Dobrý den, potřebuju poradit, mám nový notebook Acer Aspire s Windows 7 a chtěl bych se zeptat. Nedostal jsem k notebooku žádné DVD s OS , ten byl rovnou na HDD, když spustím program pro vytvoření disku pro opravu systému a vtvořím ho na DVD, budu z něj potom moc přeinstalovat OS ?
EDIT: na DVD je 263 MB a je na něm tohle :
Windows 7 - Disk pro opravu systemu
Windows 7 - Disk pro opravu systemu
Naposledy upravil(a) Forhill dne 19 zář 2010 10:59, celkem upraveno 1 x.
Re: Windows 7 - Disk pro opravu systemu
podle me ano
NTB : Lenovo Y570
Intel Core i5-2450M (Sandy Bridge, 2.5GHz, TB až 3.2GHz)
Nvidia GeForce GT555M 2GB
HDD: 750GB / SSD 32GB
RAM : 8GB 1333 MHZ
Windows 7 Ultimate 64-bit OEM :(
Intel Core i5-2450M (Sandy Bridge, 2.5GHz, TB až 3.2GHz)
Nvidia GeForce GT555M 2GB
HDD: 750GB / SSD 32GB
RAM : 8GB 1333 MHZ
Windows 7 Ultimate 64-bit OEM :(
Mohl bych poprosit trožku přesnější odpověď od někoho komu byhl věřit ? Ja jsem si taky odpověděl : podle mě ano , ale proto se radši zeptám tady a čekám trožku důvěryhodnější odpověď !
Mohl by mi prosím někdo poradit jak je to s tím diskem pro opravu systému ?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
podívej se do správce disků a tam budeš mít neviditelnou partition a na ní máš zálohu systému. Nevím přesně kterou klávesou je to u Aceru, ale u HP když při bootu zmáčkneš F6, tak se spustí instalace z té skryté partition a během pár minut máš čistý systém včetně všech ovladačů a serepetiček, co k tomu dal výrobce.
Z toho disku pak budeš moct obnovovat tak, ale mrkni se po tom skrytém oddílu. Bylo by to jednodušší a nemusíš sebou tahat cédéčko
Z toho disku pak budeš moct obnovovat tak, ale mrkni se po tom skrytém oddílu. Bylo by to jednodušší a nemusíš sebou tahat cédéčko
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Takže to vlastně řeinstaluje systém od všech her, hudby , filmů apod. a přitom to samo nainstaluje všechny ovladače atd. ?
EDIT: v tom Sprívci Disků je opravdu nějaký oddíl SYSTEM RESERVED, chtělo by to zjistit jakým tlačítkém spustím reinstalaci systému po restartu pc ! ( data mám zálohovaná )
EDIT: v tom Sprívci Disků je opravdu nějaký oddíl SYSTEM RESERVED, chtělo by to zjistit jakým tlačítkém spustím reinstalaci systému po restartu pc ! ( data mám zálohovaná )
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Prostě pokud máš ten recovery oddíl, tak na něm je uložen obraz toho disku se systémem. Pokud by byly problémy a musel by se reinstalovat systém, tak se pouze obnoví ten obraz a přehraje ten poškozený systém a všechno potom bude ok jako při prvním spuštění. Tudíž bez toho, co jsi potom dodatečně doinstalovával. Pokud ale ten skrytý oddíl není a máš jak to recovery DVD, tak ty zálohy můžeš vytvářet sám v okamžik, kdy uznáš za vhodné a obnovení ti pak nechá i ty pozdější soubory. Daleko pohodlnější je ale mít přímo na disku ten oddíl a nemusíš sebou tahat další příslušenství. Případně se podívej do toho zálohovacího programu, jestli neumí zálohovat i na disk a ne jen na DVD
EDIT: Jaká je velikost toho skrytého oddílu? Klávesu zjistíš,když bude bootovat systém, tak se tam píše Del BIOS Setup, F12 boot priority a dejme tomu F6 recovery, tak to sleduj
EDIT: Jaká je velikost toho skrytého oddílu? Klávesu zjistíš,když bude bootovat systém, tak se tam píše Del BIOS Setup, F12 boot priority a dejme tomu F6 recovery, tak to sleduj
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Potřebuju prostě přeinstalovat Windows ! ( naformátovat disk a nainstalovat na něj čisté Windows 7 s ovladači ) nechci tam mít ani statní programy které jsem doinstaloval potom ,chci aby byl čistý jako když jsem ho přinesl z krámu ! Všechny věci co potřebuji jsem si zálohoval ! Ted potřebuju jen nějak nabootovat , naformátovat disk , a nainstalovat čisté Windowsy !
Ten oddíl System Reserved má kapacitu 100 MB a 72 MB volného místa
Ten oddíl System Reserved má kapacitu 100 MB a 72 MB volného místa
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to nebude ten oddíl.Ten mívá většinou kapacitu kolem 3 GB. Tak strč do mechaniky to DVD a restartuj a doufej, že se načte a obnoví
Jinak když si k tomu booku přečteš manuál, tak tam je ohledně toho obnovení všechno 

Tak jdu vyhrabat brabici a podívá se na to, protože bych nerad naformátoval disk a pak zjistil že jsem sice vytvořil disk pro opravu systému , ale nenainstaluju z něj nové Windows 7 !
Dej tento počítač - správa počítače - správce disků a tam by měl být NEPOJMENOVANÝ disk a vlevo napsáno oddíl pro obnovení viz foto. Acer by to tam měl mít. Z toho to při zmáčknutí něčeho při boootu snadno obnovíš do nastavení jako jsi měl po koupi, jak tu psali.
Jen nechápu, že mi píše 12 GB volných z 12 GB.
Jen nechápu, že mi píše 12 GB volných z 12 GB.
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!
Tak jsem v manuálu zjistil že je manuál přímo v notebooku v polože Start - > Acer ..... No a zjistil jsem že jsem vytvořil asi jiný disk ! Kterým bych asi Windows 7 nenainstaloval ! Ale zjistil jsem kde vytvořit disk pro obnvení výchozího nastavení z výroby. (viz. příloha)
Takže vytvořím tenhle disk , a budu postupovat podle návodu , jak naformátovat disk a obnovit to nastavení z toho mého vytvořeného DVD !
Zatím moc díky !
Takže vytvořím tenhle disk , a budu postupovat podle návodu , jak naformátovat disk a obnovit to nastavení z toho mého vytvořeného DVD !

Naposledy upravil(a) Forhill dne 19 zář 2010 14:09, celkem upraveno 1 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Hledám někoho na opravu historické barevné laserové tiskárny Příloha(y)
od Radovan-kocour » 12 pro 2024 13:32 » v Vše ostatní (hw) - 9
- 5877
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
10 kvě 2025 18:01
-
-
-
Instalace Windows 11 - nevidím nový M.2 disk Příloha(y)
od lukas.sei » 29 kvě 2025 09:48 » v Windows 11, 10, 8... - 8
- 3553
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
30 kvě 2025 11:32
-
-
- 6
- 8079
-
od zeus