Windows 7 speech recognition

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

vacica
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Windows 7 speech recognition

Příspěvekod vacica » 23 lis 2011 15:55

Založil jsem nové vlákno, protože na tohle téma jsem tu toho moc nenašel.
Jde o to, že uvažuju o pořízení jednoho programu, který ovšem pro svoje fungování vyžaduje systém rozpoznávání řeči (speech recognition). Ve Win 7 je tato funkce přímo součástí systému, ovšem je přístupná pouze v anglické a dalších 4 nebo pěti verzích. Proto bych se chtěl zeptat, jestli tu existuje nějaká alternativní možnost k tomuto systému (SAPI), která by fungovala na české verzi Win 7. Zkoušel jsem něco hledat na netu, ale bohužel neúspěšně. Vím, že by teoreticky bylo možné změnit jazyk systému na angličtinu a pak by se ta funkce zpřístupnila, ale mne zajímá nějaká alternativa pro českou verzi, přepínání mezi jazykama vyžaduje restart apod a já chci používat české prostředí.

Ještě by mě zajímalo, jestli někdo neví, jestli je v české verzi SAPI již nainstalováno a pouze uzamčeno nebo se nainstaluje až s společně s anglickou verzí. Pokud by to bylo již naistalováno, bylo by teoreticky možné nějak tu ochranu obejít a zpřístupnit tuto funkci i v české lokalizaci Win?

Reklama
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Windows 7 speech recognition

Příspěvekod faraon » 23 lis 2011 17:29

Jestli to ve W7 funguje stejně jako ve Vistě, tak bych to snad ani nezkoušel ;-)

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”