problem s windows
problem s windows
Ahoj všeci.mohl by mi někdo poradit?Švagrova obnovovala pc a asi v polovině to stornovala.ted ji sice naběhne windows ale nejde ji nic spustit.pise ji to ze ma misto spravce -expert-a nejde ji s tim nic udělat.ma origo system windows home ale nema k tomu instalacni cd.Dík za pomoc
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: problem s windows
Čus.
Asi bych ten bod obnovy zkusil znova v nouzovém režimu MS-DOS.
Při bootování mačkat F8, vybrat ten režim a použít příkaz rstrui na týto cestě c:\windows\system32\restore\rstrui.exe (pokud máš XP). Do adresáře se dostaneš příkazem CD (název adresáře) a z adresáře příkazem CD.. (i s těma tečkama dvěma).
Až budeš v adresáři restore, tak jen zadáš rstrui a odentruješ.
Asi bych ten bod obnovy zkusil znova v nouzovém režimu MS-DOS.
Při bootování mačkat F8, vybrat ten režim a použít příkaz rstrui na týto cestě c:\windows\system32\restore\rstrui.exe (pokud máš XP). Do adresáře se dostaneš příkazem CD (název adresáře) a z adresáře příkazem CD.. (i s těma tečkama dvěma).
Až budeš v adresáři restore, tak jen zadáš rstrui a odentruješ.
prosím help??skousel jsem tou f8 ale najelo mi to na tabulku kde (asi znamena odkud ma nacítat)a tam at kliknu na cokoli tak mi najede windows.jestli by to slo potreboval bych to popsat jak (s prominutim pro blba)protoze nejsem nějakej genius.jeste k tomu to vysvetluju svagrove po tel.psal jsem ji at veme pc do obchodu ale ten prý zrusili a o jiným prej nevý(nebo se ji nechce).ma windows xp home.nevim jak se dostat do nouzovýho rezimu tak jestli by to slo nejak popsat.díky
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Postup:
1) Restartujte počítač.
2) Okamžitě po zobrazení informace „Spouštění systému Windows...“ stiskněte na Vaší klávesnici klávesu F8.
3) Zvolte z menu za pomoci šipek na Vaší klávesnici možnost Nouzový režim se systémem MS-DOS
4) K nastartování systému do Nouzového režimu se systémem MS-DOS stiskněte na Vaší klávesnici klávesu Enter.
1) Restartujte počítač.
2) Okamžitě po zobrazení informace „Spouštění systému Windows...“ stiskněte na Vaší klávesnici klávesu F8.
3) Zvolte z menu za pomoci šipek na Vaší klávesnici možnost Nouzový režim se systémem MS-DOS
4) K nastartování systému do Nouzového režimu se systémem MS-DOS stiskněte na Vaší klávesnici klávesu Enter.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
ok tak sem se dostal do nouzovýho režimu zadal jsem to c:\windows..........rstrui.exe dal jsem enter a napsalo mi to že neni platna adresa.ated babo rad????
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jde o to zda jsi si ověřil, zda také jsou ty adresáře přístupné.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
jarinooo, protože si to udělal blbě a zadal si nějaký nesmysl.
to je mozne nejsem profik.najel jsem na nouzový rezim,najelo mi co chci spustit jestli 1:administratora 2:XP.dal jsem admin najel mi nouzový provoz a otevrelo se okno kde bylo napsano..c:\documentseting\administrator\xp.zadal jsem ten prikaz za tuto větu potom enter a nic pote jsem skousel i pustit to xp ato samý.urcitě je někde chyba neco delam blbě.
- alenka_v_říši_divů
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Však říkám... blbě.
Až tam budeš, tak zadej na tu řádku (vše bez uvozovek) "CD.." a zmáčkni enter, pak zase "CD.." a pak enter, budeš na C:/
Zadáš pak "CD Windows" a enter pak zadáš "CD system32" a enter pak zadáš "CD restore" a enter. Pak až budeš tady c:\windows\system32\restore napíšeš příkaz rstrui a dáš enter. Pak Už je to jasný. Vyjede ti bod obnovy. Lehčeji to říct neumím, snad někdo jiný.
Až tam budeš, tak zadej na tu řádku (vše bez uvozovek) "CD.." a zmáčkni enter, pak zase "CD.." a pak enter, budeš na C:/
Zadáš pak "CD Windows" a enter pak zadáš "CD system32" a enter pak zadáš "CD restore" a enter. Pak až budeš tady c:\windows\system32\restore napíšeš příkaz rstrui a dáš enter. Pak Už je to jasný. Vyjede ti bod obnovy. Lehčeji to říct neumím, snad někdo jiný.
Ahoj.diky uz me to slo jak si to napsal ale problem.zadal jsem po restore to je ok a potom prikaz rstrui ,enter a napsalo to ze aplikace nelze spustit soucast urlMON.dll nelze najít.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8102
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30