D:\ Soubor nebo adresář je porušen a není čitelný. Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Funstorm007
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

D:\ Soubor nebo adresář je porušen a není čitelný.

Příspěvekod Funstorm007 » 08 čer 2011 19:14

Zdravím,
kamarád přinesl PC s tím, že nejede. Nenaběhl obraz tak jsme to testovali ale to není důležité. Protože tam bude nejspíš v hajzlu MB tak jsem vytáhl HDD a že mu zazálohuju data. Už při kopírování to házelo nějakou chybu o porušených souborech a adresářích takže jsem to přeskočil a nakopíroval co šlo. Ten adresář u kterého mi to házelo chybu jsem pak otevřel a všechny složky z něj jsem nakopíroval na svůj HDD k té záloze a šlo to. Jenže u té zálohy tam byla i ta složka která původně při kopírování házela chyby a nešla smazat ani otevřít. Vykazovala chybu:

D:\ není přístupný
Soubor nebo adresář je porušen a není čitelný.

No po restartu tuto chybu vyhazuje celý oddíl D: Nejde otevřít, nejde nic. PC je pomalé. Když PC vypnu a zapnu tak před startem Win to doporučí jakousi kontrolu rezidentnosti či co. Napoprvé jsem to nechal běžet jenže to udělalo asi 2% na 3 hodiny takže jsem se na to vykašlal. Správce disků píše že je v pořádku, systém souborů RAW (původně pokud vím NTFS) a že je tam 100% volného místa - prázdný. Půjdou nějak zachránit data na něm? Je mi jasný že všechno asi ne ale aspoň něco... Díky

Reklama
Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Re: D:\ Soubor nebo adresář je porušen a není čitelný.

Příspěvekod Funstorm007 » 11 čer 2011 13:09

Nikdo nic? Opravdu rád bych ty data z HDD dostal takže uvítám každou radu... pls

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 11 čer 2011 13:42

Zkus Get Data back možná budeš muset disk naformátovat (rychle)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 11 čer 2011 15:07

To formátovat asi budu muset protože co jsem koukal tak ten nástroj je pro systém souborů NTFS a mě to na tom HDD ukazovalo systém souborů RAW. Naformátováním na NTFS by se ale nic změnit nemělo a pak ten nástroj můžu použít ne?

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 11 čer 2011 16:05

Ano
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 11 čer 2011 17:58

OK, zkoušel jsem to prvně bez formátu ale PC byl tak vytížený že se to fakt nedalo. Po formátu PC reaguje mnohem líp ale nástroj běží neskutečně pomalu. Teď to dělá jakýsi scan, už to běží tak 3 hodiny a projelo to pouze 300 tisíc cektorů ze 160 miliónů a moc se to nehýbe. Tímhle tempem to bude trvat věčnost. Je to jen 80GB HDD tak nevím proč to běží tak pomalu. Zprva to běželo rychle ale pak začaly vyskakovat nějaká chybová hlášení o poškozených sektorech či co a od té doby je log plný samých errorů.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 11 čer 2011 18:29

Zřejmě je ten disk značně poškozený. Budeš rád když z něj dostaneš aspoň něco.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 11 čer 2011 18:40

Mno, zřejmě ano ale jak říkáš, čím víc toho bude tím líp. Nevím co to mohlo způsobit, většina dat na původním HDD bylo v pořádku a nevykazovaly žádné chyby. Jen doufám, že tohle celé k něčemu bude. Ze scanu už jsou hotová 4%, snad se to rozjede trochu rychleji.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 11 čer 2011 18:46

Těžko říct, mohl ho poškodit vadný zdroj nebo nějaká špička v síti kterou zdroj nezachytil či vada v některém z polovodičů, případně přehřátí atp... Je mnoho možností...

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 11 čer 2011 18:52

Nj, ale když jsem připojil původní HDD, ze kterého jsem chtěl data zachránit tak bylo vše OK. Problém nastal až při kopírování a hlavně po tom, co byl počítač vypnut. Pak už se na ten HDD, na který jsem data zálohoval, nedalo vůbec dostat. Jinak, ten PC z jehož HDD jsm data zálohoval byl pravděpodobně poškozen díky špatnému chlazení chisetu. Mohly by se některá data poškodit díky tomu a pak na novém HDD udělat takový bordel? Pokud vím, při kopírování dat byla chyba jen u jedné složky a jejích podsložek. Ty ale samostatně zkopírovat šly.

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 11 čer 2011 19:07

Zřejmě je to možné, nějak fundovaně ti odpovědět neumím.

Funstorm007
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Funstorm007 » 11 čer 2011 19:17

Mno uvidíme co se z toho nakonec vyvrbí. Moc růžově to ale nevidim, navíc do toho teď ještě začal kecat OS který si až teď všimnul že je HDD poškozen. To mě ale přivádí na otázku jestli je to možné když jsem HDD naformátoval? Může být HDD fyzicky poškozen? Je vůbec možné aby HDD byl poškozen nějakou softwarovou chybou? Win nabízí zálohu dat, je to o něco platnější než program který jsi doporučil a který teď běží?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Neznámý soubor
    od robin432 » 29 bře 2025 14:45 » v Programy ke stažení
    1
    4742
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    29 bře 2025 14:58
  • .pptx soubor ve formátu A4 Příloha(y)
    od uzivatelzacatecnik » 11 říj 2024 10:39 » v Kancelářské balíky