Včera jsem pocítil při zaposlouchání praskání a škvrčení i následné sekání zvuku na zlomky sekundy při přehrání z youtube i normální hudby i u hudby ve filmech. Tento problém trvá asi už déle ale včera jsem se nad tím zamyslel a začalo mě to děsně štvát. Myslel jsem si že je to mýma 5.1 jelikož jsou staré ale těma to není připojil jsem bedny přes zesilovač a dělá to i u těch a na mp3 hraje dobře jak 5.1 tak bedny přes zesak. Dále mě napadla integrovaná zvukovka jelikož je to shit, zkusil jsem update realteku a nic. Koupil jsem si teda novou zkukovku a sice Creative Sound Blaster Audigy SE připojil nainstaloval všechny potřebné ovladače ale problém přetrvává. Prohledal jsem net hodně přečetl hodně se dozvěděl hodně lidí s tím má podobný problém ale nikde jsem nenašel žádné dobré řešení. Chyba podle mě bude ve Windowsu u Xp jsem nikdy neměl problém. Chtělo by to nějakou aktualizaci nebo nevím už jsem bezradný. Přeinstaloval jsem znovu ovladače a beze změny nevím už co mám stáhnout. Biosem to podle mě není, pc jsem vysal zaprašené není tudíž staticka elektrina taky nic. Pc mam pripojené na jednu prodlužku. Prostě Vyloučil bych vadu HW bude to něco v PC a snad to nějáká utilitka vyřeší předem Díky moc za rady......
CPU AMD Phenom II X3 Black Edition 720 2,8 GHz, 2 GB Ram DDR2, VGA ATI Radeon HD 4850 512 MB, HDD WD Caviar Black 500GB, Zdroj Fortron 400W, MB Gigabyte MA770-UD3, Windows 7 Ultimate a nová zvukovka Creative Sound Blaster Audigy SE
Praskání a sekání zvuku ve Windows 7
Re: Praskání a sekání zvuku ve Windows 7
Kdy poprvé jsi vysával PC? Možná sis něco odrovnal vysavačem, PC nikdy nevysávat, ale vyfukovat. Prodává se například stlačený vzduch ve spreji.
Pc jsem vysával asi před 3 hodinami takže tím to určitě nebude. Problém vznikl včera. Nemůže to být třeba ovladačema od grafiky ? Nebo mám blbý kodeky já se v tomhle vůbec nevyznám prostě co mám používat a co ne. Nemáš nějaký link na dobré zvukové kodeky ?
Musíš na stránky Creative. V BIOSu nejdříve vypni tu integrovanou zvukovku.
jsem lama nevím kde to v biosu najdu ...... a můžeš prosimtě dát přimo link co mám stáhnout jaké kodeky ovladače že musím na stránky creative je na mě moc obecné
Každý BIOS je jiný, prohlídni a studuj ... zrovna tak stránky, já to za tebe hledat nebudu, jestli to nechceš vyřešit, nehledej ...
přikládám screen co mi ukazuje bios agent že tam není něco v poradku je tam krizek http://www.jpeg.cz/images/181_Bez_n_zvu.jpg
integrovaná zvukovka v biosu vypnuta. K těm ovladačům nainstaloval jsem vše co bylo na přiloženém CD k nové zvukovce a součástí byl autoupdater který mi postahoval všechno z netu to jsem nainstaloval. Nic se nemění. Když kliknu na Creative Diagnostik (jeden programů k té kartě) napíše mi to tohle The audio device supported by this application max not be present or may be operating in an unsupported mode. you need to close the application .... jak to mám chápat ?
Podle obrázku bys měl mít Creative zvukovku nainstalovanou, jinak ovladače jsou samozřejmě na Creative stránkách, nemusíš googlit jak mi píšeš ... máš opravdu vypnutou integrovanou zvukovku? Přijde mi, jako by sis neuložil nastavení BIOSu ... zkontroluj nastavení BIOSu!
mám to vypnuté, ten screen je pořízení ještě před tím .... ovladače jsem zkoušel dvakrát přeinstalovat zkoušel jsem i alternativní ovladače žádná změna... bedny hrajou ale i bez ovladačů prostě pořád stejně ..... cca co 5 sekund tam prostě tak praskne a sekne se zvuk na zlomek sekundy už jsem z toho fakt hotovej na internetu to řeší hodně lidí ... ale pořád nemuzu nic najít .... co by mi pomohlo . ted už mi nejdou ani nainstalovat ty ovladače alternativní od Daniela Kawakamiho píše mi to (setup is unable to detect a supported product on your system please ensure that your product is properly installed before running this setup program) ........ nechápu jakto že mi to jede i bez ovladaču nebo snimi pořád stejně ten zvuk...
na netu jsou napsané problémy spojené s windows 7 a zvukovkou od creative zajimavé teda je že to dělalo i u té integrované zvukovky.... kde jsem používal ovladače realtek.... na 100% vím že v Xp to jelo normálně ... ale k Xp se vracet už rozhodně nechci tohle přece musí nějak jít zpravit ...
Všechny ovladače na zvukovku odinstaluj v nouzovém režimu a po restartu nahraj pouze originální ovladače určené na tvou zvukovou kartu! Jestli tam budeš mrskat všechny ovladače, i neoriginální, nic ti nepůjde!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8020
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30