňovaných antispy (jak výše tak níže) MBAM přenáší databázi do svých profilů :wink:

Spyware Sperminátor: u něj mám zapnuté automatické aktualizace, které se provádějí samy, ale nepřekopíravají se z profilů. No nevadí. Hlavně, že jsou oba real-time stále aktualizované.

Rozhodl jsem se, že v integrovaném ST vypnu antivir (ClamAV) a nainstaluji Aviru. To je dobrý nápad nebo ne? Snad se nebudou hádat.

Ještě nevím jak vyřeším ten firewall. ZoneAlarm nebo Comodo. Ten má tuším 2 verze, Comodo a Comodo Internet s Defenzem nebo čím. Nebo nechat FW windowsácký :roll: , jelikož rodiče nebudou vědět, jaké akce povolovat a které zakazovat. Přez týden u PC nejsem, mám vlastní notes a jsem 100km daleko ...

Abych to shrnul:
- real-time ochrana: Spyware Terminátor (automat.aktualizace a automat.scan) a antivir Avira free
- FW: ještě nevím ... ?????
- občasné scany (předtím nutno provézd aktualizaci, hlavně u správcovského účtu): SuperAntiSpyware free, Malwarebytes Anti-Malware free, A-squared free

Chci mít vše free a věřím, že to půjde vhodně zkombinovat. Pokud se osvědčí, jistě nebudu jediný s touto konfigurací ...

Napište mi na to své názory, nebo blábolím??? :roll: :lol:

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 08 kvě 2010 02:18

Určitě neblábolíš , se vším souhlasím, co se týče ClamAV u ST ( ne tedy u Spyware Sperminátor :D ..), tak možná můžeš mít i zapnutý i s Avirou- nutno vyzkoušet, zatím jsem nezaznamenal konklikt.

U XP je firewall win úplně nanic..

Můžeš zkoušet COMODO ( píšou , že se v poslední době zhoršil), Zone Alarm ( dobrý), Agnitum Outpost Firewall (docela dobrý),Sunbelt-Kerio Personal (dobrý),Online Armor Free
Jetico Personal Firewall (horší), atd.

Můžeš si vyhledat poslední testy , záleží také jakou máš sestavu PC, který firewall víc zatěžuje systém atd..
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”