Zdravím všechny uživatele,
nedávno jsem nainstaloval Win7 a to přímo v CZ verzi. Předtím jsem používal US originál a k němu dohrával CZ jazyk normálně přes WinUpdate, ovšem překlad nebyl kompletní, a tak jsem se rozhodl pořídit si CZ.
Zásadní problém ovšem nastal při poslechu zvuku, a to i při zkoušce několika verzí driveru pro Realtek High Definition Audio, jmenovitě 2.47, 2.48, 2.42 a ještě pár starších verzí, nicméně bez úspěchu. Pokud počítač nějakou chvíli běží, začne ve zvuku (WinAmp, hry, ...) lupak, a to v podstatě tím častěji, čím déle je počítač v provozu - po restartu se vše uklidní na cca 8 hodin.
Po prohledání internetu jsem zjistil, že se jedná o problematického výrobce, ovšem všem pomohlo buď nainstalovat nejnovější drivery (2.48), nebo vypnout zvukové efekty v rozšíření u vlastností reproduktorů. Osobně ovšem mohu tvrdit, že mě nepomohlo ani jedno z těcho "řešení". Zvuk normálně slyším, a to i když driver odinstaluji, jelikož si Win7 nejspíše stáhne od někud driver - ten má ošem stejné mouchy. Jsem vcelku bezradný a nechci se pracet zpět k anglické verzi systému - ne snad, že by to nebylo možné, jelikož instalačku samozřejmě pořád mám, nicméně jsme v čechách a tak bych rád systém v rodném jazyce.
Setkal se s tím také někdo z vás? Dokáže někdo poradit? Nedá se onen RealTek driver něčím nahradit či není nějaká verze OK?
Předem díky za info a jsem s pozdravem, Johny
Windows 7 a Realtek HD Audio - komplikace!
Re: Windows 7 a Realtek HD Audio - komplikace!
Nenapsal jsi jakou máš základní desku....u ní obyčejně bývá CD se zakladními ovladači se kterými by to mělo chodit bez problémů.Já bych spíše typoval závadu v přípojenych reproduktorech.Zkoušel jsi přpojit jiné?Takto se většínou projevuje buď špatná zem nebo závada ve zdroji zesilovače.např nějaký studeňák.Kybyto bylo oladači tak by to dělalo pořád a ne jen občas.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud je závada na základní desce v obvodech integrované zvukové karty, pomohlo by vypnutí integrované zvukové karty v BIOSu a vložení zakoupené zvukové karty a nainstalování příslušných ovladačů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
cicero píše:Nenapsal jsi jakou máš základní desku....u ní obyčejně bývá CD se zakladními ovladači se kterými by to mělo chodit bez problémů.Já bych spíše typoval závadu v přípojenych reproduktorech.Zkoušel jsi přpojit jiné?Takto se většínou projevuje buď špatná zem nebo závada ve zdroji zesilovače.např nějaký studeňák.Kybyto bylo oladači tak by to dělalo pořád a ne jen občas.
Sorry, základní deska je Gigabyte ... je to rozhodně softwarová závada, jelikož vše šlape prvních řekněme 5 hodin provozu a pak se problém postupně zhoršuje, což nemůže být HW závada. Po resetu je vše OK na těch cca 5 hodin a pak znovu a tak pořád dokola. Ovladače k základní desce samo mám, nicméně nejsou kompatibilní s Win7 x64, takže tyto nainstalovat nemůžu.
Repro to není jistě, jelikož jedu přes sluchátka Koss PortaPRO a ty šlapou jako švícarský hodiny (Ti kdo mají, vědí

Pěkně mi to sere, protože dvakrát za den restartovat kvůli podělanýmu RealTeku je fakt otrava, jak jistě chápete.
Johny
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Teploty?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Mám také W7 x64 desku Gigabyte M56S-S3 a s ovladačíi k základní desce zvuk chodí OK.Integrovaná zvukovka je taky Realtek ALC888 7+1.
vyzkoušel bych variantu co napsal PIC...aby jsi vyloučil chybu hardware...to je zvukovky na desce.
vyzkoušel bych variantu co napsal PIC...aby jsi vyloučil chybu hardware...to je zvukovky na desce.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
IMHO se ti to přehřívá... Zkus sundat bočnici.
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
jestli nemáš nainstalovany codepack pro W7 tak zkus tenhle.já bych ale spíš typoval na tu závadu hardware...to že to chvíli jde a potom to začne zase dělat tomu nasvědčuje ale vyzkoušet se může všechno.
http://www.instaluj.cz/windows-7-codecs
http://www.instaluj.cz/windows-7-codecs
Díky za info, určitě vyzkouším. Jak jsem psal, HW chyba to není, protože bočnice je sundaná, takže přehrátí ani omylem - to by restart na pět hodin nepomohl, protože jenom restartem se nic neuchladí, muselo by to být vypnuto dlouhou dobu. Navíc jak jsem psal, na jiné verzi Win7 jde zvuk bez potíží, takže tudy cesta nevede, HW je OK. Kodeky nemám zatím nahozeny vůbec, takže zkusím todle a dám vědět.
Johny
PS: Ještě ty teploty...

...dle mýho OK, nic ani přes 50C.
Johny
PS: Ještě ty teploty...

...dle mýho OK, nic ani přes 50C.
Takže instalace kodeků nepomohla a já už začínám být celkem bezradný. Hardware je OK, protože možné přehřívání jsem vyřešil dodatečným větráčkem - všechny senzory mají teď pod 40C, což už je bez debat OK, ale to bylo i těch předešlých 50C.
Nedá se driver od RealTeku nahradit nějakým od jiné firmy nebo něco podobného? Pokud ne, budu asi muset opět nainstalovat tu ENG verzi Win7 x64, ovšem pak to budou docela vyhozený prachy a ještě se budu sr*t s dalším re-installem systému - za poslední měsíc po čtvrté, to docela nemá chybu - jakýkoliv nápad ocením.
Johny
PS: fakt by mě zajímalo, proč vždycky musím řešit takové "unikátní" problémy na které nikde není odpověď...
Nedá se driver od RealTeku nahradit nějakým od jiné firmy nebo něco podobného? Pokud ne, budu asi muset opět nainstalovat tu ENG verzi Win7 x64, ovšem pak to budou docela vyhozený prachy a ještě se budu sr*t s dalším re-installem systému - za poslední měsíc po čtvrté, to docela nemá chybu - jakýkoliv nápad ocením.
Johny
PS: fakt by mě zajímalo, proč vždycky musím řešit takové "unikátní" problémy na které nikde není odpověď...
já jenom nechápu jaký by měl být rozdíl mezi anglickou a českou verzí....že v jedné by to šlo a v druhé ne.
-
- Pohlaví:
To mi také nejde do hlavy. Osobně bych se přikláněl k HW chybě, resp. reproduktorům - zdroji - nf. zesilovači. V případě SW bych zkontroloval jestli se na pozadí nespouští něco, co to ruší.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8113
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30