Zdravím,
nejde mi nastartovat notebook HP Compaq 6710b, jedna se o již starší kousek s OS Vista Home Premium.
Při spuštění naběhne obrazovka, kdy mam na výběr mezi "Spustit normálním způsobem." - při zvolení této možnosti NB chvíli pracuje a potom se objeví modra obrazovka smrti, ale je tam na tak krátkou chvíli, že se nedá zachytit co se na ní píše a potom se NB resetuje a dostávám se zpátky na předchozí obrazovku. Druhá možnost je "Obnovit systém v poslední známe konfiguraci." při této možnosti se začnou načítat soubory systému a potom se spustí nějaká oprava, po dokončení píše NB ať odpojíme všechny externí věci (což se i stalo) a resetujeme NB. Potom co tohle uděláme tak se nic nezmění a můžeme pokračovat pořád dokola.
Jediné místo kam se dostanu je do zálohovacího centra HP, lze zde obnovit PC do továrního stavu i zálohovat data, jenže když data chci zálohovat tak mi na konci vyskočí error že operaci nelze dokončit a nemohu si dovolit jen tak NB obnovit do továrního stavu bez zálohy dat.
Jelikož nevím které informace potřebujete pro nějakou lepší radu, tak mi je prosím napište a já se je pokusím doplnit, bohužel NB není můj a tohle pouze zprostředkovávám známému.
Díky za všechny rady.
NB nelze nastartovat Vyřešeno
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: NB nelze nastartovat
Máš instalačku na DVD? Pokud ano, vlož ji a nabootuj, dej installovat , v dalším okně je možnmosto "Opravit počítač , a pak postupuj dál..
Pokud nemáš DVD:
Hiren's Boot CD 14
http://www.slunecnice.cz/sw/hiren-s-boot-cd/stahnout/
1) Stáhni a vypal Hirens Boot CD na CD
Soubor .iso vypal na CD v tomto programu:
http://www.slunecnice.cz/sw/active-iso-burner/
Jsou tam různé programy na otestování HDD , RAM ap. , některé antivirové programy atd.
Pokud nemáš DVD:
Hiren's Boot CD 14
http://www.slunecnice.cz/sw/hiren-s-boot-cd/stahnout/
1) Stáhni a vypal Hirens Boot CD na CD
Soubor .iso vypal na CD v tomto programu:
http://www.slunecnice.cz/sw/active-iso-burner/
Jsou tam různé programy na otestování HDD , RAM ap. , některé antivirové programy atd.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: NB nelze nastartovat
Při startu PC mačkej F8 a v nabídce vyber "automaticky nerestartovat počítač v případě selhání systému"
Až se objeví obrazovka smrti, opiš sem kód chyby.
Až se objeví obrazovka smrti, opiš sem kód chyby.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Re: NB nelze nastartovat Vyřešeno
NB je už v servisu, rozhodli jsme se, že to necháme na profesionálech. Jinak mělo jít o problém, že když někdy Vistě dáte studenou sprchu (natvrdo vypnete nebo resetujete) poškodí se některé soubory a pc dělá právě tohle. Každopádně díky za všechny rady.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3299
-
od sasshrek
Zobrazit poslední příspěvek
08 zář 2024 15:12