podprůměrný výkon a chyby v programech

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Anežka
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

podprůměrný výkon a chyby v programech

Příspěvekod Anežka » 14 pro 2011 13:35

Hezký den všem.
mám nový notebook s i5, grafika radeon ATI6490/1GB, 4GB, 640G, 2 jádra a 4 thready,OS windows 7 proffesional 64-bit. Používám jen programy Microsoft office a Autocad2010 a acrobat 9, instalace bez problémů, obojí pro 64 bit verzi. Počítač je nevýkonný, častá chybová hlášení antiviru o výstraze výkonu - že obsazeno 100% alespon jednoho z procesorů (při práci v autocadu i při otvírání pdf v acrobatu!). Práce se mi často zasekává a program nakonec spadne. Program autocad dělá závažné chyby - samovolně ale pouze přechodně blokuje některé příkazy (změna pořadí objektů - nelze změnit žádným příkazem, děje se u ploch šraf, změna nastavení kreslení - aniž by se ukázalo ve vlastnostech, dočasně pracuje, jako by byly určité požadavky zadány - např. krokování). Při stahování dokumentu z přílohy emailu mi nelze otevřít soubor ve wordu -hlásí Nelze vytvořit pracovní soubor, zkontrolujte proměnnou Temp. zkontrolovala jsem cestu v nastavení internetového prohlížeče a je správně. Když dokument uložím, lze ho otevřít jen pro čtení a nelze v něm provádět úpravy.
Výkon počítače je celkově slabý. srovnávám s XP a notebookem, který měl poloviční parametry. Nevím, v čem je chyba. Jeslti v grafice, nastavení, ale nejvíc podezřelý je mi OS. Nic jsem nikde nepřenastavovala a grafika se má přepínat sama podle nároků programů. Se stejnými programy na XP nebyly problémy. Nevím už, kde hledat. Dokázel byste mi někdo, prosím, poradit?

děkuji

Anežka

Reklama
peacoq
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: podprůměrný výkon a chyby v programech

Příspěvekod peacoq » 18 pro 2011 01:18

Autocad - stoti par/na ceske pomery dost hodne tisic, a co jsem kde kdy videl objevujici se jako soucast dotazu (a samozrejme, ze se na to ptaji cesi, slovaci, polaci = vychod sveta) = nebyl zakoupeny. A ten tvuj?

Souvisejici veci, ze mas instalovane/pouzivas jen tri programy asi nebude pravda, a to dale, ze je problem pracovat -a vubec stahout- z emailu dokument, hlaseni antiviru, atd., ...to bude nepochybne dusledek odpovedi, ze AC ''se nekde vzal v komplu''(?).
Ostatni veci jako paramatry a narocnost zmineneho AC ani netreba zminovat + caste chyby AC = mit podporu z AC, obratis se na ne, kdyby blbnul program za 30tisic.

Anežka
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Re: podprůměrný výkon a chyby v programech

Příspěvekod Anežka » 29 pro 2011 13:02

no, nic víc skutečně nepoužívám a tudíž nemám nainstalováno (tedy kromě originální výbavy, co v PC byla, samozřejmě, víc prostě nepotřebuji). vše mám studentské verze. finančně by to jinak nešlo (tudíž náklady skutečně jen pár tisíc). ale nechodí to. antivir legální licence. takže jsem předpokládala, že vše by mělo parádně šlapat. což snešlape. proto jsem sem napsala.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nízký výkon u CPU Ryzen 3 1200 Příloha(y)
    od Votasini » 02 úno 2025 14:46 » v Problémy s hardwarem
    12
    4886
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 úno 2025 17:53

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”