W7 !! PROSÍM MOC O POMOC A RADU. Mám před sebou NB Acer, OS W7, ale přestala nějak fungovat WiFi ale asi i plno věcí a tak jsme se rozhodli, že OS obnovíme, bohužel není čím, poněvadž od prodejce jsme nedostali ani jedno CD ani drivery ani samotný OS W7! Tak jak mám teď postupovat,krom toho, že počkáme až bude někdo v prodejně a .... jak mohu třeba zformátovat HDD s OS W7 a dát tam například W XP ?
NB je Acer eMachine E640G P320. Děkuji.
Jak obnovit W7 u notebooku, když nemám CD?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jak obnovit W7 u notebooku, když nemám CD?
Vítej na fóru PC-HELP.CZ
Příště si laskavě založ vlastní téma a napřipojuj to k jinému, Zanikne a nikdo neporadí! Dnes se již k notebookům CD nedává, ale na disku je oddělen zvláštní oddíl, na kterém je obraz disku a při bootu notebooku stiskneš určitou klávesu a proběhne recovery proces a notebook bude ve stavu jako při prvním spuštění. Když notebook nabíhá, sleduj co píše. Většinou tam bývá třeba "For recovery press F9", apod. Nebo "Recovery F9"
Příště si laskavě založ vlastní téma a napřipojuj to k jinému, Zanikne a nikdo neporadí! Dnes se již k notebookům CD nedává, ale na disku je oddělen zvláštní oddíl, na kterém je obraz disku a při bootu notebooku stiskneš určitou klávesu a proběhne recovery proces a notebook bude ve stavu jako při prvním spuštění. Když notebook nabíhá, sleduj co píše. Většinou tam bývá třeba "For recovery press F9", apod. Nebo "Recovery F9"
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
U Aceru se v některých případech nejprve musí v nastavení BIOSu povolit funkce d2d recovery. Všechno se dočteš v manuálu, pokud jsi ho nedostal, stáhneš ho ze stránek Aceru.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Promiň, ale téma W 7 a vista mi přišlo vhodné jako pro vložení dotazu co s W7. Mimochodem díky za rychlou reakci a odpověď, ale stejně nějak neuspokojivou , jelikož nic takového co mi píšeš se neděje!! Asi nezvám tu správnou klávesu aby proběhl recovery proces a nebo nevím. Nemáš nějakou jinou radu?Prosím, nemám zkušenosti s W7.Díky a hned se nečerti, jsem tu poprvé,aspoň si to myslím, a hned vlastní téma?!
Jejda tak jsem to zkusil F9 a naskočilo Oprava spouštění systému atd.....,ale to už mi běželo zhruba 3 hodiny před dotazem a nic ....stále běžel "teploměr" tam a sem,nebo vlastně sem a tam...? Chtěl bych to dát pryč celý a dát tam svoje starý XP, půjde to?Už jsem z toho bezradný a na nervy celý vychvalovaný sedmičky!
Jejda tak jsem to zkusil F9 a naskočilo Oprava spouštění systému atd.....,ale to už mi běželo zhruba 3 hodiny před dotazem a nic ....stále běžel "teploměr" tam a sem,nebo vlastně sem a tam...? Chtěl bych to dát pryč celý a dát tam svoje starý XP, půjde to?Už jsem z toho bezradný a na nervy celý vychvalovaný sedmičky!
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Sedmičky jsou v pohodě, chyba bývá mezi klávesnicí a židlí 

-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Asi tak. Nějvětší problémy nepůsobí systém, ale uživatel.... Pořádně si prostuduj manuál. O obnově (recovery) tam vždycky bývá celá kapitola a pokud se to provede správně, je to otázka deseti minut
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Ale jo, já věřím, že jsou v pohodě je to asi taky tak nějak na zvyku,ale opravdu k tomu NB nedostal kamrád ani prd kromě účtenky a kabelů v krabici,tak nevím co s tím. Hezký je to ,že jsem tou chybou mezi klávesnicí a židlí, ale tím, že si přesednu vedle to asi nevyřeším ne? Tak jestli máš chuť a zájem mi pomoct tak to zkus jinak, i tak dík.
Další manuál nemám, kdybych jej měl,měl bych i instal CD.Takže o recovery vím dost ...mmt teď dokončil Startup Repait akci s vysledkem:
Nástroj Oprava spouštění systému nemůže automaticky opravit tento počítač.
Odešlete-li společnosti Micr....další i....no tak co jak dál? kromě toho ,že to nemůžu poslat dál, jelikož NB není připojený?
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Kvě 2011 00:49) ---
Mimochodem chlapiská: ten výraz o chybě mezi klávesnicí a židlí se užívá tuším už od W95....starý dobrý frk (99,5% pravdivý), ale pořád se to někomu líbí...i 7 let vyšetřovali ztrátu třídní knihy ve hře J.Cimrmana :-) a furt se tomu lidé smějí!! Asi už od Vás radu nedostanu co? Njn
Další manuál nemám, kdybych jej měl,měl bych i instal CD.Takže o recovery vím dost ...mmt teď dokončil Startup Repait akci s vysledkem:
Nástroj Oprava spouštění systému nemůže automaticky opravit tento počítač.
Odešlete-li společnosti Micr....další i....no tak co jak dál? kromě toho ,že to nemůžu poslat dál, jelikož NB není připojený?
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Kvě 2011 00:49) ---
Mimochodem chlapiská: ten výraz o chybě mezi klávesnicí a židlí se užívá tuším už od W95....starý dobrý frk (99,5% pravdivý), ale pořád se to někomu líbí...i 7 let vyšetřovali ztrátu třídní knihy ve hře J.Cimrmana :-) a furt se tomu lidé smějí!! Asi už od Vás radu nedostanu co? Njn
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Och jej. Takže klikni pravým na Tento počítač a dej Spravovat. V novém okně vyber Správa disků (nebo tak nějak se to jmenuje) a tam uvidíš několik oddílů. Jeden (ten největší) bude systémový oddíl, kde máš teď nainstalován W7 a data a druhý menší (cca 16 GB). Je tak?
Mmnt zkuším to znova zapnout, pááč se to samo vypnulo...Vítejte Wi.....jejíži ono to nemá žádné ikony na ploše..no to je síla ...nic takového tam v start menu nevidím 
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Kvě 2011 01:14) ---
už to mám. 14 GB základní disk 0
system reserved 102MB NTFS
eMachines C: 283,99GB NTFS
Všechny oddíly píšou v pořádku !
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Kvě 2011 01:20) ---
Takže jak jsi psal systémový největší 284 GB a další cca 16GB tady 14GB je další,prý oddíl pro obnovení..

--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Kvě 2011 01:14) ---
už to mám. 14 GB základní disk 0
system reserved 102MB NTFS
eMachines C: 283,99GB NTFS
Všechny oddíly píšou v pořádku !
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Kvě 2011 01:20) ---
Takže jak jsi psal systémový největší 284 GB a další cca 16GB tady 14GB je další,prý oddíl pro obnovení..
- samael.35
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
http://www.sevenforums.com/tutorials/67 ... overy.html
OR:
http://cybernetnews.com/windows-7-recovery-disc/
OR:
http://cybernetnews.com/windows-7-recovery-disc/
Naposledy upravil(a) samael.35 dne 02 kvě 2011 01:33, celkem upraveno 2 x.
samael.35
Díky, ale engliš umím tak akorát ...vlastně ani to ne.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jsem jediný uživatel PC, ale nemám oprávnění Správce!
od Minapark » 16 zář 2024 16:15 » v Windows 11, 10, 8... - 2
- 3074
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
21 zář 2024 10:40
-
-
-
Výběr NVMe SSD do notebooku Příloha(y)
od MrVoltz » 01 lis 2024 18:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 9
- 2664