Vymazání HDD

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

$Iceman$
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Vymazání HDD

Příspěvekod $Iceman$ » 07 čer 2011 21:50

Zdravím,
nevím pořádně kam tohle téma zařadit, položím ho zde, kdyžtak prosím admina, ať ho přesune, kam patří.
K věci, právě jsem po reinstallu Windows. Na volbu byly 2 možnosti, Upgrade a Vlastní, vybral jsem vlastní a na disk C:. (Mám ještě D:, ale čistě jen na data ke studiu, na filmy, atd. - Windows mám na C:.) Nastal problém, C: je úplně plné. Domníval jsem se, že po přeinstalování Windowsů se mi C: vymaže celé, což chci, jelikož, jak jsem již avizoval, je plné. Avšak nesmazalo se. Vytvořila se složka Windows.old, kde je předchozí Windows a disk (HDD) je stále plný. :C má 300GB, nyní je volných zhruba 10 GB. Potřeboval bych poradit, jak vymazat data, aby byl disk C: úplně prázdný, aby na něm zůstal jen operační systém s potřebnými ovladači. (Pak si na něj nainstaluji, co potřebuji.)

Děkuju mnohokrát za každou radu, snad jsem můj problém popsal dobře.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vymazání HDD

Příspěvekod guest » 07 čer 2011 22:00

Moc ti nerozumím
jak vymazat data, aby byl disk C: úplně prázdný, aby na něm zůstal jen operační systém s potřebnými ovladači.

Když C bude úplně prázdný nebude tam nic, ani OS, ani ovladače - to je snad logické. Pokud tam chceš ale ponechat systém a ovladače, musíš vše nepotřebné odinstalovat a nepotřebná data odstranit.

Nebo to myslíš jinak?

$Iceman$
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod $Iceman$ » 07 čer 2011 22:06

Nějak takhle to myslím, takže jinak to nejde, než jen tak, jak píšeš ty, tzn. ručně? Nebo je na to nějaký prográmek, který by to udělal za mě? :)

guest

Příspěvekod guest » 07 čer 2011 22:08

Pokud je, pak já ho neznám.

Druhou a jistě lepší možností je C zformátovat a nainstalovat čistý systém + potřebné ovladače.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 07 čer 2011 22:11

Při instalaci Windows (7) zadáš volbu Vlastní.Tos udělal správně.Pak klikneš na disk C - dáš odstranit oddíl a po odstranění dáš znovu Vytvořit oddíl,kde zadáš velikost oddílu.Pak zvolíš Zformátovat,no a poté až instalovat na ten disk C.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 07 čer 2011 22:12

Případně si vypal nějakou Live distribuci Linuxu, nabootuj a disk C můžeš smazat...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

guest

Příspěvekod guest » 07 čer 2011 22:16

Ale to on nechce, on chce zachovat systém a ovladače, ale ostatní odstranit.

$Iceman$
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod $Iceman$ » 07 čer 2011 22:18

Mno, mě šlo hlavně o to, mít PC čistej. (Čisté přeinstalování Windowsů nebylo ještě za 4 roky uděláno.) Pak si tam dát Windows a ovladače a postupně si tam nainstalovat to, co opravdu potřebuji.

Marfy přesně vystihl to, co jsem potřeboval. Dnes už se do toho pouštět nebudu, přeci jen to chvíli trvá, zítra to určitě zkusím a dám vědět, jak to dopadlo.

Zeptám se tedy ještě jednou raději, když při instalaci Windows zadám volbu Vlastní, pak kliknu na disk C - dám odstranit oddíl a po odstranění dáš hned znovu Vytvořit oddíl, kde zadám velikost oddílu (tzn. celého HDD, když chci jen jeden? 300GB?) .Pak zvolím Zformátovat, no a poté až instalovat na ten disk C a bude PC jako nový? Pokud to tak je, tak je to přesně to, co jsem potřeboval. Data už jsem si zálohoval na D:, ten formátovat nebudu, odtud se mi nevymažou, že ne? (Promiňte možná za blbé otázky, ale přecejen, nemám s tímhle žádné zkušenosti, je lepší se 2x zeptat, než to pak zkazit. :-) )

guest

Příspěvekod guest » 07 čer 2011 22:23

Potom si ale odporuješ v tom co píšeš - tímto ti samozřejmě systém ani ovladače nezůstanou.

$Iceman$
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod $Iceman$ » 07 čer 2011 22:39

Nezůstanou, ale na tom tolik nesejde. Jak jsem psal, jde mi hlavně o to, aby byl HDD čistý jako lilie. Vždyť nyní jsem také po reinstallu, nevadí, když zítra reinstaluji znovu.

Jen se ještě zeptám, platí to, na co jsem se ptal v minulém příspěvku?

guest

Příspěvekod guest » 07 čer 2011 22:49

V tom tvém popisu aby se čert vyznal.
kliknu na disk C - dám odstranit oddíl a po odstranění dáš hned znovu Vytvořit oddíl, kde zadám velikost oddílu (tzn. celého HDD, když chci jen jeden? 300GB?)

Pokud máš dva fyzické disky - C a D, pak zformátuješ C, nainstaluješ a na druhém D disku data samozřejmě zůstanou.

Pokud ale máš jeden disk a na něm dva oddíly, tedy C a D, musíš pracovat jenom s oddílem C aby data na D zůstala zachována.

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 07 čer 2011 23:02

Můžeš zkusit ještě Windows old smazat.....měl jsem stejný problém.....a na ty W7 po smazání jedu už rok v pohodě dál.Já se s tím moc nemaloval a smazal jsem to přímo v Program files, ale můžeš to udělat podle mrkvosoftu pomocí nástroje vyčištění disku.Tady máš návod:

http://windows.microsoft.com/cs-CZ/wind ... old-folder

Jestli budeš chtít stejně udělat čistou instalaci...tak Marfy ti to popsal zcela přesně.pokud myslíš tím ..D..druhý hardisk tak ho pro jistotu při instalaci nových W7 odpoj.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”