jak se zbavit viru, loaderu, nebo co to je... Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

oulovak
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

jak se zbavit viru, loaderu, nebo co to je...  Vyřešeno

Příspěvekod oulovak » 28 čer 2011 18:15

Zdravím, stahoval jsem si z netu jednu free utilitu, ale uploader se buď spletl, nebo tam cíleně nahrál jiný soubor... po spuštění mě požádala instalace o restart, ten jsem povolil a výsledek byl, že se mi objevila ještě před startem win rudá obrazovka se SLIC loaderem, který po potvrzení jakékoliv volby, kterou nabízí, hlásí chybu:

chainloader /bootmgr
Error 13: Invalid or unsuported executable format
Press any key to continue

a nepustí mě dál do win 7, i když dám možnost start windows without Loader, jen mě vyhodí na black screen, kde je : press any key to contiue, což mě vyhodí zpět na rudou obrazovku.... Takže nekonečný kruh... Klidně bych notebook shodil a ze zálohy natáhl znovu, ale.....Z biosu se pokud vím formátovat HDD nedá, a jinam než do BIOSu, nebo na tu rudou obrazovku mě to nepustí, takže mě napadá jen vytáhnout z notebooku HDD, kabelem připojit k jinému PC a formátovat jako jiný disc...Jenže ten kabel na propojení notebookového discu nemám a ani neznám nikoho, kdo by ho měl... Setkal jste se s tím někdo, nebo má někdo jiný nápad? Díky moc :huh:

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: jak se zbavit viru, loaderu, nebo co to je...

Příspěvekod Žbeky » 28 čer 2011 18:37

Vlož CD s WIN a v konzoli pro zotavení zkus provézt příkazy:
fixmbr
fixboot
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

oulovak
nováček
Stav:

Příspěvekod oulovak » 28 čer 2011 18:42

Zkoušel jsem, ale i když se dostanu do "rádoby" příkazovýho řádku toho neřádu, co jsem natáhl, tak je tam jen seznam možných příkazů... a ani při nastaveném bootu mi cd nenačte. dřív než načte cd tam naběhne to svinstvo

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 28 čer 2011 18:48

To je blbost, je to na disku a pokud dáš boot priority na CD, tak ti musí najet první. Jinak samozřejmě v příkazovém řádku toho loaderu uděláš prd
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

oulovak
nováček
Stav:

Příspěvekod oulovak » 28 čer 2011 18:50

ok, díky, zkusím to ještě jednou...

--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Čer 2011 19:37) ---

Díky, opravdu se jen v BIOSu neuložil správný bootovací pořádek, už se instalujou nový win, ať je comp čistej ... Ještě jednou díky

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”