Zdravím,
Mám menší problém a to ten, že když jsem chtěl přeinstalovat Vistu, tak jsem našel papír kde prodejce radí jak na to (PC jsem koupil už jako složený). Byla tam možnost, že se přeinstaluje pouze OS a všechny soubory zůstanou tak jak jsou, ale poté co jsem tuto možnost provedl se mi OS opravili, ale nenašel jsem v PC žádný program nic.
Zapnul jsem i CCleaner a koukl kolik mám nainstalovaných programu atd. a byli tam pouze základní. Tak jsem se koukl kolik je volného místa na disku a ten byl stejně plný jako před přeinstalací Visty.
Nevíte jak bych je mohl smazat?
Díky
Po přeinstalaci systému Vista zůstali v PC všechny soubory
- Koja
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Po přeinstalaci systému Vista zůstali v PC všechny soubo
IMHO ti tam vsechny soubory zustaly, tak jak ti vyrobce sliboval, jenze pokud mas nainstalovanej program a preinstalujes OS s tim, ze tam ten adresar s programem nechas, tak ten novej OS o nem nevi, protoze do nej nainstalovanej nebyl + neni ani v registrech.
Tzn. ze ve slozce Program Files (nebo v jiny slozce, do ktery sis instaloval programy) bys mel mit vsechny programy, ktery si tam mel predtim. Zbavis se jich jednoduse = proste ty slozky smazes.
Tzn. ze ve slozce Program Files (nebo v jiny slozce, do ktery sis instaloval programy) bys mel mit vsechny programy, ktery si tam mel predtim. Zbavis se jich jednoduse = proste ty slozky smazes.
Everybody lies so don't trust anyone. :)
Tak jednoduchý to není.
1. Přeinstalace neboli opravná instalace má udělat to, že všechno bude fungovat i nainstalované programy. Pokud to tak není, tak soudruzi někde udělali chybu....
2. Pokud to je přeinstalace rozuměno nová instalace, ale přes staré WIn (to je "prasárna"), tak si nedovedu představit, že by někdo (v rozumném času) korektně uměl smazat vše co tam zbylo ze starých WIN a programů.... Takže instalaci jedině do čistého....
1. Přeinstalace neboli opravná instalace má udělat to, že všechno bude fungovat i nainstalované programy. Pokud to tak není, tak soudruzi někde udělali chybu....
2. Pokud to je přeinstalace rozuměno nová instalace, ale přes staré WIn (to je "prasárna"), tak si nedovedu představit, že by někdo (v rozumném času) korektně uměl smazat vše co tam zbylo ze starých WIN a programů.... Takže instalaci jedině do čistého....
Díky za pomoc,
Chtěl jsem provést čistou instalaci, ale musel bych aktualizovat BIOS a to jsem nikdy nedělal. Podle toho co jsem četl je to docela náročné a při chybe už PC nemusím rozběhat vůbec.
Bohužel pakliže chci zapnout nějaký program, tak mi vyskočí, že nejde spusti a at ho přeinstaluji.
Chtěl jsem provést čistou instalaci, ale musel bych aktualizovat BIOS a to jsem nikdy nedělal. Podle toho co jsem četl je to docela náročné a při chybe už PC nemusím rozběhat vůbec.
Bohužel pakliže chci zapnout nějaký program, tak mi vyskočí, že nejde spusti a at ho přeinstaluji.
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Normálně přeinstaluj Win čistou instalací při níchž naformátuješ HDD... Na to aktualizaci BIOSu nepotřebuješ...
Teď jsem ještě koukal na programy a různé aplikace co mám v PC nainstalované pomocí Ccleaneru, ale měl jsem tam hrstku, ale svůj 225GB mám zaplněn na 95%.
To je trochu divné když Ccleaner mi ukazuje ani pár programu o velikosti 10MB a pár her (4) od 2-8 GB
To je trochu divné když Ccleaner mi ukazuje ani pár programu o velikosti 10MB a pár her (4) od 2-8 GB
- Funstorm007
- Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Protože jsi nejpíš smazal část jejich souborů nutných ke správnému fungování, tudíž už je nebere jako programy ale místo budou pořád zabírat. Mazání by bylo příliš zdlouhavé, zálohuj data, o která nechceš přijít a reinstaluj čistou instalací. Na HDD pak bude JEN OS a nic víc...
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Programy jsou v Programu files, jen Windows o nich neví. Pokud chceš všechny soubory smazat, nejlepším řešením je zformátování HDD.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp) - 8
- 9318
-
od pajauh
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 18:07
-
-
-
Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3206
-
od petr22
14 led 2025 12:27
-
-
- 3
- 3805
-
od buchtik
19 pro 2024 12:16
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4397
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-
-
- 1
- 2428
-
od petr22