Nazdárek Všem,
řešíme tady problém s nastavením spouštění systému.
Je to takhle: v pc byl už nainstalovaný win XP Pro na HDD1 SATA, na druhém HDD2 SATA jsem nainstaloval win 7.
Instalaci jsem porváděl z Bootmenu. Po prvním restartu mě to hned skočilo na XP, tak jsem to restartoval a v biosu nastavil bootování z HDD2 aby se spustili 7 na dokončení instalace. Teď při spuštění mě to nenabídne možnost výběru Win a spustí se to tam kde je nastavená priorita bootování.
Nějak se mě nevitvořila možnost na výběr win. Dá se to ještě nějak dodatečně opravit. Mám prográmek EasyBCD, ale je to anglicky a tomu bohužel nerozumím a nerad bych tam něco dodrbal. Najde se někdo kdo by mě navedl jak to zprovoznit?
Díky moc za rady.
Nevitvořil se dualboot u win xp a 7 Vyřešeno
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nevitvořil se dualboot u win xp a 7
Asi netřeba připomínat, že pokud chce někdo provádět takovéto věci s počítači, základní znalost angličtiny je třeba. (navíc máme plno překladačů)
Spusť Windows 7 a EasyBCD->Add New Entry->záložka Windows->Type = Windows NT/2K/XP/2K3->Name = Microsoft Windows XP->Add Entry
Pokud se nepodaří automaticky detekovat systémový svazek Windows XP, tak rušit zatržítko u Automatically detect correct drive a u Drive nastav písmeno, které má ten svazek, kde se nachází zavaděč ntldr Windows XP a pak Add Entry.
(písmeno si zjistíš v průzkumníku, ntldr je skrytý systémový soubor v kořeni svazku)
V Edit Boot Menu by se ti měla objevit nová položka boot menu Microsoft Windows XP.
Pak jen nastavíš v nastavení BIOSu bootovací prioritu tak, aby se systém zaváděl nejprve z disku s Windows 7 a je to.
A pak chval autora EasyBCD, protože přes nástroj od MS - bcdedit by to bylo o dost obtížnější.
Spusť Windows 7 a EasyBCD->Add New Entry->záložka Windows->Type = Windows NT/2K/XP/2K3->Name = Microsoft Windows XP->Add Entry
Pokud se nepodaří automaticky detekovat systémový svazek Windows XP, tak rušit zatržítko u Automatically detect correct drive a u Drive nastav písmeno, které má ten svazek, kde se nachází zavaděč ntldr Windows XP a pak Add Entry.
(písmeno si zjistíš v průzkumníku, ntldr je skrytý systémový soubor v kořeni svazku)
V Edit Boot Menu by se ti měla objevit nová položka boot menu Microsoft Windows XP.
Pak jen nastavíš v nastavení BIOSu bootovací prioritu tak, aby se systém zaváděl nejprve z disku s Windows 7 a je to.
A pak chval autora EasyBCD, protože přes nástroj od MS - bcdedit by to bylo o dost obtížnější.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Re: Nevitvořil se dualboot u win xp a 7
Super, mockrát děkuji za návod. Všechno fungovalo podle prvního postupu. Uplně ty základní hlášky v pc celkem v poho, ale tohle jsem zatím ještě neřešil a není to hlavně můj počítač, tak jsem mu to nechtěl rozhasit.
Ještě jednou díky a je to vyřešeno.
Ještě jednou díky a je to vyřešeno.
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”