WIN XP SP2 32bit - při bootování stále restartoval

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

jackdmas
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

WIN XP SP2 32bit - při bootování stále restartoval

Příspěvekod jackdmas » 17 dub 2011 19:05

Příjemný den všem. Mám tady vedle sebe starší stroj mé švagrové. Začal ji znenadání zlobit a to tím způsobem, že se nechce nabootovat. Hází to hláškuhttp://img861.imageshack.us/i/pibootovnzdvdbootzhdd00.jpg/a pak se sekne a šmitec.
Do Biosu se dostanu a dostanu se i do výběru spuštění systému, ale ať spustím co chci, nic se pak neděje.... ani nouzák, ani poslední známá funkční konfig. , no prostě nic. Neví někdo co s tím ? Vzhledem k tomu že je tu možnost i natažení nového OS XP z boot dvd, tak jsem nelenil a zkusil..... po chvíli mi to hodilo hláškuhttp://img832.imageshack.us/f/pibootovnzdvdbootzhdd00.jpg/ ... a to asi 5 krát. Nic mě nenapadá sakr blé :idea:
Jo a zkoušel jsem i konzolu zotavení a nic.. jen toto http://img195.imageshack.us/i/pibootovnzdvdbootzhddno.jpg/ .
A ještě upřesnění.. PC má dva HDD , tak jsem na ten druhý natáhl LINUX , takže bych měl asi i přístup na ten HDD s OKNAMA , jestli to bude k něčemu dobré.
Předem děkuju za veškeré rady :wink:

A ještě jedna otázečka :wink: Když v Linuxu zformátuju ten HDD a zkusím novou instalaci OS , půjde to ? Nebo je v prčičích nějáký HW a je to zbytečný :roll:

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: WIN XP SP2 32bit - při bootování stále restartoval

Příspěvekod Pic » 17 dub 2011 20:53

Příčinou této zprávy je, že systém nenalezne data potřebná ke spuštění počítače. Příčiny mohou být SW i HW. Nejčastěji chybné paměti, chyby na disku, chyby na GK, nebo na základní desce. Dále to může být chybný ovladač GK, nebo jiného zařízení, či chybně nainstalovaný nějaký program. Doporučuji otestovat paměti, zkontrolovat disk, případně zkusit pomocí instalačního CD se systémem, zkusit opravu systému (zatím ne novou instalaci). Problémy může způsobovat i chybná aktualizace antiviru, nebo opravné aktualizace systému. Prostě za touto hláškou se skrývá celá řada možných chyb.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

jackdmas
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jackdmas » 17 dub 2011 20:57

:roll: Díky za info. Může to být prostě cokoliv... toho jsem se obával :idea: . Začnu tedy těma RAMkama a pak budu postupně zkoušet i další komponenty .

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 17 dub 2011 23:22

Začal bych spíše diskem. Zkontrolovat S.M.A.R.T. atributy.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”