Jakej windows?

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

Jakej windows?

Příspěvekod tux » 21 čer 2011 20:12

Hoj, potřeboval bych si koupit novej windows, doteď jsem jel legálně tak na 50% a ty hlášky kopie systému windows není pravá už mě se*ou.

Nevím jestli koupit OEM licenci na jeden PC, VUP nebo Family pack (zbylý 2 licence bych zkusil prodat), mám legální XP OEM 32bit ale z toho co jsem se dočetl tak bych nemohl upgradovat z 32bit na 64bit.
Ale dočetl jsem se že pokud to VUP jenom nainstaluju na čistej oddíl tak to taky půjde, sice budu pirát (nevadí :D) ale zajmalo by mě jestli na to může nějak mikrošrot přijít a jestli mi zase budou vyskakovat ty debilní okna že nemám orig. win.

Btw, VUP je retail že? Půjde mi to na jinou desku?

Prostě to chci co nejlevněji a aby to šlo (nezajmá mě jestli porušim zákon prostě to chci normálně a funkční).

Ještě nevím na co se váže ta OEM licence, dočet jsem se že na desku ale visty zase na HDD, XP jsem rozjel na úplně jiným PC a aktivace proběhla úspěšně (přitom to jelo i na druhým PC) tak teď jsem z toho jelen :D
Just Fucking Google It!

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Re: Jakej windows?

Příspěvekod d1amond » 21 čer 2011 20:41

Začal bych tím, že "neznámená, že když to lze provést, je to i legální".
VUP si koupíš a použiješ jako upgrade z nějaké předešlé verze - nicméně jde o čistou instalaci, kde potřebuješ akorát původní PK. Povolí Ti upgrade jen na stejnou verzi, kterou jsi měl, tzn. 32bit > 32bit, Home Premium > Home Premium, OEM > OEM (a tady se to vůbec nevyplatí). Reaálně jsem to nikdy nezkoušel na jiných než Mac OS > Windows (multilicenčně), a retailech vzájemně. Nevím, zda stále ještě platí ta vyjímka o upgrade OEM verze.
Pokud si chceš ušetřit šedívé vlasy s telefonováním na MS, že Ti nefungují z nějakého důvodu aktivace upgrade, pořiď jako základ RETAIL.

//OEM se navážou na ID desky.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 21 čer 2011 20:56

Retail bych koupil ale na to nejsou peníze. Nejradši bych si to někde stáhnul abych nemusel platit nic tomu ******** mikrošrotu ale to nechci z důvodu virů a kvůli ********** oknům že nemám legální win..
A to že to není legální mě je jedno, hlavně když to půjde jak má :D
Just Fucking Google It!

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 21 čer 2011 21:01

A to že to není legální mě je jedno, hlavně když to půjde jak má

V tom případě vyhazuješ zbytečně peníze, protože když Ti vyskočí okno o nelegálnosti (a že vyskočí), nemáš kam volat.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 21 čer 2011 21:13

No to jsem právě chtěl vědět jestli ty deb.. blbý okna budou vyskakovat.

Tak asi koupim OEM. Btw, pokud si za 3 roky nějak zničim desku a dám jí reklamovat tak mi vrátěj peníze i za ten win? To bych to musel asi koupit najednou ne?
Just Fucking Google It!

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 21 čer 2011 21:16

když si stáhneš aktualizaci na ověření pravosti tak ti budou skákat občas okna, budeš mít černou plochu (Win7)
pokud si ji nestáhnešnebo nějak aktivuješ Windows tak budeš v poho
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 21 čer 2011 21:20

Blbej dotaz, dá se ta aktualizace nějak smazat? Než ten win koupim.
Just Fucking Google It!

CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CZechBoY » 21 čer 2011 21:22

dá se odinstalovat, zakázat
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 21 čer 2011 21:25

Pohybujete se tu na tenkém ledě.
Tak asi koupim OEM. Btw, pokud si za 3 roky nějak zničim desku a dám jí reklamovat tak mi vrátěj peníze i za ten win? To bych to musel asi koupit najednou ne?

To určitě ne, ale budeš mít právo si na nové (vyreklamované) desce systém znova aktivovat - jde o výměnu v rámci záruky. Teď si nejsem jist, zda to není omezeno na 2 roky, bez ohledu na záruku desky.

kuntscher
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod kuntscher » 21 čer 2011 22:13

ohledně vup family pack sem to řešil přímo s mikrošoftem, tak co jsem se po emailové komunikaci dověděl je toto...
otázky:
Microsoft Windows 7 Home Premium CZ VUP Family pack
Dobrý den,
mám otázky k licenci tohoto produktu.
-budu splňovat licenční podmínky, když nainstaluji krom vlastního PC ještě 2krát, třeba sestře a otci v jiných domácnostech? Nebo se to vzatahuje pouze na jednu domácnost (byt).
-po upgrade z OEM Vista zůstává pak zase verze OEM Win7. nebo již bude po tomto upgrade Win7 přenositelné na jiné PC jako u standartní retail verze?
-týká se možnost přenositelnosti i pro upgrade verze Microsoft Windows 7 Home Premium CZ VUP?
Děkuji za odpověď!
odpovědi:
Dobrý den,

děkujeme Vám, že jste kontaktoval Zákaznické centrum společnosti Microsoft.

Licence Windows 7 Home Premium v rámci Family Packu se vztahuje k instalaci až na 3 počítače v rámci jedné domácnosti. Software je v tomto balení k dispozici jako version upgrade, slouží tedy pro přechod z předchozích verzí Windows (Vista, nebo XP) na Windows 7 a je přenosný. Tzn., že jej můžete odinstalovat a přenést na jiný počítač.

S pozdravem, Jiří Xaver
další otázky:
Ještě bych měl otázky v rámci upřesnění.

Dobrý den,

děkujeme Vám, že jste kontaktoval Zákaznické centrum společnosti Microsoft.

V příloze Vám zasílám Smlouvu s koncovým uživatelem produktu Windows 7 Home Premium. Pro Family Pack se týkají informace uvedené v odstavci 2.b. Z uvedeného vyplývá, že oprávněným uživatelem Windows 7 Home Premium je osoba, která žije společně s Vámi v jedné domácnosti. Podmínkou je tedy trvalý pobyt na adrese domu, či bytu, v rámci kterého se bude licence na počítače instalovat.

Následně posílám odpovědi na Vaše dotazy:

- jestliže se člen domácnosti odstěhuje, musí tedy upgrade Win7 ze svého PC ostranit?

Pokud se člen domácnosti odstěhuje a nebude již s Vámi na stejné adrese bydlet, měla by se podle licenčních podmínek provést odinstalace upgradu Windows 7 a přejít zpět na původní systém.

- jakým způsobem by se pak tedy mohl vrátit k původním OEM XP, jestliže již upgrade Win7 přenesl na jiný počítač?

Původní OEM XP je poté potřeba nainstalovat z originálního média, které bylo zakoupeno společně s novým počítačem. Pokud jste toto médium od prodejce neobdržel, informujte se u něj prosím o možnostech pořízení záložní kopie.

- jak by se mělo postupovat, jestliže domácnost bych opustil já, jako osoba co tento Family Pack kupoval, musel bych Win7 odstranit já, nebo zůstavající členové v domácnosti?

Pokud opustíte domácnost vy, potom jsou dvě varianty. Licenci můžete převést na osobu, která zůstává v původní domácnosti a není tak třeba z počítačů nic odinstalovávat. Druhou variantou je, že si licenci ponecháte vy. Potom je ale potřeba z počítačů ve Vámi opuštěné domácnosti provést odinstalaci Windows 7 HP. Kdo konkrétně provede odinstalaci není striktně stanoveno. Můžete to být vy, stejně jako uživatelé počítačů, na kterých je upgrade nainstalován.

- bylo by tedy porušení licenčního ujednání, kdy např.děti které střídají domácnost matky a otce,přemisťují na notebooku tento upgrade Win7?

V případě softwarové kontroly by potom bylo rozhodující trvalé bydliště dětí. Pokud mají děti trvalé bydliště ve Vaší domácnosti, potom nehraje jejich střídavý pobyt na druhé adrese žádnou roli.

--- Doplnění předchozího příspěvku (Úte Čer 21, 2011 10:22 pm) ---

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=69299
tento upgrade mužeš použít na XP nebo VIsta včetně OEM, balení obsahuje 32 i 64bit systém, můžeš si zvolit který použiješ. pokud přecházíš z xp, dělá se čistá instalace stejně jako z 32 na 64 bit systém. pokud přecházíš z vista lze upgrade provést se zachováním všech současných instalací. po upgrade z verze OEM tedy získáš klasickou retail (krabicovou) verzi, kterou můžeš přenášet a neváže se tedy na HW.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 21 čer 2011 23:40

Zrovna ta aktuální aktualizace se nedá odinstalovat, ale nechá se (XP) ošetřit.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 22 čer 2011 12:23

petaq píše:Retail bych koupil ale na to nejsou peníze. Nejradši bych si to někde stáhnul abych nemusel platit nic tomu ******** mikrošrotu ale to nechci z důvodu virů a kvůli ********** oknům že nemám legální win..
A to že to není legální mě je jedno, hlavně když to půjde jak má :D

Milý chlapče, nemůžeš sedět jednou p*delí na dvou posvíceních. Chceš-li mít legální systém, kup si ho, pokud do toho nechceš investovat, stáhni si ho někde. Pak ale nebude legální a budou tě pravděpodobně budou otravovat okna s hláškou o nelegálním sw.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”